www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale w całej reszcie pomaga (oprócz fotografowania w górę).
Zresztą z cała wodoszczelnością jest myk nie tyle w deszczu, co w innej wilgoci - tej sciekajacej po kurtce, pocie, kondensacji.
A na deszczu... wygoda, ze nie trzeba się przejmować i może na szyi wisieć
To tak jak wysokie iso. Nie każdy potrzebuje, ale jak sie ma to nie zaszkodzi... ale są tacy, co zyc bez tego nie mogą i nie ma się tu co kłóć o "prawdę obiektywną".
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Przyznam, że nigdy nie miałem pentaxa, ale przyglądając się zdjęciom dostępnym w necie to bokeh 43-ki wydaje się taki troszkę ostrawy (moje jak najbardziej subiektywne odczucia).
Zdecydowanie bardziej podoba mi się obrazek rysowany przez 40/2.8 Ltd..... Podoba mi się także wielkość tego szkiełka.... Podoba mi się K-5-tka.... Cholera... zaczynam odczuwać takie dziwne prądy przeszywające moje skromne ciało.... A może by tak przytulić K-5 z tym pancake-em? Tylko ta cenaA może ten uk-owski cashback zawita nad Wisłę?
p.s.
K-5 + DA 40/2.8 Ltd vs D7000 + AF-S 35/1.8DXmam o czym myśleć przez długie, zimowe wieczory
![]()
Ostatnio edytowane przez outsider ; 9.11.10 o 12:27
Zainwestuj w reklamówkę. Uformujesz z niej ochraniacz i po klopocie. Albo siedż w domu, ale w deszczuy fajne fotki wychodzą.
Nie wiem po co focic w deszczu, bezpośrednio narażajac aparat i delikatną elektronikę jak sa worki foliowe??
Uszczelnienia w aparatach nie sa po to by polewać je woda. Myślałem, że dorośli faceci są tego świadomi??
Cześć.Ch.
Na początku miałem dokładnie takie same wrażenie. Jednakże wraz ze wzrastającą ilością oglądanych sampli, okazało się, że bokeh z DA 40 jest po prostu... nudny. To typowy budyń. Nuda, panie, nic się nie dzieje... Za to Ltd 43 jest inny. Zupełnie inny, od wszystkich szkieł Pentaksa...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
http://optyczne.pl/153.1-Test_aparat...st%C4%99p.html
Jest i test na optyczne. Przyznam się ze chciałbym takie coś w 4/3 czy m4/3.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Pewnie będzie następca.
Rolleicord, Canon
flickr
podobno we wrzesniu , chodza sluchy ze wreszcie upragniona przez wszystkich pelna klata . ja bym tam wolal modul do ricoha z bagnetem k.pozdr