Mirku - ja to rozumiem, i większość pewnie też. Ale rozpatrzmy odwrotną stronę medalu:
...
proponuję ja Mirkowego kwiatka do kalendarza. Jestem ich dozgonnym wielbicielem. No ok, nawet spośród tych setek kwiatów wybrałem tego jednego, jedynego który mi się podoba. Ale hades powie, że ten mu się nie podoba, tylko inny. Bufetowej też jeszcze inny podejdzie, a tropic pogodzi wszystkich i powie że jemu to najbardziej podoba się kwiatek ciotki Hermenegildy.
W ten sposób to nigdy, ale to nigdy nie wybralibyśmy "dzieła" do kalendarza.
I dokładnie tak będzie w każdej kategorii.
Pociągnijmy teraz system hadesa.
Ja jestem wielki artycha i wstawiłem kwaitka, i Ty Mirku w swojej skromności wrzuciłeś stokrotkę. Głosowanie....
już wiesz ?
Inny przypadek: mamy kategorię robali. Jest robal muminka i mój. Obaj robimy je w miarę dobrze, ale nie znalazły uznania w oczach głosujących - a bo bodzio jest be, bo muminek stał na górce jak inni rośli, bo trawa jest zielona. I hades stosuje wyjście awaryjne swoje. Napisał że je ma
(wstawia robala nynego)![]()
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Tak, teraz rozumiem o co chodzi. Ale nic nie jest pokićkane. Przecież nigdzie nie ma zakazu udziału w tym konkursie autorów zdjęć uznanych za doskonałe i świetne w naszej galerii. Przecież mogą tu startować zdjęcia z Galerii Publicznej (nawet kategorie publiczne są identyczne z tymi jakie głosowaliśmy - wydawało mi się, że będzie to jakieś naprowadzenie dla autorów) o ile ich autorzy wyrażą ochotę. Nie wiem skąd bierze się ta niemoc do udziału w organizowanych na forum akcjach.
Ten konkurs jest po to by wyłonić tych, którzy są w tej chwili aktywni na forum i mają ochotę przedstawić propozycje, która znajdzie się w kalendarzu po wyłonieniu zwycięzcy w otwartym głosowaniu. Inne metody nie wchodzą w grę. Nie jestem wstanie dotrzeć do osób z fajnymi zdjęciami, które mają kontakt z forum raz na pół roku, albo nie mają ochoty by ich prace były brane pod uwagę w jakimś klubowym wydawnictwie o małym nakładzie.
Mirku... cały czas czekam na zdjęcie w kategorii flora z Twojego zacnego E-510.
Przepraszam za szczerość, ale marudzić każdy potrafi. Nyny miał E-3. Gdyby chciał mógłby coś wybrać z tamtego okresu.
---------- Post dodany o 13:46 ---------- Poprzedni post był o 13:44 ----------
Szczerze... 77 osób jakie w tej chwili zamówiło kalendarz spodziewa się w nim fajnych zdjęć. I najlepsze, że od wszystkich tych osób zależy co się w nim znajdzie. Jeśli nie przez dodanie własnych propozycji to przez głosowanie.
Podobno, takie opinie czytałem i słyszałem, jesteśmy klubem małofotograficznym, w którym za dużo porusza się tematów niezwiązanych z fotografią. Jest możliwość uzewnętrznienia się fotograficznie w konkursach, w akcjach tematycznych i spontanicznie ogłaszanych DITL'ach, teraz w kalendarzu, a w niedalekiej przyszłości w innych być może ciekawych propozycjach. Brakuje chęci.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Z systemami - niekoniecznie ze smyczamijest problem. Część zmienia system, część zostawia sobie coś z jednego, a kupuje inny. To normalne. Ja byłabym za tym, żeby w kalendarzu były zdjęcia forumowiczów, a to, czym zrobione... W końcu większość z nas ma Olka lub go miała, bo nieolkowi rzadko na forum się rejestrują. A przyczyny przesiadek są znane i nie trzeba ich tłumaczyć.
Chyba taką postawą "tylko Olek" zraża się część ludzi, którzy tu byli od dawna i fotki świetne wstawiali. Ot, nie widzę Masakrer, jej fotki wygrywały w jakichś konkursach, ale ona nieolkowa... Inni też znikają.
Pytanie, co ważniejsze - sprzęt, czy ta cała reszta.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Mogłaby zaistnieć sytuacja, że w kalendarzu Olympusclubu nie znalazłoby się ŻADNE zdjęcie z Olka. Pisaliby o nas na Kwejku, a kabarety robiłyby skecze. Nie możemy do tego dopuścić!![]()