|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Podsumowując - niezależnie od tego, czy zrobiliśmy 30 zdjęć analozkiem czy 1000 cyfrowo - pokazujemy kilka, kilkanaście.
Ja robię bardzo mało fotek bo jak kiedys robiłem dużo to nie miałem siły ich wyrzucać.Oprócz tego cieszy mnie swiadomość tego,że jak zrobię mało to będę miał mało kiepskich![]()
Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Pers, trza być twardym nie mientkim.
Zasady ustalone i nauczyli się selekcjonować zdjęcia.
Bo jeśli na dziesięcu kolejnych fotach jest to samo ( zmienia się tylko układ palców lub dłoni ),
to trzeba mieć nieziemską cierpliwość aby przetrzymać taki pokaz, jak pstrykacz się chwali, że jeszcze dwa tysiące i pokaże następny album.
W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
Popieram Stopkę Krakmana !
LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.
Kurcze, chyba naprawdę miękki jestem ale nie wyobrażam sobie powiedzieć bliskim krewnym albo przyjaciołom – nie będę oglądał Waszych zdjęć ślubnych bo nie lubię.
A i tak często nic to nie daje – chyba tak z tydzień temu przyjechała do mnie krewna w odwiedziny z lustrzanką na szyi i tak od słowa do słowa wygłosiłem swoją teorię na temat fotografii cyfrowej. Padły słowa o tysiącach zdjęć, braku segregacji, itd, itp. Oczywiście krewna w pełni mnie poparła i oczywiście stwierdziła, że ona selekcjonuje zdjęcia, ma katalogi i wogóle...
Wieczorem poprosiła mnie o pokazanie moich zdjęć z ostatniej eskapady, wiec chcąc nie chcąc zrobiłem mały „pokaz”. Po moim „pokazie” okazało się, że ona właśnie wróciła z wycieczki i też chciała pokazać kilka zdjęć. Co zrobić, chce to niech pokazuje.
I tu moim oczom pojawiło się co najmniej kilkaset zdjęć, a na pierwszych 30-tu wyłącznie jej znajomi w różnych pozach, których pierwszy raz właśnie na tych zdjęciach widzę. Przyznam się, że trochę byłem w szoku i wprost zapytałem – ale przecież mówiłaś, że selekcjonujesz zdjęcia, na co usłyszałem odpowiedź – Tak selekcjonuję ale tych akurat nie zdążyłam![]()