Zobacz wyniki ankiety: Jakie cztery kategorie powinny znaleźć się w kalendarzu OlympusClub 2013

Głosujących
95. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • akt

24 25,26%
  • architektura

28 29,47%
  • człowiek

26 27,37%
  • makro

50 52,63%
  • inne

1 1,05%
  • krajobraz

78 82,11%
  • portert

24 25,26%
  • reportaż

17 17,89%
  • sport

13 13,68%
  • fauna

50 52,63%
  • flora

41 43,16%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 29 z 101 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1001

Wątek: Kalendarz OlympusClub 2013

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Odp: Kalendarz OlympusClub 2013

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie rozumiem jak mozna mowic o sobie,ze sie jest madrym i ladnym.To musza inni stwierdzic zaczynajac wskazywac osoby madre i ladne,a nie majac tylko wybor wsrod tych ktorzy
    Ale kto ma stwierdzić, że dana osoba/zdjęcie jest mądre i ładne? Bo raczej nie chodzi Ci o vox populi? Zawsze znajdzie się ktoś, kto będzie z politowaniem kiwał głową

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Hades no to jasno.Robisz fotke.Ta fotka sie tylko Tobie podoba.Inni co maja troche poczucia smaku,znajomosci tematu i ......Kiwaja z politowaniem glowa.Wysylasz jednak te fote do kalendarza,z braku konkurencji,lub z nadmiaru poplecznikow fota idzie dalej.jest drukowana w kalendarzu.Ogladaja ten kalendarz inni,z zewnatrz,znajacy temat,majaca jakies tam pojecie...Kiwaja z politowaniem glowami.
    Rozumiesz teraz o co mi chodzi.
    Tu od samego poczatku jest wszystko wg mnie pokickane,wraz ze ze zglaszaniem wlasnego niczym nie podwazalnego artyzmu.Nie rozumiem jak mozna mowic o sobie,ze sie jest madrym i ladnym.To musza inni stwierdzic zaczynajac wskazywac osoby madre i ladne,a nie majac tylko wybor wsrod tych ktorzy.....
    ach mozna w kolo macieju
    Mirku - ja to rozumiem, i większość pewnie też. Ale rozpatrzmy odwrotną stronę medalu:
    ...
    proponuję ja Mirkowego kwiatka do kalendarza. Jestem ich dozgonnym wielbicielem. No ok, nawet spośród tych setek kwiatów wybrałem tego jednego, jedynego który mi się podoba. Ale hades powie, że ten mu się nie podoba, tylko inny. Bufetowej też jeszcze inny podejdzie, a tropic pogodzi wszystkich i powie że jemu to najbardziej podoba się kwiatek ciotki Hermenegildy.
    W ten sposób to nigdy, ale to nigdy nie wybralibyśmy "dzieła" do kalendarza.
    I dokładnie tak będzie w każdej kategorii.

Pociągnijmy teraz system hadesa.
    Ja jestem wielki artycha i wstawiłem kwaitka, i Ty Mirku w swojej skromności wrzuciłeś stokrotkę. Głosowanie....
    już wiesz ?
    Inny przypadek: mamy kategorię robali. Jest robal muminka i mój. Obaj robimy je w miarę dobrze, ale nie znalazły uznania w oczach głosujących - a bo bodzio jest be, bo muminek stał na górce jak inni rośli, bo trawa jest zielona. I hades stosuje wyjście awaryjne swoje. Napisał że je ma
    (wstawia robala nynego)
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Tak, teraz rozumiem o co chodzi. Ale nic nie jest pokićkane. Przecież nigdzie nie ma zakazu udziału w tym konkursie autorów zdjęć uznanych za doskonałe i świetne w naszej galerii. Przecież mogą tu startować zdjęcia z Galerii Publicznej (nawet kategorie publiczne są identyczne z tymi jakie głosowaliśmy - wydawało mi się, że będzie to jakieś naprowadzenie dla autorów) o ile ich autorzy wyrażą ochotę. Nie wiem skąd bierze się ta niemoc do udziału w organizowanych na forum akcjach.

