Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: pomoc w ustawieniu aparatu OLYMPUS E 500

Mieszka w
    Malbork
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

pomoc w ustawieniu aparatu OLYMPUS E 500

Witam
    zastanawiałam się gdzie mam napisac tego posta a nic nie mogłam podobnego znaleść do rzeczy dostałam aparat Olympus E 500 od męża do torebki i mam wielki problem nie potrafię go ustawić czy ma ktoś z Was ma taki sam aparat i mógłby mi pomóc dodam jeszcze, że jestem laikiem i nie umię obsługiwac takich aparatów i bardzo żadko robiłam zdjęcia a chiałabym to zmienić.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: pomoc w ustawieniu aparatu OLYMPUS E 500

To może najpierw poczytaj instrukcję do ściągnięcia tutaj http://www.olympus.pl/consumer/208_m...odID=MN2142192 , a jeśli będą dalej problemy to wtedy będziemy myśleć
    E-PL5, mZD 14-42, mZD 40-150, mZD 12-50, mZD 45 1.8, OM 50 1.8

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    342
    Moja galeria

mam to samo body co Ty od wielu lat, mogę przyznać że tylko ćwiczenia, ćwiczenia, instrukcja, instrukcja. Nie wiem co fotografujesz, co lubisz. Co to znaczy, że dostałaś do torebki (musisz mieć dużą torebkę). Czy chodzisz z nim co dzień do pracy, czy robisz zdjęcia raz w kwartale (fotka przyjaciółki co to jej dawno nie widziałaś). Na początek rób zdjęcia w trybie "auto", czytaj instrukcję i ćwicz w domu, w terenie. Z czasem będziesz poznawać różnice i używać nowych funkcji
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

| OlyJedi Awatar Bambus81
    Mieszka w
    Raszyn
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Aparat wciąż jeszcze fajny, ale do torebki (to chyba bez obiektywu?
    Radzę jak poprzednicy zapoznać się z instrukcją, a jak będę konkretne pytania, to proszę zadawać.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

nigdy nie przeczytałem instrukcji... po prsostu są bardziej skomplikowane niż obsługa aparatów... jedynie co czytam to zaplatanie paska do puszki, bo z tym mam zawsze problem

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mamcia Zobacz posta
    Witam
    zastanawiałam się gdzie mam napisac tego posta a nic nie mogłam podobnego znaleść do rzeczy dostałam aparat Olympus E 500 od męża do torebki i mam wielki problem nie potrafię go ustawić czy ma ktoś z Was ma taki sam aparat i mógłby mi pomóc dodam jeszcze, że jestem laikiem i nie umię obsługiwac takich aparatów i bardzo żadko robiłam zdjęcia a chiałabym to zmienić.
    Ja mam ten aparat. Co chcesz ustawić? Albo inaczej, co chcesz zrobić?

Mieszka w
    Malbork
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

bardzo dziękuję za wasze odpowiedzi

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Ja mam ten aparat. Co chcesz ustawić? Albo inaczej, co chcesz zrobić?
    wiesz co bym chciałą wiedzieć jakie ustawienia zrobić bo miałam wcześniej poustawiany (kuzynki chłopak mi ustawił ale teraz jest za granica i nie mamy kontaktu ) a ostatnio pożyczyłam dla teścia i tak mi rozregulował, ze nie wiem jak go znowu poustawiac

powiedz mi jeszcze czy jest możliwość wgrania instukcji po Polsku????

a "do torebki" to mąż mi kupił bo chciałam na urodziny aparat do torebki i go kupił bo sprzedawca go przekonał, ze ten jest najlepszy co z tego, że najlepszy jak ja nie potrafię go obsługiwać

jak wczesniej pisałam nie miałam doczynienia z takimi aparatami wcześniej jak już robiłam to takimi co trzeba było tylko przyblizyć i robić zdjęcie a teraz szkoda mi, zeby olek leżał nie używany kolezanka mi powiedziała, że najlepiej by było pójść na jakiś kurs bo ona tak jak ja nie umiała fotografować a po takim kursie już sobie nieźle radzi ale u nas nic takiego nie robią a szkoda

instrukcję juz czytałam i dla mnie to czarna magia

abir teraz to robię najwiecej zdjęć dla córeczek
    Ostatnio edytowane przez mamcia ; 16.07.12 o 15:40

darkelf
    Gość

Podejrzewam, że kółko wyboru trybu musisz ustawić na AUTO.

Ustawianie "tak jak było na początku" nazywa się resetowaniem ustawień i warto to zrobić, bo jak się o tym zapomni to można zrobić sesję w ISO 400 w pelnym słońcu (dwa razy mi sie to przytrafiło i co ciekawe z obu sesji wyszły zdjęcia które do dziś mam w PF).

| OlyJedi Awatar abir
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    342
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mamcia Zobacz posta
    bardzo dziękuję za wasze odpowiedzi

abir teraz to robię najwiecej zdjęć dla córeczek
    Na początek proponuję Ci zostać w trybie auto (warunki domowe), w plenerze podczas zabawy na słońcu możesz użyć trybu sportowego (lepiej nadaje się do robienia zdjęć dzieci w ruchu),
    Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują

Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie

Mieszka w
    Malbork
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

dziękuje za podpowiedzi no musze poczytac tą instrukcję i właśne na auto najpierw porobie zdjęcia

powiedzcie mi bo kończy mi się żywot baterii czy kupić oryginał czy można podróbkę bo tak przewertowałam neta i większość pisze, żeby kupowac te podróbki podpowiedzcie mi jak jest u Was