i wszystko w tym temacie
/edit: jeśli chodzi o mnie to D600 i 6D mogłyby nie istnieć![]()
i wszystko w tym temacie
/edit: jeśli chodzi o mnie to D600 i 6D mogłyby nie istnieć![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 17.08.12 o 14:24
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
gietrzy, teoretycznie masz rację, ale jak sobie pomyślę o podpięciu do tego sensownej portretówki, to wymiary korpusu zaczynają przeszkadzać. Czasem trzeba jeszcze podpiąć lampę i mały korpus staje się wadą. Raczej bym to widział jako mały zapasowy korpus do lustra FF. No w każdym razie jest to super wiadomość, teraz C i N będą musiały ruszyć swoje ciężkie dupska![]()
Szkoda że optyka Minoltowska już jest prawie niedostępna a ceny Zeissów szalone.
Rolleicord, Canon
flickr
Świetna wiadomość dla posiadaczy systemu Sony.
Jaki to będzie miało bagnet?
Czy dadzą normalne gniazdo lampy błyskowej?
Mogłoby mieć sterowanie jak NEX 7, czyli trzy pokrętła.
Wizjer wbudowany, albo dołączany.
Oraz pytanie jak z ceną. Choć znając Sony to może być wysoka na start i potem spadek do akceptowalnego poziomu.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Bagnet nie jest ważny, wazna jest przejściówka i działanie AF.
Jak zostanie e-mount to kiszka, bo juz ich obecne szkla maja problem z krotkim flange i matryca aps-c a co dopiero ff... Widzac tez jak bardzo "spiesza sie" z nowymi szklami do obecnego NEXa, to tez nie wrozy najlepiej jesli idzie o system jako calosc.
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Musi być nowe mocowanie. Inaczej bezlustro nie ma wielkiego sensu, za to ma komorę na powietrze![]()
A moze po prostu szykuja sie do przejecia Leici?![]()
Pozdrowienia
Sylwek
the convert