Strona 263 z 475 PierwszyPierwszy ... 163213253261262263264265273313363 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.621 do 2.630 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar tomtomek
    Mieszka w
    Kalisz
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Ja zdążyłem wgrać 1.2 zanim go wycofali.
    Ale co tu testować? Mam go już tak dawno, że nie wiem co zmienili w stosunku do 1.1

Pozdrawiam
    Tomek
    Z czarnym, niepodrapanym E-M5
    E-M1, RX100, 12-40, 45.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tomtomek Zobacz posta
    Ja zdążyłem wgrać 1.2 zanim go wycofali.
    Ale co tu testować? Mam go już tak dawno, że nie wiem co zmienili w stosunku do 1.1

Pozdrawiam
    Tomek
    Z czarnym, niepodrapanym E-M5
    A ja nie wgrałem i nadal nie mam problemów z fotografowaniem.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar skrzynka97
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

E-M5 | 12-40 | 75

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Ja jedyny problem jaki mam z firwmare (1.1) to zmieniający się pomiar światła przy zoomowaniu, bardzo ciężko się ustawia ręcznie ostrość, bo niestety pomiar światła wykorzystuje tylko wyzoomowany fragment i nagle obiekt na którym chcę ustaić ostrość się przepala, albo robi czarny... wolałbym żeby pomiar światła zawsze działał na całym obrazku... ale może gdzieś jest obcja do tego w menu?

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Z przykrością muszę zakomunikować, że mój egzemplarz się popsuł ( Po włączeniu jest ciemność, nie mogę sterować przysłoną (pokazuje kreseczki). Stało się to nagle (i co ciekawsze po dłuższym nieużywaniu). Nie za każdym razem tak jest, ale na 10 włączeń średnio 7 właśnie tym się objawia. Oczywiście zrobienie zdjęcia jest niemożliwe, resetowałem już ustawienia, ale nie pomogło. Problemem nie jest obiektyw, bo na moich wszystkich (czyli dwóch ) jest to samo. Bez podpiętego obiektywu obraz pokazuje, więc dlatego wydaje mi się, że to sterowanie przesłoną w obiektywie. Podpowiedzcie mi gdzie reklamować aparat w MM czy najszybciej będzie bezpośrednio u Olympusa ? Nigdy nie musiałem naprawiać sprzętu więc z serwisem nie mam doświadczenia
    Pozdrawiam
    Sebastian
    OM-D E-M5 + 12-50 + 45

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Nie baw sie z MM.
    Slij do Olka bezposrednio.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Ziootek1971
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria

Zgadzam się z nyny. MM będzie pośrednikiem, niepotrzebnie tylko wydłużającym proces dostarczania sprzętu do serwisu. W zeszłym roku wysyłałem swojego Olka do serwisu i byłem mile zaskoczony szybkością jego działania (ok. półtora tygodnia).
    Ziootek
    E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sebol1975 Zobacz posta
    Z przykrością muszę zakomunikować, że mój egzemplarz się popsuł ( Po włączeniu jest ciemność, nie mogę sterować przysłoną (pokazuje kreseczki). Stało się to nagle (i co ciekawsze po dłuższym nieużywaniu). Nie za każdym razem tak jest, ale na 10 włączeń średnio 7 właśnie tym się objawia. Oczywiście zrobienie zdjęcia jest niemożliwe, resetowałem już ustawienia, ale nie pomogło. Problemem nie jest obiektyw, bo na moich wszystkich (czyli dwóch ) jest to samo. Bez podpiętego obiektywu obraz pokazuje, więc dlatego wydaje mi się, że to sterowanie przesłoną w obiektywie. Podpowiedzcie mi gdzie reklamować aparat w MM czy najszybciej będzie bezpośrednio u Olympusa ? Nigdy nie musiałem naprawiać sprzętu więc z serwisem nie mam doświadczenia
    Porusz lekko obiektywem w prawo i w lewo , może to tylko brak kontaktu na stykach, ew. przetrzyj je czystym spirytusem.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Porusz lekko obiektywem w prawo i w lewo , może to tylko brak kontaktu na stykach, ew. przetrzyj je czystym spirytusem.
    Też o tym pomyślałem, ale nie pomogło. Zrobię jak radzicie i skomunikuję się bezpośrednio z serwisem Olka.
    Pozdrawiam
    Sebastian
    OM-D E-M5 + 12-50 + 45

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Uprawnienia umieszczania postów