Ten konkurs jest po to by wyłonić tych, którzy są w tej chwili aktywni na forum i mają ochotę przedstawić propozycje, która znajdzie się w kalendarzu po wyłonieniu zwycięzcy w otwartym głosowaniu. Inne metody nie wchodzą w grę. Nie jestem wstanie dotrzeć do osób z fajnymi zdjęciami, które mają kontakt z forum raz na pół roku, albo nie mają ochoty by ich prace były brane pod uwagę w jakimś klubowym wydawnictwie o małym nakładzie.

Mirku ... cały czas czekam na zdjęcie w kategorii flora z Twojego zacnego E-510.

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Inny przypadek: mamy kategorię robali. Jest robal muminka i mój. Obaj robimy je w miarę dobrze, ale nie znalazły uznania w oczach głosujących - a bo bodzio jest be, bo muminek stał na górce jak inni rośli, bo trawa jest zielona. I hades stosuje wyjście awaryjne swoje. Napisał że je ma
    (wstawia robala nynego)
    Jedyne niebezpieczeństwo, że w kategorii robali swoje zdjęcia wrzuci tylko jacus03279 (ma aparat od dóch dni i prosił aby mu pomóc ustawić manual) oraz jemu podobni krzychu_zbychu19 i mamunia_jacunia86.
    A nyny nie wrzuci bo nie ma smyczy z Olka i ma z tego powodu focha

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty bufetowa.
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Ten konkurs jest po to by wyłonić tych, którzy są w tej chwili aktywni na forum i mają ochotę przedstawić propozycje, która znajdzie się w kalendarzu po wyłonieniu zwycięzcy w otwartym głosowaniu. Inne metody nie wchodzą w grę.
    Mirku ... cały czas czekam na zdjęcie w kategorii flora z Twojego zacnego E-510.
    Gratuluję nieugiętej postawy. Tak trzymać. Demokracja jest jest dobra,
    ale oświecony absolutyzm daje lepsze wyniki.
    Mirek54...Czekamy.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Przepraszam za szczerość, ale marudzić każdy potrafi. Nyny miał E-3. Gdyby chciał mógłby coś wybrać z tamtego okresu.

---------- Post dodany o 13:46 ---------- Poprzedni post był o 13:44 ----------

Szczerze... 77 osób jakie w tej chwili zamówiło kalendarz spodziewa się w nim fajnych zdjęć. I najlepsze, że od wszystkich tych osób zależy co się w nim znajdzie. Jeśli nie przez dodanie własnych propozycji to przez głosowanie.

Podobno, takie opinie czytałem i słyszałem, jesteśmy klubem małofotograficznym, w którym za dużo porusza się tematów niezwiązanych z fotografią. Jest możliwość uzewnętrznienia się fotograficznie w konkursach, w akcjach tematycznych i spontanicznie ogłaszanych DITL'ach, teraz w kalendarzu, a w niedalekiej przyszłości w innych być może ciekawych propozycjach. Brakuje chęci.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Przepraszam za szczerość, ale marudzić każdy potrafi. Nyny miał E-3. Gdyby chciał mógłby coś wybrać z tamtego okresu.[COLOR="Silver"]
    Szczerość nr 2 - nyny ma PEN-a i z aktualnego okresu też może dodać.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Z systemami - niekoniecznie ze smyczami jest problem. Część zmienia system, część zostawia sobie coś z jednego, a kupuje inny. To normalne. Ja byłabym za tym, żeby w kalendarzu były zdjęcia forumowiczów, a to, czym zrobione... W końcu większość z nas ma Olka lub go miała, bo nieolkowi rzadko na forum się rejestrują. A przyczyny przesiadek są znane i nie trzeba ich tłumaczyć.

Chyba taką postawą "tylko Olek" zraża się część ludzi, którzy tu byli od dawna i fotki świetne wstawiali. Ot, nie widzę Masakrer, jej fotki wygrywały w jakichś konkursach, ale ona nieolkowa... Inni też znikają.

Pytanie, co ważniejsze - sprzęt, czy ta cała reszta.
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Mogłaby zaistnieć sytuacja, że w kalendarzu Olympusclubu nie znalazłoby się ŻADNE zdjęcie z Olka. Pisaliby o nas na Kwejku, a kabarety robiłyby skecze. Nie możemy do tego dopuścić!