Zobacz wyniki ankiety: Czy chcę konkursu na zdjęcie miesiąca

Głosujących
58. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

50 86,21%
  • Jestem przeciw

8 13,79%
Strona 15 z 19 PierwszyPierwszy ... 51314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 190

Wątek: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    A wysyłając wysyłasz w szarej kopercie papierowej bez adresu nadawcy?
    A następnie jury ocenia te zdjęcia, bez otwierania koperty
    Coście się tak czepili tej anonimowości i tej komisji kwalifikacyjnej?
    Zgłoszonych będzie kilkanaście (może dwadzieścia) zdjęć. Kwalifikuje się kilka (do dziesięciu) na najwyższą ilością zgłoszeń. Mało raczej szans na kolesiostwo.
    Nasze zdjęcia, świadczą o nas, nie bójmy się ich pokazać.
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Nie strzelam , ta propozycja jest jednak zupełnie inna od mojej.
    Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
    AP.
    No to nie strzelaj.Rob tak jak chciales na poczatku.Nawet wybierz kilku do oceniania.Niech glos tych,ktorzy maja jakie takie pojecie o fotografii bedzie wzorcem.Nie puszczaj na zywiol bo bedzie jak u Sabora i jak na Eurowizji.Kurde albo jestesmy forum fotograficznym i niech wygrywaja prace wartosciowe albo jestesmy nasza klasa i niech wygrywa ten co ma najwiecej znajomych.Niech to bedzie zabawa,ale niech niesie ona cos co pozniej mozna u siebie wykorzystac,a nie pokazywac pozniej wygrane i oczami swiecic,tlumaczac-wiesz ,my to tak dla zabawy.Zabawa jest kazda dobra,tylko jak pozniej dzieci szczekaja to balanga byla nie do nasladowania.

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Proponuję zmienić ankietę i dołożyć trzecią opcję- "Poczekam na zasady konkursu i wtedy zdecyduję"
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Coście się tak czepili tej anonimowości i tej komisji kwalifikacyjnej?
    Poczytaj np. moje posty w tym wątku to się nie będziesz pytał
    The question is: What is a Mahna Mahna?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Mirek ma racje co do jednego. APZ, masz wizje, masz opinie na jej temat na 15 stronach. Widzisz jakieś ciekawe rozwiązania, które przydadzą się w Twoim pomyśle - skorzystaj. Jednak spróbuj zrealizować to tak jak byś chciał.

Z pomysłami konkursów czy akcji jest tak, że każdy ma swoje zdanie i będzie chciał je wyartykułować. Będzie przy tym przekonany, że są to pomysły najlepsze na świecie. Tylko realizować nie ma komu.

APZ do dzieła.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Z pomysłami konkursów czy akcji jest tak, że każdy ma swoje zdanie i będzie chciał je wyartykułować. Będzie przy tym przekonany, że są to pomysły najlepsze na świecie. Tylko realizować nie ma komu.
    Hadesiku nie przeginaj, jak ktoś nie chce/nie ma czasu/nie umie/nie może to już ma siedzieć cicho? To chciałeś powiedzieć?
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Nie strzelam , ta propozycja jest jednak zupełnie inna od mojej.
    Mogę modyfikować do bólu swoje pomysly, mogę się mylić w różnych miejscach, czy poglądach. Ale taki scenariusz jest nie do pożenienia z moją propozycją. Muszę chwilę pomyśleć nad ew. modyfikacjami i przedstawię swoje propozycje późnym wieczorem.
    AP.
    I tu leży pies pogrzebany.
    Twoje, moje, jego, ich! Jak to pogodzić z Twoim wcześniejszym "mnie to jest ganc egal"??? Nie wiem.
    Dlaczego raz nie może być coś (tu konkurs) nasze, forumowe, ogólne?! Bez urażonych ambicji, fochów i barykadowania się każdy w swoim okopie!
    Zwłaszcza gdy zadaje się pytanie "czy" i "jak". Gdyby od początku było napisane - ja, taki-owaki robię na forum konkurs i jego zasady są takie, a takie, to jest jasne, że nie czas ani miejsce na dyskusje i pomysły innych. Jednak tak Twojego pierwszego posta nie odebrałam.

