Zobacz wyniki ankiety: Czy chcę konkursu na zdjęcie miesiąca

Głosujących
58. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

50 86,21%
  • Jestem przeciw

8 13,79%
Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 190

Wątek: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Odp: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Ale kombinujecie z tym konkursem. Patrząc na zainteresowanie forumowym kalendarzem i ilość osób biorących udział w ankiecie, to stale biorących udział z życiu forum osób jest około 100. W tym zawsze kilka osób które pojawiają się i znikają po kilku tygodniach. Wśród tych 100 osób wiele wstawia zdjęcia naprawdę sporadycznie albo wcale. O co tu się spierać? Kto chce wstawia, kto chce głosuje. Inne reguły spowodują, że będzie to zabawa dla 20-30 osób. Zresztą jakim zainteresowaniem cieszą się konkursy świadczy ilość prac w OR i DITL.

Uważam, że ograniczanie dostępu zarówno do udziału w konkursie jak i w głosowaniu nie ma sensu, co nie zmienia faktu, że idea regularnego konkursu bardzo mi się podoba.
    Adam, oni nie kombinują! Ja bym raczej podejrzewał ABF(Agencja Bezpieczeństwa Fotografii) o akcję "Dedal",
    której celem jest coś tam ... .
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Uważam, że ograniczanie dostępu zarówno do udziału w konkursie jak i w głosowaniu nie ma sensu, co nie zmienia faktu, że idea regularnego konkursu bardzo mi się podoba.
    Sporo racji, szczególnie z tym ograniczeniem dostępu, a idea konkursu też uważam bardzo fajna...

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta
    Sporo racji, szczególnie z tym ograniczeniem dostępu, a idea konkursu też uważam bardzo fajna...
    Jakim ograniczeniem ? - wskazać zdjęcie możesz od 2000pkt , trochę się rozejrzysz po forum , poznasz kąty i narożniki , pokażesz trochę zdjęć.
    Dobrym fotografom zajmuje to ze 2 tygodnie , słabszym a sympatycznym i sensownym ze dwa miesiące.
    Głos w galerii otrzymujesz po napisaniu 10 postów - głosować w konkursie możesz na tych samych prawach, przecież to jest też wybieranie i ocena zdjęcia.
    OlyJedi może wskazać zdjęcie każdego usera, to jest tam , poniżej, napisane.
    Nie rozumiem problemu.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jakim ograniczeniem ?
    Nie rozumiem problemu.
    Ano takiemu np.
    Uprawnionymi do udzialu w konkursie(zgłaszania fotografii) sa członkowie forum zakwalifikowani do programu Olyjedi.
    Nie chciałbym uczestniczyć w takim konkursie tylko dlatego, że jestem jakimś Oly....
    Tym bardziej, że mam sprzęt panasonica...
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 3.08.12 o 20:22

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

"Keine Grenzen" się marzy?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez andtor2 Zobacz posta

Nie chciałbym uczestniczyć w takim konkursie tylko dlatego, że jestem jakimś Oly....
    Tym bardziej, że mam sprzęt panasonica...
    Ale patrze w Twego awatara i widze zes wdepnal trzy lata temu i ponad 250 postow kleples.Z automata jestes w Gwiezdnych Wojnach.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Trudno z tego wywnioskować, że zakładam iż nikt nie jest gotów się włączyć. Moje słowa nie są krytyką. To wskazówka, że pomysły najlepiej zrealizuje ich pomysłodawca.
    Hades....... właśnie minął mnie mój zdrowy rozsądek, gdzieś sobie podreptał cichutko popiskując. Chlapnąłeś i teraz na siłę dorabiasz ideologie do bzdury którą naskrobałeś. Tak trudno to przyznać?
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Bambus81
    Mieszka w
    Raszyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Widzę, że z prostej sprawy, tworzy się dyskusja na prawie 20 stron, z czego 15 nie na temat.
    Może sprecyzujmy pomysł autora, okaże się czy względy techniczne pozwolą, kto ma stać na straży i wtedy zagłosujmy tak/nie i możemy wprowadzać pomysł w życie.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Lista uprawnionych OlyJedi jest dostępna na forum, nie widzę z tym problemu. Ne wiem czy jest dostępna, możliwa do wysortowania lista userów z 10-cioma postami, jeśli tak , spróbuję to weryfikować także , poza tym zamierzam sprawdzać ze dwa razy w tygodniu.
    Listę klubowiczów z min. 10 postami da się zobaczyć za pomocą dostępnej listy użytkowników. Ale jak podejrzysz kto głosował? Jak już napisałem, ten punkt jest niemożliwy do weryfikacji.

Jeśli nie podołam zrezygnuję z tego drugiego ograniczenia , gdyby zgłaszało się do posta wklejając linka , takie dane są po lewej stronie pod awatarem automatycznie dostępne.
    Tak, w takim sposobie zgłaszania niewątpliwie da się to od razu zweryfikować. W gruncie rzeczy byłby to najlepszy sposób do weryfikacji jak i zamieszczania zgłoszeń. Wystarczyłoby wtedy zebrać bezpośrednie linki do zdjęć (nie do postów czy stron galerii) umieścić w pierwszym poście i uruchomić ankietę. Tak działał OR przez długi czas. Od razu napiszę, że wykorzystanie galerii konkursowych i głosowania znanego z OR czy popRAWki nie jest możliwe. Należałoby poprosić autora zdjęcia o dodanie go do konkursu. A to znakomicie wydłuży całą procedurę, a wręcz uniemożliwi dodanie wybranych zdjęć, bo np. autor zdecyduje, że nie ma ochoty.

Nie doszliśmy narazie do spraw technicznych.
    Choć już trochę na ten temat napisaliśmy, ale sprawy techniczne pozostawmy poza wątkiem.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Listę klubowiczów z min. 10 postami da się zobaczyć za pomocą dostępnej listy użytkowników. Ale jak podejrzysz kto głosował? Jak już napisałem, ten punkt jest niemożliwy do weryfikacji.

Tak, w takim sposobie zgłaszania niewątpliwie da się to od razu zweryfikować. W gruncie rzeczy byłby to najlepszy sposób do weryfikacji jak i zamieszczania zgłoszeń. Wystarczyłoby wtedy zebrać bezpośrednie linki do zdjęć (nie do postów czy stron galerii) umieścić w pierwszym poście i uruchomić ankietę. Tak działał OR przez długi czas. Od razu napiszę, że wykorzystanie galerii konkursowych i głosowania znanego z OR czy popRAWki nie jest możliwe. Należałoby poprosić autora zdjęcia o dodanie go do konkursu. A to znakomicie wydłuży całą procedurę, a wręcz uniemożliwi dodanie wybranych zdjęć, bo np. autor zdecyduje, że nie ma ochoty.

Choć już trochę na ten temat napisaliśmy, ale sprawy techniczne pozostawmy poza wątkiem.
    A głosowanie nie może być po prostu jawne, we wszystkich głosowaniach które widziałem brało udział do 40 osób, to da się policzyć. Przecież nie wybieramy prezydenta, czy burmistrza, sądzisz, że pokazanie własnego osądu fotografii może być z jakichś powodów niemożliwe dla usera tak by go zniechęciło do oddania głosu? Przecież w Galerii oceniamy pod nickiem i nie ma z tym problemu.

PS. Nie mam problemu z poproszeniem o zgodę, brak odpowiedzi przez 7 dni byłby traktowany jak odmowa, ale musiałbym mieć dostęp do maila lub innego podanego kanału kontaktowego.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 3.08.12 o 22:31
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro