Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Test E330 w Fotografia Cyfrowa & Aparaty.

robin102
    Gość

Test E330 w Fotografia Cyfrowa & Aparaty.

Chyba Olympus znów zapomniał wysłać "Rywina" do redakcji . Tak zjechali nowy model , że strach by go było kupić. Ale śmiem twierdzic ,ze go chyba w reku nawet nie mieli bo napisali ,że obudowa solidniejsza niż w E300 , żart jakiś. W końcowej ocenie dostał 65 % tego jeszcze nie było nawet w tym szmatławcu.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Aż się przejdę do Empiku przeczytać .

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Taki jakość tego artykułu... zresztą całej gazety jest jaka jest.... ale ogólnie strasznie w tym artykule dostało się też 14-45 - oj bardziej niż e-330
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    O.T.
    Cytat Zamieszczone przez andytown
    Taki jakość tego artykułu... zresztą całej gazety jest jaka jest....
    z checia sie cos dowiem o jakosci gazety tej czy tamtej http://www.olympusclub.pl/forum/viewtopic.php?t=5981
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    a co to wogole za pisemko, nigdy go nie widzialem

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Z testami to tak jak z nauczycielami - wystawiają cenzurkę uczniowi ale jednocześnie - a może przede wszystkim swojej pracy i jej efektom. Olympus Polska chyba faktycznie nie stosuje motod Rywina i dobrze, ale chyba nie do końca też jest zainteresowany dobrym imieniem marki na rynku. Nie wiem dlaczego ich serwis np. nie odpowiada na rzeczowe pytanie zadane drogą e-mailową... Kilka m-cy minęło i ... cisza. Na Cyfrowej czytałem, że nie jestem odosobniony w takim traktowaniu...
    Wracając do artykułu - trzeba po prostu olać, szkoda jednak, że pewnie zdarzą się czytelnicy podejmujący na jej podstawie decyzje zakupu bądź nie danej puszki czy szkła. Swoją drogą - chętnie bym przeczytał ów test - czasem zaprzyjaźniony sprzedawca pozwala mi skopiować to czy tamto z interesującej mnie gazety... -parę groszy zostaje w kieszeni. Może ktoś ma skan albo fotki artykułu i mógłby na priv...
    Dla zainteresowanych - mam test E-330 z Chip Foto-Video Digital 4/2006 i test E-500 z Foto 2005... -kontakt na priv...
    Niezaleznie od owych testów wkrótce stane sie posiadaczem E-puszki jak tylko rozwiążę dylemat czy chcę E-500 czy E-1...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

robin102
    Gość
    Chyba nie dasz rady tego rozwiązać , trzeba kupić DWA !! oba to świetne aparaty , ale inne.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    No tak - E-500 obecnie cena niewiele ponad 2900 zł za dual kit + 1gb... Sądzę, że ów aparat spełnia wszystkie moje oczekiwania, jednak z wielekrotnego macania odniosłem wrażenie, że jest za lekki, no i wizjer... Z tymi samymi szkłami i kartą E-1 jest oczywiscie droższy ale - wiem ile kiedyś kosztawał i co to za puszka - jak to leży w łapie... i jak wygląda... Wiem, że kontrukcje profi, semi-profi lamp często nie mają jednak chciałbym ją mieć- dla mojego użytku często dopalenie wbudowaną wystarcza a jak nie wystarcza to błysk wbudowanej służy do wyzolenia fotoceli... Kupując więc E-1 trzeba jednak przewidzieć prawie tysiąc złotych na FL-36... Różnica w ilości mpix jest dla mnie mniej istotna ale zawsze miło mieć 8 mpix... Ach ten Oly - nie powienien sprzedawać tych puszek tak tanio - człowiek nie miałby dylematów...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

robin102
    Gość
    albo wreszcie powinni zrobić aparat łaczacy cechy tych dwóch konstrukcji.
    Ja tam dalej uwazam ,ze oly niema takiego absolutnego przeboju na rynku. niby w handlu są już 4 lustrzanki , ale każda mocno inna,
    Wizjera w E1 nie przeceniaj , tak jak lekkości E500 bo jak przyczepisz lepsze szkło czy jeszcze lampę to ta lekkosć okaże sie zaletą, albo na wycieczkach. E-1 z pełnym uzbrojeniem( czyli lampa + dobre tele) to ciężar jak cholera.

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Re: Test E330 w Fotografia Cyfrowa & Aparaty.

Cytat Zamieszczone przez robin102
    Tak zjechali nowy model , że strach by go było kupić.
    a może prawdę napisali, a reszta koloryzuje rzeczywistość?

Pewnie chłopaki z gazety spodziewali się wydajności 30D, wizjera z Pentaxa, szumu z D50, kolorów z Olympusa, a tu wyskakuje taki E-330 z wydajnością jak w poprzednich amatorskich modelach, wizjer najciemniejszy ze wszystkich, szum jak zwykle, i tylko kolor zdjęć już nie taki jak zwykle u Olympusa... i jeszcze 14-45mm mógłby być ostrzejszy

Ktotek co do E-1/E-500 to tak jak Robin napisał - dobrze jest mieć dwa - szczególnie, że tanio i dobrze!
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3