rzeczywiście szum widoczny szczególnie w zalesionych partiach, jednakże mimo to bardzo mi się podoba zdjęcie, ładny kadr i kolorystyka![]()
rzeczywiście szum widoczny szczególnie w zalesionych partiach, jednakże mimo to bardzo mi się podoba zdjęcie, ładny kadr i kolorystyka![]()
, Na wstępie też tak napisałem, może tylko kadr i widok, kolorystyka to już bardziej dyskusyjne. Szum widoczny nie tylko w zalesionych partiach, chyba nawet bardziej widoczny na niebie, szczególnie po prawej stronie. Wiem, będzie to odebrane jako złośliwość z mojej strony, ale to taki przykład (mz.) jak na własne życzenie można sobie "skaszanić" zdjęcie mając dobry aparat i dobre oprogramowanie (PS CS6). No mogę tylko pozazdraszczać, choć tak nie do końca...
Ostatnio edytowane przez And.N ; 3.01.16 o 18:43
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
ano w niczym, ale już naprzyklad nocne foto gdzie jest jasny księżyc i ciemne niebo to gdzie ustawiasz (na co) ten pomiar punktowy ?, bo też z niego korzystasz.
Może dlatego z nocy robi się dzień ? (post #440)
Dla mnie nie ma w tym zdjęciu ani dobrego światła, ani "plastyki", za to jest widoczny duży (całkowicie niepotrzebny) szum.
Mogłeś przede wszystkim użyć iso 200, a nie 2500.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 3.01.16 o 21:48
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
365@6 Eksperymentów ciąg dalszy...
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
ostatnie kilka zdjęć super choć w cieniach troszkę kaszy. na ostatnim ( chyba najlepszym ) to Kwadrantyd ?![]()
To może jakiś teścik zrobisz przy okazjimyślę ze bylby to dobry temat.
365@7 Pierwszy styczniowy śnieg. akurat miałem na aparacie rybkę...
Ostatnio edytowane przez apz ; 5.01.16 o 19:12