Strona 221 z 475 PierwszyPierwszy ... 121171211219220221222223231271321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.201 do 2.210 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Bardzo fajny i obiektywny test. Ciekawością przedstawiony,
    z przyjemnością go obejrzałem.

Pozdrawiam

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hadan Zobacz posta
    Bardzo fajny i obiektywny test. Ciekawością przedstawiony,
    z przyjemnością go obejrzałem.

Pozdrawiam
    Do pisania się nie nadaję , ale swój egzemplarz przetestowałem w Toskanii, przykładowe fotki w moim wątku i wstawiane są systematycznie kolejno, Aparat zdał egzamin , żadnym 4/3 i Penem nie uzyskałbym niektórych z moich fotografii, żałuję tylko ,że producent robi wszystko by podpychać od siebie zaawansowanych użytkowników, nie mając dla nich pełnej w tym lustrzankowej oferty. Wszak w produkcji malutkich, zgrabnych aparacików z lustrem wiódł nie tak dawno prym , nie zadbano tylko i aż o odpowiednią matrycę.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    żadnym 4/3 i Penem nie uzyskałbym niektórych z moich fotografii
    np. jakich ?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez chreasy Zobacz posta
    np. jakich ?
    Wieczorem wystawię Ci RAW-y, nie będziemy rozmawiać o zmniejszonych JPEG-ach, bo tu efekty będą podobne także z niektórych komórek.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 22.07.12 o 12:18
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Wieczorem wystawię Ci RAW-y, nie będziemy rozmawiać o zmniejszonych JPEG-ach, bo tu efekty będą podobne także z niektórych komórek.
    to b. fajnie, sam jestem ciekaw co jest nie tak Będę przymierzał się do kupna OMD i chciałbym poznać jego słabe punkty.
    Ostatnio edytowane przez chreasy ; 22.07.12 o 14:11

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

To czemu tak wywolujesz rawy,ze osiagasz taki poziom Jpg.Raw to jeszcze nie obraz.To takie cos jak kobieta sie obudzi i stwierdzi,ze budzik nie zadzwonil.To wlasnie taki jest raw do momentu jak ona trzasnie drzwiami i wyjdzie na zewnatrz.Wtedy sie zmienia w Jpg.Jak ona z rawa zmieni sie w jpg to zalezy gdzie i komu chce sie pokazac.A ze zmienna jest(co wiemy doskonale) to z takiego rawa masz 1000 roznych Jpg.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Bosko to ująłeś Panie Mirek.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Mirek54
    ej, żeby się tak jeszcze z baby jak z RAWa jednym kliknięciem dystorsję usunąć dało, albo szum usunąć to porównanie byłoby idealne

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Mirek54
    ej, żeby się tak jeszcze z baby jak z RAWa jednym kliknięciem dystorsję usunąć dało, albo szum usunąć to porównanie byłoby idealne
    Kurde a z jakiej odleglosci ogladasz JPG o wymiarach okolo 1,65mx70cm.Bo jesli odleglosc przekracza dlugosc to obojetny i szum i dystorsja.Jesli jednak dlugosc przekracza odleglosc to i tak szukasz odpowiedniej GO a a dystorsja nie ma juz znaczenia.Szum nawet moze byc przyjemny.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    To czemu tak wywolujesz rawy,ze osiagasz taki poziom Jpg.Raw to jeszcze nie obraz.To takie cos jak kobieta sie obudzi i stwierdzi,ze budzik nie zadzwonil.To wlasnie taki jest raw do momentu jak ona trzasnie drzwiami i wyjdzie na zewnatrz.Wtedy sie zmienia w Jpg.Jak ona z rawa zmieni sie w jpg to zalezy gdzie i komu chce sie pokazac.A ze zmienna jest(co wiemy doskonale) to z takiego rawa masz 1000 roznych Jpg.
    Mało monitora nie poplułem Barwnie wyjaśniłeś czym jest Raw. Pisze serio bo zielony jestem i coś tam niby o RAWach słyszałem ale Twoja definicja jest genialna dla nieobeznanych z tematem.

Uprawnienia umieszczania postów