Jestem za
Jestem przeciw
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Jakim ograniczeniem ? - wskazać zdjęcie możesz od 2000pkt , trochę się rozejrzysz po forum , poznasz kąty i narożniki , pokażesz trochę zdjęć.
Dobrym fotografom zajmuje to ze 2 tygodnie , słabszym a sympatycznym i sensownym ze dwa miesiące.
Głos w galerii otrzymujesz po napisaniu 10 postów - głosować w konkursie możesz na tych samych prawach, przecież to jest też wybieranie i ocena zdjęcia.
OlyJedi może wskazać zdjęcie każdego usera, to jest tam , poniżej, napisane.
Nie rozumiem problemu.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
"Keine Grenzen" się marzy?![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Widzę, że z prostej sprawy, tworzy się dyskusja na prawie 20 stron, z czego 15 nie na temat.
Może sprecyzujmy pomysł autora, okaże się czy względy techniczne pozwolą, kto ma stać na straży i wtedy zagłosujmy tak/nie i możemy wprowadzać pomysł w życie.
Listę klubowiczów z min. 10 postami da się zobaczyć za pomocą dostępnej listy użytkowników. Ale jak podejrzysz kto głosował? Jak już napisałem, ten punkt jest niemożliwy do weryfikacji.
Tak, w takim sposobie zgłaszania niewątpliwie da się to od razu zweryfikować. W gruncie rzeczy byłby to najlepszy sposób do weryfikacji jak i zamieszczania zgłoszeń. Wystarczyłoby wtedy zebrać bezpośrednie linki do zdjęć (nie do postów czy stron galerii) umieścić w pierwszym poście i uruchomić ankietę. Tak działał OR przez długi czas. Od razu napiszę, że wykorzystanie galerii konkursowych i głosowania znanego z OR czy popRAWki nie jest możliwe. Należałoby poprosić autora zdjęcia o dodanie go do konkursu. A to znakomicie wydłuży całą procedurę, a wręcz uniemożliwi dodanie wybranych zdjęć, bo np. autor zdecyduje, że nie ma ochoty.
Choć już trochę na ten temat napisaliśmy, ale sprawy techniczne pozostawmy poza wątkiem.
A głosowanie nie może być po prostu jawne, we wszystkich głosowaniach które widziałem brało udział do 40 osób, to da się policzyć. Przecież nie wybieramy prezydenta, czy burmistrza, sądzisz, że pokazanie własnego osądu fotografii może być z jakichś powodów niemożliwe dla usera tak by go zniechęciło do oddania głosu? Przecież w Galerii oceniamy pod nickiem i nie ma z tym problemu.
PS. Nie mam problemu z poproszeniem o zgodę, brak odpowiedzi przez 7 dni byłby traktowany jak odmowa, ale musiałbym mieć dostęp do maila lub innego podanego kanału kontaktowego.
Ostatnio edytowane przez apz ; 3.08.12 o 22:31
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro