Podaj namiar na PW![]()
Podaj namiar na PW![]()
Opcja odwrotna też jest wygodna, tzn. kupujesz chińczyki wraz z ładowarką, w której możesz ładować również oryginalny aku. Niektórzy twierdzą nawet, że to z korzyścią dla jego trwałości, bo jest to jakaś kolejna, wyżyłowana do granic generacja Li-Ion, dająca się bez samozapłonu ładować do większego napięcia (i nieco większej pojemności), ale podobno kosztem żywotności. W typowej, chińskiej ładowarce, nie będzie tak katowany.
A tak w ogóle, to jeśli ktoś nie chce kupować zza granicy, fotoenergia obiecuje na koniec lipca aku z ładowarkami. Kupiłem od nich jeden z miesiąc temu, ładuję go podpinając do ładowarki od Nikona. Pisałem, że coś nie tak z nim z sygnalizacją końcówki rozładowania, ale po dwóch czy trzech cyklach się "wyrobił", tzn. teraz zachowuje się praktycznie tak samo jak oryginał.
Ja do moich chińczyków nabyłem ładowarkę digibuddy 5401
Co prawda na razie nie ma wkładki do OMD - ale ponoć ma być w niedługiej przyszłości.
Kupiłem do PEN'a - po niewielkiej przeróbce styków mogę ładować wszystkie akumulatorki jedną ładowarką - no i wiem co w którym aku siedzi...![]()
podaj proszę namiar gdzie kupiłeś
znalazłem zamiennik ładowarki
http://www.duracelldirect.pl/kamera-...ladowarka.html