Strona 6 z 16 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 152

Wątek: Wątki oceny zdjęć. Czy to ma sens?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Odp: Wątki oceny zdjęć. Czy to ma sens?

Cytat Zamieszczone przez bufetowa Zobacz posta
    Jak różnie można odebrać to samo zdanie... I jak tu ujednolicać i schematyzować?
    Podsumowywująć: Zgodzilibyście z wnioskiem , by każdy user, który nie chce by jego zdjęcia "poprawiać", napisał to jednym zdaniem w swojej stopce?
    Przecież nikt z nas nie ma zamiary kogokolwiek irytować, drażnić , czy jak to tam inaczej nazwać...

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Podsumowywująć: Zgodzilibyście z wnioskiem , by każdy user, który nie chce by jego zdjęcia "poprawiać", napisał to jednym zdaniem w swojej stopce?
    Przecież nikt z nas nie ma zamiary kogokolwiek irytować, drażnić , czy jak to tam inaczej nazwać...

Pozdrawiam AP.
    Andrzeju, IMHO to zbyt proste i oczywiste.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Pozdrawiam AP.
    Swiete slowa.I tak wlasnie powinien zasugerowac zalozyciel watka dokonczonemu artyscie,ktory nie znosi slow niepochlebiajacych w swoich dokonczonych dzielach.Chyba,ze artysta sledzi watek siedzac w zasieku.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Zgodzilibyście z wnioskiem , by każdy user, który nie chce by jego zdjęcia "poprawiać", napisał to jednym zdaniem w swojej stopce?
    Kurcze, jakie to proste
    Jestem za!

edit
    Właśnie sobie zmieniłem stopkę
    Ostatnio edytowane przez helmuth ; 22.05.12 o 08:55
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Kurcze, jakie to proste
    Jestem za!

edit
    Właśnie sobie zmieniłem stopkę

I to jest świetna stopka, stanem domyślnym powinno być "niegrzebanie"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Poróbcie sobie stopki w kształcie tablic mojżeszowych z dziesięciorgiem przykazań

dzarro
    Gość

Ja zupełnie nie rozumiem problemu. Czy to naprawdę wielka tragedia jeśli moje(albo cudze) zdjęcie zostanie konstruktywnie skrytykowane, albo nawet niekonstruktywnie, subiektywnie wyszydzone? Oczywiście, jak komuś dane zdjęcie się podoba to jest też fajnie jak napisze - dlaczego. Jak ktoś robi zdjęcia dla siebie albo dla przyjaciół to niech ogląda je sobie sam, ewentualnie z przyjaciółmi. Jak ktoś chce zdjęcia pokazywać publicznie - to musi się liczyć ze skrajnymi, również nieprzychylnymi ocenami. W mojej opinii jest nieporozumieniem mówienie o "skończonych dziełach" na forum, w przypadku którego większość uczestników jest amatorami fotografii i raczej wielkich pretensji do "skończonej doskonałości" nie przejawia(przynajmniej mam taką nadzieję). Jeśli można by już na coś narzekać to raczej na nadmiar familiarności i poetyki poklepywania się po plecach. Kiedy losowo w galerii pojawiają się zdjęcia sprzed paru lat, można się przekonać, iż wówczas panował na forum większym krytycyzm, nie szafowano oceną "doskonale' przy pierwszym lepszym widoczku, częściej też pojawiały się jakieś sensowne komentarze. Ja tam wolę jak ten sam user przy jednym moim zdjęciem umieszcza OMG a przy drugim "świetnie", bo przynajmniej mam pewność, że kieruje się własnym gustem i ocenia samo zdjęcie - bez niepotrzebnych trybutów personalnych.

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Andrzeju, a nie wydaje ci się, że stopka nadmiernie spuchnie od tych zaszczytów, zlotów, cytatów i informacji pt. "przyjmuję tylko gratulacje". Te wszystkie informacje mogą się nie zmieścić w regulaminowych 3 wierszach (punkt 14d. regulaminu - swego czasu niemal hurtowo rozsyłałem PW w tym temacie ). Poza tym istnieje ryzyko, że "poprawiacz" nie przeczyta stopki tak samo jak nie czyta się FAQ forum.

Jestem za zdrowym podejściem do dyskusji i wymiany poglądów. Jeśli ktoś poprawia moje zdjęcie w wątku, to są dwie możliwości. Nie jest ono zachwycające, a to rodzi wniosek, że trzeba popracować nad warsztatem. Druga możliwość, ktoś lubi bawić się w fotoedytora. Na, jak to tu nazwano "skończone dzieła", jest miejsce w galerii, na ścianie.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Hadesie, regulamin nie jest wykuty z granitu, się zmieni skoro nie przystaje do oczekiwań.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    I to jest świetna stopka, stanem domyślnym powinno być "niegrzebanie"
    Uwazasz,ze kazdy co se konto u nas wyklika to artysta i grzebac u niego nie wolno??
    Wiedzialem,ze ten co ma garaz z kanalem to najlepszy mechanik samochodowy.Jak ma jeszcze sprezarke to i lakiernik niekiepski.Kobieta co dziecko urodzila to najlepszy lekarz pediatria,ale z tym kontem to myslalem,ze tylko na NK a nie u nas.
    Kurde,czlowiek cale zycie sie uczy.
    Cuz mamy duzo Tfurcow z prefiksem dzielowym typu Tfu,ktorzy tworza kupe dziel artystycznych z duza przewaga kupy.
    Wiec nie grzebmy w kupachbo my nie muchy