Strona 163 z 475 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.621 do 1.630 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Panowie, to musi być fake, bo "fizyki nie oszukasz", "matryca w 4/3 jest wielkości paznokcia" i zawsze będzie do d... chyba, że Olympusowi matrycę wyklepią kosmici... Więc jeśli to jednak nie fake to...

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    ...Więc jeśli to jednak nie fake to...
    matrycę jednak wyklepali Olympusowi kosmici... (jeszcze dochodzi do tego algorytm poleceń dla procesora obrazu, ale to już mały pikuś)

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    matrycę jednak wyklepali Olympusowi kosmici... (jeszcze dochodzi do tego algorytm poleceń dla procesora obrazu, ale to już mały pikuś)
    wiedzialem , normalnie czulem to koncowkami palcow , ze to aparat nie z tej ziemi

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Centus Zobacz posta
    ...ze to aparat nie z tej ziemi
    Nie tak do końca, przekazałem do Tokio, via Hamburg, że aparat nie chce filmować w tempie 25 kl./sek. i mam nadzieję, że ktoś to przyjmie do wiadomości...

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Jeszcze tylko Polska zdobędzie tytuł mistrzów Europy i żyć nie umierać
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez szamotl Zobacz posta
    Jeszcze tylko Polska zdobędzie tytuł mistrzów Europy i żyć nie umierać
    Przerażająco niepoprawny optymista...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Jack: to przekaz im, ze kurna.. niech teraz ta matryce wsadza do jakiegos porzadnego korpusu, min. wielkosci E-30/E-620 plus grip do tego plus ISO100 i migawka do 1/8000 i dwie rolki, korpus nie musi byc uszczelniany :P a i jeszcze slabszy filtr AA
    Nie musi byc pseudo retro, ba nawet nie wskazane.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Centus
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    Jack: to przekaz im, ze kurna.. niech teraz ta matryce wsadza do jakiegos porzadnego korpusu, min. wielkosci E-30/E-620 plus grip do tego plus ISO100 i migawka do 1/8000 i dwie rolki, korpus nie musi byc uszczelniany :P a i jeszcze slabszy filtr AA
    Nie musi byc pseudo retro, ba nawet nie wskazane.

T.
    po co owijasz w bawelne , powiedz ze chcesz E-7 i wszystko jasne

---------- Post dodany o 23:13 ---------- Poprzedni post był o 23:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez Jack Zobacz posta
    Nie tak do końca, przekazałem do Tokio, via Hamburg, że aparat nie chce filmować w tempie 25 kl./sek. i mam nadzieję, że ktoś to przyjmie do wiadomości...
    ale ja tego nie widze jako wady , przeciez 30 klatek jest lepiej a 60 jeszcze lepiej

| OlyJedi Awatar Jack
    Mieszka w
    Błonie
    Siła reputacji
    131
    Moja galeria

...ale ja tego nie widze jako wady , przeciez 30 klatek jest lepiej a 60 jeszcze lepiej
    OM-D na zaje..sty system odczytu danych z matrycy w trybie wideo (mimo, że CMOS, nie jest to klasyczny rolling shutter i nie ma zniekształceń charakterystycznych dla RS) i bardzo zredukowaną "galaretę", a więc ma możliwośc uzyskania materiału wideo w niesłychanie wysokiej jakości. Materiał do emisji w TV musi być nagrany w tempie 25 kl./sek., a konwersja materiału nagranego przy częstotliwości 30 kl./sek. do prędkości 25 kl./sek. prowadzi do rozmaitych zniekształceń.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

po co owijasz w bawelne , powiedz ze chcesz E-7 i wszystko jasne
    Nieee.. Raczej E-50 :P z nowa matryca! Jakby bylo to w cenie.. no... do 4k to hmmm

T.

PS. Choc dzis do szewskiej pasji doporwadzil mnie AF w moim E-30 w polaczeniu z ZD 50 f/2, ale to nie dyskusja na ten watek :/
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Uprawnienia umieszczania postów