Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 88

Wątek: Fotografia cyfrowa – dar od niebios czy przekleństwo?

Mieszka w
    Olkusz
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Odp: Fotografia cyfrowa – dar od niebios czy przekleństwo?

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Na poziomie supertuz nawet tego jednego nie zrobi, bo i tak wie że będzie udane.
    Czasami nachodzi mnie żeby sprzedać ten cały majdan i przestać robić zdjęcia. Mam zadatki na supertuza

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A jak zrobi drugie zdjęcie, to będzie jeszcze bardziej udane od tego pierwszego
    Źle to ująłeś. W takich okolicznościach, pierwsze traci na wartości.
    Ja nawet tego pierwszego często nie robię, no ale wiesz samo moje spojrzenie jest bezcenne.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    295
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Jasne rozumiem, ale to jest tylko dobry fotograf.
    Na poziomie supertuz nawet tego jednego nie zrobi, bo i tak wie że będzie udane.
    Dlatego JA właśnie, ostatnio nie robią żadnych zdjęć bo WIEM , że będą na pewno dobre i w ogóle super...
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

darkelf
    Gość

Podsumowując - niezależnie od tego, czy zrobiliśmy 30 zdjęć analozkiem czy 1000 cyfrowo - pokazujemy kilka, kilkanaście.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria

Ja robię bardzo mało fotek bo jak kiedys robiłem dużo to nie miałem siły ich wyrzucać.Oprócz tego cieszy mnie swiadomość tego,że jak zrobię mało to będę miał mało kiepskich
    Fujifilm X100, mju II, panasonic sx1, Fujifilm Wide 210 Instax.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    295
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    Ja robię bardzo mało fotek bo jak kiedys robiłem dużo to nie miałem siły ich wyrzucać.Oprócz tego cieszy mnie swiadomość tego,że jak zrobię mało to będę miał mało kiepskich

Oooo! I tego się trzymajmy.
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Podsumowując - niezależnie od tego, czy zrobiliśmy 30 zdjęć analozkiem czy 1000 cyfrowo - pokazujemy kilka, kilkanaście.
    Dokładnie.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    477
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Tu Cię rozumiem Mamy z mężem podobny stosunek do oglądania cudzych zdjęć z podróży (i ślubów też). Zawsze staramy się jakoś wyłgać. O ile mąż bez ogródek mówi że "NIE, bo NIE LUBI", to ja zawsze szukam jakichś dyplomatycznych wymówek, ewentualnie już w trakcie seansu próbuję się jakoś ratować
    Kocham Cię za to. Ale Marysia to lubi
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    to nie takie proste Ludzie są leniwi i łatwo się obrażają. A gdybym rzucił taki tekst to zaraz inni zaproszenii zaprotestowaliby, że przecież chcą obejrzeć wszystkie. I co z tego, że tak naprawdę to chcą tylko przypochlebić się znajomym.

Mój wywód dotyczył trochę innej kwestii. Sami możemy selekcjonować, wybierać, przebierać. Ja na przykład z racji mojej pasji podróżniczej wybieram tylko te zdjęcia o których moge coś ciekawego powiedzieć. Często zdarza się, że zdjęcia gorszej jakości znajdują się w moim abumie bo są interesujące, a zdjęcia dobrej jakości lądują w nigdy nie ogladanycm archiwum bo są nudna lub banalne. Zdjęcia pokazuje zawsze na dużym ekranie tak aby wszyscy mogli wygodnie je oglądać. I mam jeszcze jedną zasadę – zdjęcia pokazuję tylko wtedy gdy ktoś mnie o to poprosi, nigdy nie inicjuje takich „pokazów”

Przyznam się szczerze, że ostatnio głównie raczony jestem mega „pokazami”. Takimi z co najmniej 1000 zdjęć i stąd mój wywód. Ostatnio byłem na tygodniowej wyprawie ze znajomymi i następnie wymienilismy się zdjęciami. Ja im dałem 78 sztuk a oni mi 1564...

Pers, trza być twardym nie mientkim.
    Zasady ustalone i nauczyli się selekcjonować zdjęcia.
    Bo jeśli na dziesięcu kolejnych fotach jest to samo ( zmienia się tylko układ palców lub dłoni ),
    to trzeba mieć nieziemską cierpliwość aby przetrzymać taki pokaz, jak pstrykacz się chwali, że jeszcze dwa tysiące i pokaże następny album.
    W ogródku sąsiadki są ładne kwiatki.
    Popieram Stopkę Krakmana
    !

LUBIĘ WYCHODZIĆ NA DWÓR, NA POLE MAM ZA DALEKO.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Kurcze, chyba naprawdę miękki jestem ale nie wyobrażam sobie powiedzieć bliskim krewnym albo przyjaciołom – nie będę oglądał Waszych zdjęć ślubnych bo nie lubię.

A i tak często nic to nie daje – chyba tak z tydzień temu przyjechała do mnie krewna w odwiedziny z lustrzanką na szyi i tak od słowa do słowa wygłosiłem swoją teorię na temat fotografii cyfrowej. Padły słowa o tysiącach zdjęć, braku segregacji, itd, itp. Oczywiście krewna w pełni mnie poparła i oczywiście stwierdziła, że ona selekcjonuje zdjęcia, ma katalogi i wogóle...

Wieczorem poprosiła mnie o pokazanie moich zdjęć z ostatniej eskapady, wiec chcąc nie chcąc zrobiłem mały „pokaz”. Po moim „pokazie” okazało się, że ona właśnie wróciła z wycieczki i też chciała pokazać kilka zdjęć. Co zrobić, chce to niech pokazuje.

I tu moim oczom pojawiło się co najmniej kilkaset zdjęć, a na pierwszych 30-tu wyłącznie jej znajomi w różnych pozach, których pierwszy raz właśnie na tych zdjęciach widzę. Przyznam się, że trochę byłem w szoku i wprost zapytałem – ale przecież mówiłaś, że selekcjonujesz zdjęcia, na co usłyszałem odpowiedź – Tak selekcjonuję ale tych akurat nie zdążyłam