Mam aktualnie do dyspozycji oba aparaty i sprawdzam swoją ręką. W OM-D jest znacznie lepiej - może nawet ze dwie działki przynajmniej na względnie krótkich szkłach. Na długich jeszcze nie sprawdzałem. W E-PL1 ja nie utrzymam 1/5s żeby było ostro (a nie prawie ostro) i żeby było powtarzalnie - a nie że się uda jedno ostre na na pięć zrobionych. Skoro Ty utrzymasz to prawdopodobnie w OM-D miałbyś jeszcze lepszy wynik.
Trochę frustrujące, że chyba najlepsza puszka z mikro i jeden z najlepszych obiektywów się gryzą. A zestaw przecież bardzo zacny.
@Janko
no ale generalnie (chyba) jeszcze nie wiemy, czy ten sam problem występuje w EPL5 .. ?
było Lustro jest panasonic lumix Lx100
(brakuje mi tylko dłUUgiego zUUma)
Ależ po co zaraz męczyć. Wystarczy strzelić kilka zdjęć testowych "firanek", czyli czegoś co może powodować more, potem rozkręcić aparat, wyjąć filtr, skręcić i jeszcze raz strzelić ten motyw. I od razu wiadomo co jest grane.
Owszem możesz starcić gwarancję i aparat będzie do serwisu, ale jak to udokumentujesz to masz forumową (a może i internetową) nieśmiertelność (czyli będą o tobie pamiętać nawet ze dwa miesiące).