Strona 10 z 10 PierwszyPierwszy ... 8910
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 100

Wątek: Pentax K-5

Banned | OlyJedi
    Mieszka w
    https://t.me/pump_upp
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Odp: Pentax K-5

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    K01 nie ma praktycznie zadnej przewagi nad K5 a AF mocno kuleje. Jaki w ogole jest sens tej konstrukcji poza pokazaniem kontrowersyjnego designe'u?
    Nie wiem dlaczego oczekujesz przewagi K-01 nad K-5, to zupełnie inna puszka..
    A sens? Jak bym miał trochę luźnego grosza, chętnie bym kupił K-01 jako drugą puszkę do widoczków i łażenia po mieście.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Conchitta Zobacz posta
    Nie wiem dlaczego oczekujesz przewagi K-01 nad K-5, to zupełnie inna puszka..
    A sens? Jak bym miał trochę luźnego grosza, chętnie bym kupił K-01 jako drugą puszkę do widoczków i łażenia po mieście.
    A co w niej jest zupelnie innego bo chyba ta roznica mi mocno umyka? W czym K01 jest lepsza od K5 czy K30 do lazenia po miescie i widoczkow?

Banned | OlyJedi
    Mieszka w
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

A co w niej jest zupelnie innego bo chyba ta roznica mi mocno umyka? W czym K01 jest lepsza od K5 czy K30 do lazenia po miescie i widoczkow?
    http://camerasize.com/compare/#327,285
    Wszystko rozpatrujesz w kontekście lepsza/gorsza
    Nie twierdzę, że jest lepsza tylko, że wygodnie byłoby mieć K-01 jako drugą, dodatkową puszkę,
    pewnie są też tacy którzy go kupią, bo mają taki kaprys..
    Ostatnio edytowane przez Conchitta ; 16.08.12 o 14:01

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Tego mi nie musisz pokazywac bo oba aparaty mialem w rece (no moze nie K30 ale i K5 i Kr). Roznica w wielkosci miedzy aparatami nie jest duza i sprowadza sie glownie do faktu ze K01 nie ma wizjera i ma kiepski grip - aparat nadal jest duzy (nawet bardzo porownujac do konkurencji bezlusterkowej) a zdecydowanie mniej wygodny i duzo wolniejszy. Zerknij sobie na to porownanie: http://camerasize.com/compare/#163,285

Banned | OlyJedi
    Mieszka w
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Roznica w wielkosci miedzy aparatami nie jest duza (...) aparat nadal jest duzy
    Dla mnie różnica jest odczuwalna..

Zerknij sobie na to porownanie: http://camerasize.com/compare/#163,285
    No zerknąłem sobie, tyle że mnie posiadanie dwóch systemów nie kręci, z Pentax'a nie mam zamiaru rezygnować - wręcz przeciwnie,
    K-01 kupiłbym sobie jako dodatek, naprawdę nie musisz mnie przekonywać, że to nie ma sensu..

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ełk
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Kup sobie i kadruj na zombie.Bez urazy.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Dla mnie różnica jest odczuwalna..
    Nawet nie sugeruje ze nie jest odczuwalna Dla mnie jest po prostu zbyt mala zeby uzasadnic zakup tego body i staralem sie zrozumiec jakie uzasadnienie moze miec dla kogos kto juz ma szklarnie Pentax'a

No zerknąłem sobie, tyle że mnie posiadanie dwóch systemów nie kręci, z Pentax'a nie mam zamiaru rezygnować - wręcz przeciwnie,
    K-01 kupiłbym sobie jako dodatek, naprawdę nie musisz mnie przekonywać, że to nie ma sensu..
    Ja tez nie sugeruje Ci zakupu innego systemu Rozumiem ze mozna kupic sobie K01 jako zachcianke/ciekawostke ale nie potrafie znalezc racjonalnego uzasadnienia. K01 jest wolniejszy od K5 (jak dla mnie powaznie), nie ma wizjera (nawet jako opcji) i jest tylko minimalnie mniejszy od lustrzanek Pentax'a. Z wiernoscia marce nie dyskutuje (zeby nie bylo watpliwosci ) probuje tylko znalezc racjonalne uzasadnienie, ktorego teraz nie znam, dla zakupu tego aparatu

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Adamss68 Zobacz posta
    Kup sobie i kadruj na zombie.Bez urazy.
    to najwieksza bolaczka tego modelu , poza tym nic mi w nim nie przeszkadza

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Proponuje wstrzymac sie do Photokiny, wtedy Pentax moze pokazac cos ciekawego albo tak sie zdarzy, ze odpusci sobie bezlusterkowce a Ricoh wypusci modul z bagnetem K do GRXa.

mobi
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Modul z bagnetem K do GRXa to dla mnie watpliwa sprawa, bo:
    1. wszystko staloby sie duze, jednak flange robi swoje
    2. domykanie przeslony w szklach Pentaxa jest mechaniczne, z korpusu, podobnie wiekszosc szkiel jest na "srubokret", to bardzo skomplikowaloby konstrukcje takiego modulu, zeby mogl wspolpracowac ze szklami AF Pentaxa i chyba byloby po prostu nieoplacalne.
    Tutaj jak ktos bardzo chce uzywac szkiel K w bezlusterkowcu, to ma K01 Mysle wiec, ze jak juz to pokaza cos kompletnie nowego, o ile chca zaistniec na rynku bezlusterkowcow. Szkoda, ze moj kontakt u polskiego dystrybutora Pentaxa odszedl, tak to juz moglbym podpowiedziec co sie bedzie dzialo
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert