Strona 171 z 422 PierwszyPierwszy ... 71121161169170171172173181221271 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.701 do 1.710 z 4211

Wątek: obrazki apezeta

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: obrazki apezeta

Cytat Zamieszczone przez Muminek Zobacz posta
    Z ostatnich pokazanych widoków, 482 bardziej mi się podoba, mimo że dół troszkę ciemnawy, takie spokojniejsze kolory.
    Ciekawe zdjęcia z tego dojenia owiec, tak się zastanawiam czy karmienie owiec granulatami jest koniecznością, kiedy o tej porze roku mamy tyle trawy, Ty się troszkę na tym znasz? Wiem, dziwne pytanie. Pozdrawiam
    Jak one mają się doić do końca lipca, to muszą być dodatkowo zasilana , tam było już strasznie sucho, te pastwiska to w zasadzie były wysuszone trawy, sucha masa jest, nie ma wartości pokarmowej, srednia wydajność takiej owcy to 1,5 l mleka dziennie przez minimum 6 miesięcy, nie licząc mleka na odchów młodych, one doją się jak niezłe kozy, tyle ,że krócej.
    Moją uwage zwróciła aparatura do doju, ta ścianka z karmnikiem jest ruchoma, do wpędzania przesuwana pod ścianę, po wejściu owieczek, cofana pneumatycznie do tyłu. Pulsator maszyny udojowej idzie tak na oko 3 x szybciej jak dla bydła.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Muminek
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    335
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Jak one mają się doić do końca lipca, to muszą być dodatkowo zasilana , tam było już strasznie sucho, te pastwiska to w zasadzie były wysuszone trawy, sucha masa jest, nie ma wartości pokarmowej, srednia wydajność takiej owcy to 1,5 l mleka dziennie przez minimum 6 miesięcy, nie licząc mleka na odchów młodych, one doją się jak niezłe kozy, tyle ,że krócej.
    Moją uwage zwróciła aparatura do doju, ta ścianka z karmnikiem jest ruchoma, do wpędzania przesuwana pod ścianę, po wejściu owieczek, cofana pneumatycznie do tyłu. Pulsator maszyny udojowej idzie tak na oko 3 x szybciej jak dla bydła.
    I wszystko jasne. Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Przejrzałem kolejne zdjęcia spod Pienzy, spokojny, trochę mglisty poranek, cięzko było pomieścić się ze statywem, między drogą z samochodami, skarpą i stalową opaską drogi.

483.
    484.
    485.
    Zdjęcia duże po 1200 px na dlugim boku - warto klikać w załaczniki.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6140952ba.jpg
Wyświetleń:	180
Rozmiar:	292,6 KB
ID:	66912   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6140982ba.jpg
Wyświetleń:	177
Rozmiar:	374,5 KB
ID:	66913   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6140989ba.jpg
Wyświetleń:	183
Rozmiar:	343,4 KB
ID:	66914  
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Piękne! Piękne światło. Mi bardziej się podoba pierwsze zdjęcie, więcej w nim przestrzeni, a ja lubię oddech

---------- Post dodany o 09:52 ---------- Poprzedni post był o 09:50 ----------

Cytat Zamieszczone przez isza Zobacz posta
    Piękne! Piękne światło. Mi bardziej się podoba pierwsze zdjęcie, więcej w nim przestrzeni, a ja lubię oddech
    A to było do zdjęć z 12.07 z nocy, ale wkleiło mi się tutaj

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Dzisiejsze poranne - z serii chwilę po wschodzie. Taki dzisiejszy poranny kiczyk.Jest nadzieja na bezdeszczowe przedpołudnie.
    486.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P7170285bc.jpg
Wyświetleń:	54
Rozmiar:	69,6 KB
ID:	67015  
    Ostatnio edytowane przez apz ; 17.07.12 o 06:13

| OlyJedi Awatar waruga
    Mieszka w
    50 05,3 N 018 33,2 E
    Siła reputacji
    314
    Moja galeria

Widoki miodzio jest co podziwiac
    Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO

| OlyJedi Awatar rol6
    Mieszka w
    Skórzewo/Poznań
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Dzisiejsze poranne - z serii chwilę po wschodzie. Taki dzisiejszy poranny kiczyk.Jest nadzieja na bezdeszczowe przedpołudnie.
    U Ciebie bezdeszczowe, a u mnie w wielkopolsce leje jak z cebra.

Chociaż u Ciebie można nacieszyć oko ładnym światłem i kolorkami.
    OMD, kilka puszek i wiadro słoików

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Farensbach
    Mieszka w
    Mazowsze
    Siła reputacji
    177
    Moja galeria

Cofnąłem się kilka stron i tak - w oko wpadły mi zdjecia: 615, 616, 621 - świetne, ale tez bym kadrował bez tych panów na dole. Ładny też kadr panoramki z postu 1669. Z dwójki 481-482 to drugie bardziej mi sie podoba. Na 481 bym dał jakąś szara połowke z przejściem hard na samej górze.

Administrator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Jacek_Z
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    86
    Moja galeria

Aaaaa ... Tu znalazłem foty z Toskanii

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Andrzeju - mgliste wymiatają - są świetne.
    Też oceniam je najwyżej

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    Wstawać pośrodku urlopowej nocy? Toż to chyba zboczenie jakieś, ale te mgiełki przecudne i nie dla śpichów.
    Oj nie dla spiochów. W czerwcu są najdłuższe dni, co skutkowało pobudką o 3.30

Protestuje przeciwko wycinaniu nikoniarzy
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Olympus OM40 ,Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Noto jadę - przymiarka pierwsza do foty 4:3 do kalendarza - wystawię jedną fotografię z Toskańskiego wschodu. Moje typy - pierwsze z Publicznej albo to, ale jestem otwarty na Wasze propozycje co do kadrowania, obróbki tych zdjęć, lub wzięcia na warsztat kolejnego z innym wycinkiem kadru.

487. Fota kalendarza? W dwóch postaciach.... Mnie bardziej podoba sie to żółtawe, szop sugeruje bardziej zielone.

Nazwa:	P6130115do-kalendarza1a.jpg
Wyświetleń:	87
Rozmiar:	441,0 KB
ID:	67135   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P6130115do-kalendarza1.jpg
Wyświetleń:	73
Rozmiar:	422,0 KB
ID:	67134