E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 22.05.12 o 08:55
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Poróbcie sobie stopki w kształcie tablic mojżeszowych z dziesięciorgiem przykazań
Ja zupełnie nie rozumiem problemu. Czy to naprawdę wielka tragedia jeśli moje(albo cudze) zdjęcie zostanie konstruktywnie skrytykowane, albo nawet niekonstruktywnie, subiektywnie wyszydzone? Oczywiście, jak komuś dane zdjęcie się podoba to jest też fajnie jak napisze - dlaczego. Jak ktoś robi zdjęcia dla siebie albo dla przyjaciół to niech ogląda je sobie sam, ewentualnie z przyjaciółmi. Jak ktoś chce zdjęcia pokazywać publicznie - to musi się liczyć ze skrajnymi, również nieprzychylnymi ocenami. W mojej opinii jest nieporozumieniem mówienie o "skończonych dziełach" na forum, w przypadku którego większość uczestników jest amatorami fotografii i raczej wielkich pretensji do "skończonej doskonałości" nie przejawia(przynajmniej mam taką nadzieję). Jeśli można by już na coś narzekać to raczej na nadmiar familiarności i poetyki poklepywania się po plecach. Kiedy losowo w galerii pojawiają się zdjęcia sprzed paru lat, można się przekonać, iż wówczas panował na forum większym krytycyzm, nie szafowano oceną "doskonale' przy pierwszym lepszym widoczku, częściej też pojawiały się jakieś sensowne komentarze. Ja tam wolę jak ten sam user przy jednym moim zdjęciem umieszcza OMG a przy drugim "świetnie", bo przynajmniej mam pewność, że kieruje się własnym gustem i ocenia samo zdjęcie - bez niepotrzebnych trybutów personalnych.
Andrzeju, a nie wydaje ci się, że stopka nadmiernie spuchnie od tych zaszczytów, zlotów, cytatów i informacji pt. "przyjmuję tylko gratulacje". Te wszystkie informacje mogą się nie zmieścić w regulaminowych 3 wierszach (punkt 14d. regulaminu - swego czasu niemal hurtowo rozsyłałem PW w tym temacie). Poza tym istnieje ryzyko, że "poprawiacz" nie przeczyta stopki tak samo jak nie czyta się FAQ forum.
Jestem za zdrowym podejściem do dyskusji i wymiany poglądów. Jeśli ktoś poprawia moje zdjęcie w wątku, to są dwie możliwości. Nie jest ono zachwycające, a to rodzi wniosek, że trzeba popracować nad warsztatem. Druga możliwość, ktoś lubi bawić się w fotoedytora. Na, jak to tu nazwano "skończone dzieła", jest miejsce w galerii, na ścianie.
Hadesie, regulamin nie jest wykuty z granitu, się zmieni skoro nie przystaje do oczekiwań.
The question is: What is a Mahna Mahna?
Uwazasz,ze kazdy co se konto u nas wyklika to artysta i grzebac u niego nie wolno??
Wiedzialem,ze ten co ma garaz z kanalem to najlepszy mechanik samochodowy.Jak ma jeszcze sprezarke to i lakiernik niekiepski.Kobieta co dziecko urodzila to najlepszy lekarz pediatria,ale z tym kontem to myslalem,ze tylko na NK a nie u nas.
Kurde,czlowiek cale zycie sie uczy.
Cuz mamy duzo Tfurcow z prefiksem dzielowym typu Tfu,ktorzy tworza kupe dziel artystycznych z duza przewaga kupy.
Wiec nie grzebmy w kupachbo my nie muchy
![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie