Strona 226 z 475 PierwszyPierwszy ... 126176216224225226227228236276326 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.251 do 2.260 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Awatar jendrusz
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    A ja mam takie pytanie do userów. Czy zadowoleni jesteście ze swojej wersji OM-D - czarnej bądź srebrnej i dlaczego właśnie taka wersja?
    mam srebrną, moim zdaniem jest dużo ładniejsza - jakoś bardzo nie podobał mi się srebrny obiektyw z czarnym body( za bardzo rzuca się w oczy )

| OlyJedi Awatar merti
    Mieszka w
    kajś miedzy Hanysomi a Góralomi
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ayu Zobacz posta
    ...Jeżeli chodzi o AutoStitch to o ile dobrze pamiętam ma jakieś ograniczenia odnośnie rozdzielczości. Natomiast darmowy całkowicie jest PhotoStitcher.
    AutoStitch nie ma żadnych ograniczeń, wszystko do ustawienia w opcjach, łącznie ze sposobem łączenia ale ja tego nie ruszam ...
    Ostatnio edytowane przez merti ; 30.07.12 o 10:13
    E-420 +14-300 oraz inne szpeje
    From The Earth

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Mam czarno-srebrną wersję, gdy zamawiałem nie było innej mozliwości w dostawach do Europy, szczerze mówiąc nie ma to dla mnie róznicy. może pozą tym , że stoi u mnie za szkłem OM 10, też czarno-srebrne.
    Jakość obrazka jest zupełnie inna niż w moim EPL-1.
    Ja jakos mam wrażenie (zdalne niestety), że wersja srebrna ma jakąś fajniejszą okleinę. Wygląda zdecydowanie lepiej niż wersja czarna

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez merti Zobacz posta
    AutoStitch nie ma żadnych ograniczeń, wszystko do ustawienia w opcjach, łącznie ze sposobem łączenia ale ja tego nie ruszam ...
    Chyba masz rację teraz sprawdziłem i nie widzę ograniczeń choć napisane , że to DEMO.

Jeżeli chodzi o wersje OM-D to narazie odzywają się tylko posiadacze srebrnych wersji . Moim zdaniem jest ona bardziej stylowa i bardziej uniwersalna, ale może czarną też ktoś ma i sobie chwali.
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

A i owszem. Mam czarną i sobie chwalę.
    Od początku, po wstępnym macaniu założyłem, że dokupię gripa, więc okleina nie miała dla mnie znaczenia.
    Za to srebrna wersja z gripem wygląda moim zdaniem beznadziejnie.
    Z gripem się nie rozstaję, a wszystkie obiektywy mam czarne. Muszę jednak przyznać, że srebrne obiektywy wizualnie średnio do niego pasują.

Pozdrawiam
    Tomek
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Mam czarnego, jest ok, choć słyszałem że okładzina w srebrnej jest inna i lepiej trzyma się w dłoni. Ale na razie mam inny problem. Tylko proszę bez katowania. Zwyczajnie nie mogę się odnaleźć. Kupując - poszedłem po opiniach, forum i testach. Nie jestem aż taki znawca, aby mieć mocno wyrobione zdanie. Ale ergonomia - po przesiadce z lustra mam wrażenie - pomimo lepszych materiałów, że wszystko jest jakieś takie zabawkowe. Te funkcje to wodotryski, pokręteł wiele a to co do fotografowania potrzebne ukryte. Nawet jakość zdjęć jakoś mnie nie powala - po mojej matrycy Kodaka. Przepraszam, że marudzę ale nie mam komu może jakieś rady? No chyba, że koledzy przeszli przez peny i się przyzwyczaili

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Jeśli jakość zdjęć Cię nie powala, to chyba trzeba wejść w FF, bo w APS-C będzie podobnie. A co takiego potrzebnego do fotografowania jest ukryte?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar ciukacz
    Mieszka w
    bydzia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

@tojaro:

wlacz super control panel, a jak chcesz wiecej to:
    http://www.dpreview.com/articles/911...e-olympus-e-m5

Awatar jendrusz
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    14
    Moja galeria

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

FYI:
    Uwaga na szkła Panasonica (100-300 i 14/2.5 szczególnie)
    Panasonic przyznaje, że ww szkła mają zbyt wolny mechanizm przysłony i nie wyrabiają na E-M5. Szkła pokazane po 14/2.5 mają już odpowiednio szybki mechanizm przysłony.

http://fourthirds-user.com/2012/07/f...00300_zoom.php
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów