Zobacz wyniki ankiety: Jakie cztery kategorie powinny znaleźć się w kalendarzu OlympusClub 2013

Głosujących
95. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • akt

24 25,26%
  • architektura

28 29,47%
  • człowiek

26 27,37%
  • makro

50 52,63%
  • inne

1 1,05%
  • krajobraz

78 82,11%
  • portert

24 25,26%
  • reportaż

17 17,89%
  • sport

13 13,68%
  • fauna

50 52,63%
  • flora

41 43,16%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 31 z 101 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 1001

Wątek: Kalendarz OlympusClub 2013

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Odp: Kalendarz OlympusClub 2013

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Mogłaby zaistnieć sytuacja, że w kalendarzu Olympusclubu nie znalazłoby się ŻADNE zdjęcie z Olka. Pisaliby o nas na Kwejku, a kabarety robiłyby skecze. Nie możemy do tego dopuścić!
    Tak, to jest dobre wyjaśnienie .

Ale poważnie. Za kalendarzem stoi OlympusClub. Olympus Polska pomoże go wydrukować i po części rozprowadzić. Chce też wykorzystać niemały nakład do swoich celów marketingowych. Nigdy do tej pory nie udało się w klubie zrobić kalendarza. Jest szansa zrobić coś fajnego. OlympusClub nie bedzie potrafił wybrać 12 zdjęć? Nie będzie więc kalendarza OlympusClub.

---------- Post dodany o 15:12 ---------- Poprzedni post był o 15:11 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Nie jestem w stanie stwierdzic,czy i ktore jest na tyle dobre zeby znalesc sie w kalendarzu.To jest wlasnie to o czym caly czas pisze.Moge natomiast wybrac i zaproponowac zdjecia innych,ktore MZ zasluguja na miejsce w kalendarzu.
    No trudno.

---------- Post dodany o 15:29 ---------- Poprzedni post był o 15:12 ----------

Hades.Czy ty nie widzisz tu sprzecznosci.Znajda sie tylko te ktore wstawi autor.I z tych bedziemy wybierac.Czy autor ma prawo do pierwszej selekcji??A moze wiekszosci podobalo by sie inne zdjecie tego autora.
    Nie widzisz tego-to jest to o czym pisze.To nie jest kalendarz autorski kilku odwaznych.To jest nasz kalendarz o ktorym zawartosci my chcemy decydowac.
    Dobrze, zmienimy całą idee wyboru zdjęć. Wprowadzimy rekomendacje. Wybierzemy zdjęcia najlepsze z najlepszych. Z galerii, z Galerii Publicznej, z wątków, z konkursów i z czego tam jeszcze się da. Przypadek pierwszy z brzegu. Najlepsze rekomendacje dostanie zdjęcie autora, który na forum nie zalogował się od 3 lat. Jak mam się z nim skontaktować? Jak mam przekonać go by zgodził się na publikacje jego zdjęcia w kalendarzu, a w dodatku przygotował dla mnie odpowiednio duży plik by można było go wydrukować w 30x40 cm? Znajdzie się 30-stu podobnych, ze świetnymi rekomendacjami, ale niechętnych. Nigdy nie wyprodukujemy tego kalendarza bo otrzymanie zdjęć do niego zajmie mi cały rok. Bo okaże się, że po drodze ze zdjęć z najlepszą rekomendacją od klubowiczów zostanie 12 zdjęć z ogonka listy.

Ten temat przerabiałem z artykułem do DFV. Na prawdę ciężko jest skontaktować się z ludźmi. I nie ma do nich żalu. Tak się ułożyło.

Konkurs jest dla chętnych, aktywnych, mających dobre zdjęcia (albo przekonanych o tym, że robią dobre zdjęcia), i robiących zdjęcia Olkami teraz lub w przeszłości.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    ....... ... ..... ..... . .............
    No dobra,juz nie gadaj tyle,uspokuj sie.
    Wstawilem jakies.

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Może, na przyszłość, rozważyć taką procedurę:
    Klubowicze, zgłaszają zdjęcia z Publicznej. Zdjęcie, które zdobędzie najwięcej nominacji, po uzyskaniu zgody autora, automatycznie kwalifikuje się do kalendarza. Jeżeli nie ma już autora lub nie można uzyskać zdjęcia o wymaganej wielkości, kwalifikuje się następne w kolejności uzyskanych nominacji.
    We wszystkich kategoriach, ta sama procedura.
    O nominacjach pomyślimy następnym razem, jeśli wogóle coś wyprodukujemy. Jak na razie widzę tylko dyskusje i kilka odważnych osób, które już coś dodały do konkursu.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    Nie kombinuj, zrób szybko selekcje a ja będę głosował na Twego kwiatka
    Mirek54. Ja też przyłączam się do Krakmana i będę głosował na Twojego kwiatka.

Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

a czy głosowanie będzie na anonimowe prace? mz lepiej by było gdybyśmy nie wiedzieli które prace są czyje...

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Gdyby przyjąć to, że ograniczenie "tylko Olek" zraża do wzięcia udziału, to w takim razie dlaczego mamy tak małą frekwencje w niektórych OR-ach, DITL-ach? Np. 3 ostatnie to raptem średnia 13 zdjęć. Tam nie ma obostrzeń.

Do 10 sierpnia jest jeszcze trochę czasu. Zobaczymy jak nam ta produkcja pójdzie.
    Na DITL-owskie fotki się wybrałam. Ale potem tak mi się porobiło zdrowotnie w rodzinie, że nie miałam ani czasu ani głowy, żeby nawet je zgrać w terminie. Poza tym jestem głąb w jednej materii i publicznie się do tego nie przyznam za żadne skarby świata...

A Olka i tak zostawiam. Do różowej torebki się mieści, o.
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Da się przeżyć połączenie Lumixa ze szkłami m.Zuiko? Kiedyś robiłem C-5050
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"

Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

No dobra,juz nie gadaj tyle,uspokuj sie.
    Mirku, ja się nie muszę uspokajać . Zestaw wszystkich możliwych kombinacji wyboru zdjęć przerobiłem do momentu ogłoszenia kalendarza.

Niestety, za każdym razem rozbijamy się o papierki. Potrzebne są zgody na publikacje. To ze względu na nie potrzebujemy sprawnego zbioru i wyboru zdjęć na chwilę obecną.

Metoda wyboru zdjęć, którą zaproponowałeś jest wdrożona w życie, z tą małą poprawką, że pomijam pytanie do autora, czy jest chętny i wyrazi zgodę by jego zdjęcie zostało dodane do zbioru propozycji do kalendarza. Zamiast pytania, to sam autor decyduje czy weźmie udział w konkursie. Zasady są znane. Na dodatek ta metoda daje tą możliwość by w konkursie wystartowali zarówno autorzy z dorobkiem w Galerii Publicznej, jak i autorzy ze krótkim stażem na forum, którzy mogą pokazać coś interesującego, co jeszcze nie załapało się na ocenianie. Zakładam, że nikt przekornie nie da zdjęcia, które jest słabe. Spodziewam się raczej takich, które zdobyły dobre oceny w galerii.

Po wyprodukowaniu tego kalendarza zaproponuje ponownie dyskusje na temat galerii. Może wyłoni się coś dużo lepszego niż obecny sposób.

Wstawilem jakies.
    Poproszę o poziome. Dziękuje.

---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:25 ----------

Cytat Zamieszczone przez strOOs Zobacz posta
    Da się przeżyć połączenie Lumixa ze szkłami m.Zuiko? Kiedyś robiłem C-5050
    Aparat się liczy .

---------- Post dodany o 20:31 ---------- Poprzedni post był o 20:25 ----------

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    a czy głosowanie będzie na anonimowe prace? mz lepiej by było gdybyśmy nie wiedzieli które prace są czyje...
    Mam nadzieje, że tak. Piszę tak bo albo będzie ankieta, albo "zepsuje" photoposta i przez jakiś czas nie będzie pokazywał autorów.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Poproszę o poziome. Dziękuje.

Obrocilem

| OlyJedi Awatar strOOs
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Aparat się liczy .[COLOR="Silver"]
    Co akurat uważam za dziwne, bo to obiektyw jest ważniejszy niż aparat jeśli chodzi o zdjęcia.

Ale rozumiem, nie będę się niepotrzebnie produkować.
    Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
    "Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"