Strona 8 z 15 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 143

Wątek: Akt i portret pytanie do fachowców/rzemieślników w tej materii

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Akt i portret pytanie do fachowców/rzemieślników w tej materii

Jako, że aktów nie robię, więc się nie odzywałem, ale czytałem dyskusje i spodobała mi się wypowiedź Mirka:

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie mylmy golych cyckow z aktem.Akt to forma,linia,kształt,bryla,swiatlo.Gole babe tam widzi tylko ten co chce ja tam zobaczyc.Pokazac cycki i je sfotografowac to zadna sztuka,wielu,wiele mysli ze jednym cyckim czy dwoma posladkami pojeli kierunek aktu i sie slinia jak go pokazuja.Od cyca do aktu to daleka droga,zbyt daleka dla 99% pokazujacych tego cycka,czy to na planie czy na ekranie.
    Można by ją uznać za swego rodzaju definicje, która powinna towarzyszyć rozważaniom, czy to na co patrzymy to akt, czy po prostu nagi człowiek.

A tak przy okazji. Jak na sezon ogórkowy to interesująca dyskusja się tu wywiązała, warta przypięcia na portal.

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Oj tam, oj tam. O pakowaniu już było, o lataniu było. To co pozostało? Przedyskutować jak zrobić akt na łonie przyrody by uchwycić piękno entourage'u jak i głównego tematu.
    A skąd weźmiesz: Tych Którzy Wiedzą Gdzie Jest Miód, aktywistów że tak powiem?
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

To co pozostało? Przedyskutować jak zrobić akt na łonie przyrody by uchwycić piękno entourage'u jak i głównego tematu.
    Aktu na łonie przyrody się nie podejmę, ale jakichś wariacji na temat człowieka - czemu nie

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Jako, że aktów nie robię, więc się nie odzywałem, ale czytałem dyskusje i spodobała mi się wypowiedź Mirka:

Można by ją uznać za swego rodzaju definicje, która powinna towarzyszyć rozważaniom, czy to na co patrzymy to akt, czy po prostu nagi człowiek.

A tak przy okazji. Jak na sezon ogórkowy to interesująca dyskusja się tu wywiązała, warta przypięcia na portal.
    To racja, parę ciekawych i konkretnych informacji oraz definicji niemalże się pojawiło.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Tak i dwa takie szczęśliwe tytuły - pokaż ni swojego koni i swojego ptaka...
    Kiedyś były dyskusje... ale ci prawdziwi artyści w większości rozbiegli się po innym sprzęcie i innych częściach netu,i/ lub zamilkli tutaj i o dziwo w niewielu miejscach zaistnieli. Odkąd nie ma nowych konkurencyjnych lustrzanek , za są głównie peny wypowiadają się głównie użytkownicy takich aparatów, nie ma być na maksa , mają być fotki niedzielo-wycieczkowe głównie, a tym pozostałym rzadko się chce wypowiedzieć.
    Ilu jest tu jeszcze tych dinazaurow/
    APZ nie narzekaj. Zawsze przychodzą nowi, z ambicjami. Wypalenie grozi każdemu.

---------- Post dodany o 14:16 ---------- Poprzedni post był o 14:11 ----------

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Aktu na łonie przyrody się nie podejmę, ale jakichś wariacji na temat człowieka - czemu nie
    Włos smagany wiatrem, wianek z traw i polnych kwiatów, biała szata podkreślająca kształt, linię, bryłę, muśnięte światłem wschodzącego słońca na bezkresnej łące, spowitej to tu, to tam lekką mgiełką??? Nie? Nie chcesz iść w tym kierunku?
    Ostatnio edytowane przez hades ; 26.07.12 o 14:24

| OlyJedi Awatar MaciekMG
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Siła reputacji
    63
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    [...] a tym pozostałym rzadko się chce wypowiedzieć. Ilu jest tu jeszcze tych dinozaurów?
    Bo stara znajomość to jak stare małżeństwo, albo dwóch rabinów w pociągu: "Ja wiem wszystko, reb Jakub wie wszystko, to o czym mamy rozmawiać?" - wszystko już zostało powiedziane wcześniej.

A nowi czytają, spijają miód z ust i uczą się
    pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------
    'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Włos smagany wiatrem, wianek z traw i polnych kwiatów, biała szata podkreślająca ksztat, linię, bryłę, muśnięte światłem wschodzącego słońca na bezkresnej łące, spowitej to tu, to tam lekką mgiełką??? Nie? Nie chcesz iść w tym kierunku?
    A gdzie miejsce na łono no gdzie-oczywiscie natury jakze by inne.Musi byc naturalne
    A teraz powaznie.Piszesz o fotce Fridy czy nieudolnym plagiacie,ktory sie ostatnio objawil.

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Włos smagany wiatrem, wianek z traw i polnych kwiatów, biała szata podkreślająca kształt, linię, bryłę, muśnięte światłem wschodzącego słońca na bezkresnej łące, spowitej to tu, to tam lekką mgiełką??? Nie? Nie chcesz iść w tym kierunku?
    Może i bym chciała ale mój chłop jest średnio skory do takich poświęceń. O ile zgodziłby się na mgiełkę a nawet białą szatę, to wianka se nie da założyć za cholerę

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A gdzie miejsce na łono no gdzie-oczywiscie natury jakze by inne.Musi byc naturalne
    A teraz powaznie.Piszesz o fotce Fridy czy nieudolnym plagiacie,ktory sie ostatnio objawil.
    O kierunku w jakim powinna spróbować odnaleźć się Bufetowa.

---------- Post dodany o 14:36 ---------- Poprzedni post był o 14:35 ----------

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Może i bym chciała ale mój chłop jest średnio skory do takich poświęceń. O ile zgodziłby się na mgiełkę a nawet białą szatę, to wianka se nie da założyć za cholerę
    A gdzie ja napisałem, że to on ma być modelem.

---------- Post dodany o 14:36 ---------- Poprzedni post był o 14:36 ----------

Jak rozumiem jesteś propagatorką aktu męskiego. To też jakiś pomysł.

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Nie aktu lecz wariacji na temat człowieka