Strona 9 z 15 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 143

Wątek: Akt i portret pytanie do fachowców/rzemieślników w tej materii

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Akt i portret pytanie do fachowców/rzemieślników w tej materii

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Może i bym chciała ale mój chłop jest średnio skory do takich poświęceń. O ile zgodziłby się na mgiełkę a nawet białą szatę, to wianka se nie da założyć za cholerę
    To na "kiju" mu zawies tego wianka niech przytrzyma zwiewna biala szate przed zwiewaniem jej przez wiatr.Mozesz nawet dwa wianki.Nie smiem pytac ile kwiatkow na jednego wianka trzeba.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Może i bym chciała ale mój chłop jest średnio skory do takich poświęceń. O ile zgodziłby się na mgiełkę a nawet białą szatę, to wianka se nie da założyć za cholerę
    A gdzie Ty mu chciałaś ten wianek zawiesić? Pewnie wianek ciernisty był i chłop się bał uszkodzić miejsce zawieszenia
    The question is, who cares?

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Skoro już definitywnie zeszło na Wanilię i FridęM, to może tu obejdzie się bez bezsensownych krucjat i podjazdów obrońców i przeciwników,
    jedynej, słusznej Słuszności?
    Raz jak wlazłem do wątku Wanilii, żeby z nią pogadać ... dziadek wywalił posta: "nie karmić trolla", czort wie dlaczego,
    bo mi się dobrze "gadało" i myślę że Wanilii też. Chociaż każdemu z nas o co innego chodziło
    Tak że: najpierw myśleć potem pisać, da się?
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 26.07.12 o 16:36 Powód: dopisek: Chociaż każdemu z nas o co innego chodziło :-D
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Raz jak wlazłem do wątku Wanilii, żeby z nią pogadać ... dziadek wywalił posta: "nie karmić trolla", czort wie dlaczego,
    Moze zebys bóstwa nie obrazil,patrzac na oceny pod fotkami to guru to malo powiedziane.Chociaz tylko sobie gdybam,pewnosci nie mam.Druga sprawa to Ty zacząłeś dyskutowac,rozmawiac,to co niektorzy wola dmuchac na zimne,wiedzac ,ze nie mlaskasz,chwalisz,podziwiasz,ochasz ,achasz a pytasz.Co bedzie jak padnie odpowiedz co najmniej dziwna-jak o niejakim mchu czy innej porosliabo o crosie ktorego nie bylo

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Moim zdaniem ten wątek Piotra (Saboor), nie jest ogórkowy, ale zasadniczy... Pisałem już o portrecie i uwarunkowaniach etycznych z tym związanych... Było pytanie o akt czyli o zdjęcia rozebranych modelek... dlaczego zgrabne i ładne często to tego się nie nadają ?. Otóż jest faktem, że działa powiedzenie : "chciałabym i boję się" -- taka osoba wsydliwa nie ma szans na dobre zdjęcie nagiego ciała ... Fotograf nie ustawi nagiej dziewczyny wg swojego życzenia, bo to jest krępujące dla obu stron... modelka musi wykazać 90% inwencji... a później fotograf powinien się długo zastanawiać, czy zdjęcie nadaje się do publikacji...

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Moze zebys bóstwa nie obrazil,patrzac na oceny pod fotkami to guru to malo powiedziane.Chociaz tylko sobie gdybam,pewnosci nie mam.
    Ale w ten sposób robi się krzywdę, jak to określiłeś "bóstwu". Ponieważ kreuje się wizerunek bidulki, której trza orężem bronić bo sama nie da rady.
    "gadaliśmy" dość długo i przeżyła.
    Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Druga sprawa to Ty zacząłeś dyskutowac,rozmawiac,to co niektorzy wola dmuchac na zimne,wiedzac ,ze nie mlaskasz,chwalisz,podziwiasz,ochasz ,achasz a pytasz.Co bedzie jak padnie odpowiedz co najmniej dziwna-jak o niejakim mchu czy innej porosliabo o crosie ktorego nie bylo
    Bo jak czegoś nie pojmuję to pytam, to chyba normalne, czy nie? A umysł działa jak deszyfrant i z odpowiedzi wyłapuje to, co do wyjaśnienia zagadnienia jest potrzebne.

---------- Post dodany o 16:56 ---------- Poprzedni post był o 16:52 ----------

Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Moim zdaniem ten wątek Piotra (Saboor), nie jest ogórkowy, ale zasadniczy... Pisałem już o portrecie i uwarunkowaniach etycznych z tym związanych... Było pytanie o akt czyli o zdjęcia rozebranych modelek... dlaczego zgrabne i ładne często to tego się nie nadają ?. Otóż jest faktem, że działa powiedzenie : "chciałabym i boję się" -- taka osoba wsydliwa nie ma szans na dobre zdjęcie nagiego ciała ... Fotograf nie ustawi nagiej dziewczyny wg swojego życzenia, bo to jest krępujące dla obu stron... modelka musi wykazać 90% inwencji... a później fotograf powinien się długo zastanawiać, czy zdjęcie nadaje się do publikacji...
    Dzięki Irek za zrozumienie, to co teraz piszesz ostatnio słyszałem od innego "naszego aktywisty", a brzmiało to mniej więcej tak:
    Cytat Zamieszczone przez akt ywista
    mam już dość użerania się z głupimi modelkami, które wiedzą lepiej ode mnie, jak powinien wyglądać kadr
    To już poruszona została kwestia, relacji i komunikacji: Fotograf-modelka
    Ostatnio edytowane przez Saboor ; 26.07.12 o 17:11
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Dyskusja ugrzęzła. W sprawie modelek oraz w sprawie oceny zdjęcia (tego o którym irek pisał, ze ma inne zdanie niż żona) mam podobne zdanie jak on, w skrócie mówiąc, że widać w nim jakiś zalążek koncepcji, choć rafy warsztatowe zagrodziły drogę.

W sprawie modelek, to uważam, ze każdy odpowiada za siebie, ale też że irek jako praktyk ma całkowitą rację - nieraz fotograf stoi przed dylematem, czy publikować, ale to jest sprawa przede wszystkim utraty prestiżu prze autora zdjęcia a także dylemat moralny na linii modelka-fotograf. Ten podwójny dylemat dotyczy raczej zawodowstwa. Tak sądzę, boć ja niefachowiec.

Pzdr, TJ

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria

Tadeusz: W sprawie tamtego zdjęcia to ja miałem zgodność z żoną... natomiast Witia i oczywiście Mirek mieli odmienne (znaczy negatywne) zdanie ... Przeważnie nasze gusta się pokrywają , ale tu nastąpiła rozbieżność ocen ... Mirek mnie częściowo przekonał do swoich racji ---- pozdrawiam serdecznie
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 27.07.12 o 00:23