Ale żeście się tej opłaty uczepili...!
A to akurat jest punkt, w którego najłatwiej zrezygnować.
Zresztą u żółtych też te opłaty nie było od początku, jednak słusznie zauważona tam, że ludność potrzebuje zachęty (nagrody), a ta sama z nieba nie zleci...
W sumie o ile mnie pamięć nie myli, było kilkanaście tygodniowych konkursów, potem spadła frekwencja i całość umarła.
Podałam tego linka, bo wydaje mi się, że zbytnio gmatwacie cały pomysł - konkurs na zdjęcie miesiąca (a może tygodnia?) - dlaczego nie zostawić jak największej swobody i pozwolić forumowiczom wysłać na ten konkurs jedno wybrane przez siebie zdjęcie, potem ten zbiór pokazać (najlepiej anonimowo) do ankiety z punktami i tyle. Całe to zgłaszanie zdjęć z galerii i wątków strasznie energochłonne i czasochłonne jest.
Nie wiem na ile jestem reprezentatywna dla reszty userów, ale.... w sytuacji gdy miałabym szukać po wielu wątkach i galerii fotek do zgłoszenia na konkurs, to....juz mi się nie chce. Z kolei w sytuacji gdy jest konkurs ja mam fotę życia, mogę ją wysłać i stanie do głosowania wraz z fotami życia innych userów w danym tygodniu, a.... to proszę bardzo - jak mam to wysyłam