Tak, to jest dobre wyjaśnienie.
Ale poważnie. Za kalendarzem stoi OlympusClub. Olympus Polska pomoże go wydrukować i po części rozprowadzić. Chce też wykorzystać niemały nakład do swoich celów marketingowych. Nigdy do tej pory nie udało się w klubie zrobić kalendarza. Jest szansa zrobić coś fajnego. OlympusClub nie bedzie potrafił wybrać 12 zdjęć? Nie będzie więc kalendarza OlympusClub.
---------- Post dodany o 15:12 ---------- Poprzedni post był o 15:11 ----------
No trudno.
---------- Post dodany o 15:29 ---------- Poprzedni post był o 15:12 ----------
Dobrze, zmienimy całą idee wyboru zdjęć. Wprowadzimy rekomendacje. Wybierzemy zdjęcia najlepsze z najlepszych. Z galerii, z Galerii Publicznej, z wątków, z konkursów i z czego tam jeszcze się da. Przypadek pierwszy z brzegu. Najlepsze rekomendacje dostanie zdjęcie autora, który na forum nie zalogował się od 3 lat. Jak mam się z nim skontaktować? Jak mam przekonać go by zgodził się na publikacje jego zdjęcia w kalendarzu, a w dodatku przygotował dla mnie odpowiednio duży plik by można było go wydrukować w 30x40 cm? Znajdzie się 30-stu podobnych, ze świetnymi rekomendacjami, ale niechętnych. Nigdy nie wyprodukujemy tego kalendarza bo otrzymanie zdjęć do niego zajmie mi cały rok. Bo okaże się, że po drodze ze zdjęć z najlepszą rekomendacją od klubowiczów zostanie 12 zdjęć z ogonka listy.
Ten temat przerabiałem z artykułem do DFV. Na prawdę ciężko jest skontaktować się z ludźmi. I nie ma do nich żalu. Tak się ułożyło.
Konkurs jest dla chętnych, aktywnych, mających dobre zdjęcia (albo przekonanych o tym, że robią dobre zdjęcia), i robiących zdjęcia Olkami teraz lub w przeszłości.

Odpowiedz z cytatem