Zobacz wyniki ankiety: Czy chcę konkursu na zdjęcie miesiąca

Głosujących
58. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Jestem za

50 86,21%
  • Jestem przeciw

8 13,79%
Strona 11 z 19 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 190

Wątek: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Konkurs na zdjęcie miesiąca

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Ale żeście się tej opłaty uczepili...!
    A to akurat jest punkt, w którego najłatwiej zrezygnować.
    Zresztą u żółtych też te opłaty nie było od początku, jednak słusznie zauważona tam, że ludność potrzebuje zachęty (nagrody), a ta sama z nieba nie zleci...
    W sumie o ile mnie pamięć nie myli, było kilkanaście tygodniowych konkursów, potem spadła frekwencja i całość umarła.

Podałam tego linka, bo wydaje mi się, że zbytnio gmatwacie cały pomysł - konkurs na zdjęcie miesiąca (a może tygodnia?) - dlaczego nie zostawić jak największej swobody i pozwolić forumowiczom wysłać na ten konkurs jedno wybrane przez siebie zdjęcie, potem ten zbiór pokazać (najlepiej anonimowo) do ankiety z punktami i tyle. Całe to zgłaszanie zdjęć z galerii i wątków strasznie energochłonne i czasochłonne jest.
    Nie wiem na ile jestem reprezentatywna dla reszty userów, ale.... w sytuacji gdy miałabym szukać po wielu wątkach i galerii fotek do zgłoszenia na konkurs, to....juz mi się nie chce. Z kolei w sytuacji gdy jest konkurs ja mam fotę życia, mogę ją wysłać i stanie do głosowania wraz z fotami życia innych userów w danym tygodniu, a.... to proszę bardzo - jak mam to wysyłam
    Kilkanaście postów niżej, tam, jest analiza której fragment zacytowałem.
    Jak masz zdjęcie życia pokaż je w galerii, jak jest faktycznie takie zostanie zauważone Jak zostanie zauważone znajdą się Jedi którzy je zaproponują do konkursu. Jak będzie takie dobre zapewne wygra. I będzie na forum ozdobą. A Tobie jako autorce przyniesie odrobinę przyjemności.
    A jak z jakiegoś powodu nie chcesz wstawić do Galerii i pokażesz w wątku, też zostanie dostrzeżone. Zrób tylko tę fotę życia, najlepiej raz na miesiąc , czego Ci z całego serca życzę.

Nie możesz być w Publicznej bo dziś masz Najkona, możesz mieć fotę miesiąca. Czy to jest tak źle pomyślane?

Prawo zgłoszenia zdjęcia zauważanego na forum zdjęcia zaproponowałem dla (wg. stanu na dzisiaj) 702 userów. Prawo do głosowania dla 13,5 tysiaca wg spisu od początku forum.
    I wiem ,że część z nich to martwe dzisiaj dusze.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 1.08.12 o 23:53
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak masz zdjęcie życia pokaż je w galerii, jak jest faktycznie zostanie zauważone, jak zostanie zauważone znajdą się Jedi którzy je zaproponują do konkursu, jak będzie takie dobre zapewne wygra.
    Zdaje się, że miał to być konkurs na zdjęcie miesiąca
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Kurde.Jeszcze nie wiadomo dokladnie jak,z czym,kiedy,kto,dlaczego......,a juz wiadomo ,ze zle ,ze konkurencja daleko w przodzie.I jak by nie patrzyl to za drogo.

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    K jak zostanie zauważone znajdą się Jedi którzy je zaproponują do konkursu,
    Jesteś pewien?
    Chodzi mi o to, że proste klik-głosowanie wcale nie wzbudza hurra-optymizmu i zapału forumowiczów, przeglądanie galerii i zdjęć wątkowych z danego miesiąca moim zdaniem jeszcze mniej entuzjastów znajdzie, bo to jak pisałam czasochłonne. Chodzi generalnie o wyszukiwanie zdjęć, nie konkretnie o moje, nie łap mnie za słówka
    Dlaczego każdy chętny nie może swojego zdjęcia zgłosić do konkursu? Sam, ze swojego wyboru? Potem na anonimowe prace by się poklikało i fota miesiąca gotowa
    Lubię sobie zagłosować i chętnie bym na fotę miesiąca klikała, ale taka formuła jak na razie mnie zniechęca. Ale to ja, niech zdecyduje większość.
    Dodatkowo niezmiennie uważam, że głosujący na zdjęcie miesiąca, przydzielający punkty itp powinni głosować na zdjęcia anonimowe, co w Twojej formule jest niemożliwe.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    I jak by nie patrzyl to za drogo.
    Jak tylko przeczytam Twój komentarz i popatrzę na Twoją uśmiechniętą
    twarzyczkę to zaraz życie i ten temat robią się weselsze.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Jesteś pewien?
    Chodzi mi o to, że proste klik-głosowanie wcale nie wzbudza hurra-optymizmu i zapału forumowiczów, przeglądanie galerii i zdjęć wątkowych z danego miesiąca moim zdaniem jeszcze mniej entuzjastów znajdzie, bo to jak pisałam czasochłonne. Chodzi generalnie o wyszukiwanie zdjęć, nie konkretnie o moje, nie łap mnie za słówka
    Dlaczego każdy chętny nie może swojego zdjęcia zgłosić do konkursu? Sam, ze swojego wyboru? Potem na anonimowe prace by się poklikało i fota miesiąca gotowa
    Lubię sobie zagłosować i chętnie bym na fotę miesiąca klikała, ale taka formuła jak na razie mnie zniechęca. Ale to ja, niech zdecyduje większość.
    Dodatkowo niezmiennie uważam, że głosujący na zdjęcie miesiąca, przydzielający punkty itp powinni głosować na zdjęcia anonimowe, co w Twojej formule jest niemożliwe.
    Na początku chciałem nie tylko linka do zdjęcia , ale i 2-3 zdania uzasadnienia głosującego, potem uznałem, że jest to za dużo, że niektórym z nas nie będzie się chciało.
    A naprawdę uważasz, że nie ma grupy userów którzy przeglądają wiele wątków i przeglądają z oceną wielu fot w galerii, ja też do nich należę, poza tym chciałbym by user mógł zarekomendować tyle fotek ile zwróciło jego uwagę, bez ograniczeń ilościowych. Będą więc tacy, którym będzie się chciało skopiować URL zdjęcia i wkleić je do konkursowego wątku za pomocą schowka.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    56
    Moja galeria

Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz... - czy jakoś tak ... górale mawiają

Natomiast głosowanie na zdjęcia sygnowane nickiem autora zawsze wypacza ideę konkursu.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Obawiam sie ze w kazdej formule jest to niemozliwe.Nic nie zrobisz na stado.Tez sie obawiam,ze np.Ci "zza Buga" zanim wystawia zdjecie to juz miedzy soba mmsy powysylaja "ej chopy,glosujta na to ,to je moje.nastepne na twojego bilda bedziem,dobra.
    Jesli bedziemy glosowac na zdjecie i mimo,ze autor do milych nie nalezy to patrzmy na prace.Co winne zdjecie,ze takiego ma autora.Wtedy formula sie kazda sprawdzi.Dodamy troche checi do tej zabawy i juz mozna zyc dluzej i rano sobie w oczy spojrzec przy goleniu,lub robieniu rzesy.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Natomiast głosowanie na zdjęcia sygnowane nickiem autora zawsze wypacza ideę konkursu.
    APZ daj się przekonać, TOKIN ma rację. Zdjęcia powinny być sygnowane kolejnymi numerami
    nadawanymi automatycznie wg kolejności zgłoszenia.

Pozdrawiam

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hadan Zobacz posta
    APZ daj się przekonać, TOKIN ma rację. Zdjęcia powinny być sygnowane kolejnymi numerami
    nadawanymi automatycznie wg kolejności zgłoszenia.

Pozdrawiam
    To jest mi ganc egal, tylko , przykładowo mój krajobraz, portret Wanilii, kurze zdjęcie bufetowej, Street RC, IR od Saboora, portret konradkkk, czy maćkanr1, kwiatki od Mirka 54, i zdjęcia wielu innych będą i tak rozpoznawalne. Z moim najmniejszy problem, bo będzie i tak odrzucone z urzędu, jeśli to ja miałbym pracującym w jakikolwiek sposób przy tym projekcie (jestem na tym etapie tylko pomysłodawcą).
    A pozostałe przykładowe foty trzeba wykastrować z cech autorskich charakterystycznych , bo mają być anonimowe ???
    A niby w jaki sposób to ma się zrobić?
    Ostatnio edytowane przez apz ; 2.08.12 o 06:14