Postawa postoję i popatrzę - cóż godna naśladowania, doprawdy

hades - dlaczego zakładasz, że nikt nie jest gotów się włączyć? W miarę swoich możliwości i znajomości technikaliów?

A teraz pozostaje mi się udać do swojego okopu, jako inni to uczynili - wątek do zamknięcia?
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 2.08.12 o 21:40

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    A teraz pozostaje mi się udać do swojego okopu, jako inni to uczynili - wątek do zamknięcia?
    No i fajno.Kurde,a moglem wygrac w jakims tygodniu.Znowu dalem d.....

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Mirek ma racje co do jednego. APZ, masz wizje, masz opinie na jej temat na 15 stronach. Widzisz jakieś ciekawe rozwiązania, które przydadzą się w Twoim pomyśle - skorzystaj. Jednak spróbuj zrealizować to tak jak byś chciał.

APZ do dzieła.
    Przesłałem propozycję, trzeba tam jeszcze ujednolicić sformułowania. Wykorzystałem część uwag Romka, wynikające z nich zmiany zapisałem w poprawce. Czekam na uwagi administracji i biorę się do roboty.
    Jeśli nie wyjdzie, nie będziecie chcieli takiej formuły , uruchomiona zostanie zapewne inna formuła podobnego konkursu.
    Próbna edycja dotyczyć będzie miesiąca sierpnia.
    Grono OlyJedi proszę o przygotowywanie propozycji z napotkanych fotografii w czasie wędrówki po forum. Wątek do zgłaszania fotografii zostanie zapewne uruchomiony na dniach.
    Możecie zgłaszać więcej niż jedną propozycję, nie ma ograniczenia.

Pozdrawiam AP.

Fragmenty propozycji regulaminu:

Konkurs jest wyborem najlepszej fotografii opublikowanej na Olympusclubie w czasie danego miesiąca.
    Celem konkursu jest wyróznienie najlepszych fotografii publikowanych na forum Olympusclub.pl od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca...

Uprawnionymi do udzialu w konkursie(zgłaszania fotografii) sa członkowie forum zakwalifikowani do programu Olyjedi.
    Olyjedi ma prawo promować do konkursu fotografię każdego innego członka Olympusclubu, opublikowaną na forum Olympusclub.pl
    Kryterium podstawowym jest data posta lub wystawienia fotografii w Galerii. (od pierwszego do ostatniego dnia miesiąca.)
    Promocja trwać bedzie od pierwszego dnia kolejnego miesiąca do siódmego dnia miesiąca kolejnego.
    Wybór i ogłoszenie zwycięskiej fotografii nastąpi do 25-go dnia miesiąca kolejnego ...

W przypadku zgłoszenia większej ilości fotografii możliwe jest ogłoszenie eliminacji w kategoriach
    poprzez podzielenie fotografii na działy wg. kryteriów Galerii Publicznej.

Eliminacje mogą być przeprowadzone w obrębie działu lub kilku połączonych razem działów galeryjnych.
    Maksymalna ilośc fotografii w końcowym głosowaniu to 10 prac.

Wybór najlepszej fotografi miesiąca odbedzie się poprzez głosowanie całej społeczności Forum uprawnionej do oceny fotografii w Galerii ( min. 10 postów na forum)
    .
    Czas głosowania ograniczony bedzie do jednego tygodnia.

W przypadku konieczności przeprowadzenia eliminacji głosowanie w/w trwać bedzie jeden tydzień.

(Sadzę , że te fragmenty nie zmienią się w próbnej edycji konkursu.)
    Ostatnio edytowane przez apz ; 2.08.12 o 23:57
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Promocja trwać bedzie od pierwszego dnia kolejnego miesiąca do siódmego dnia miesiąca kolejnego.
    Wybór i ogłoszenie zwycięskiej fotografii nastąpi do 25-go dnia miesiąca kolejnego ...
    Tydzień na zgłoszenia-OK ale 18 dni na wybór i ogłoszenie zwycięzcy? Czemu tak długo?
    Możecie zgłaszać więcej niż jedną propozycję, nie ma ograniczenia.
    (...)
    Maksymalna ilośc fotografii w końcowym głosowaniu to 10 prac.
    Kto i na jakiej zasadzie wybierze te 10 prac?
    Główny Prostownik TWA