Ja zdążyłem wgrać 1.2 zanim go wycofali.
Ale co tu testować? Mam go już tak dawno, że nie wiem co zmienili w stosunku do 1.1
Pozdrawiam
Tomek
Z czarnym, niepodrapanym E-M5
Ja zdążyłem wgrać 1.2 zanim go wycofali.
Ale co tu testować? Mam go już tak dawno, że nie wiem co zmienili w stosunku do 1.1
Pozdrawiam
Tomek
Z czarnym, niepodrapanym E-M5
E-M1, RX100, 12-40, 45.
E-M5 | 12-40 | 75
Ja jedyny problem jaki mam z firwmare (1.1) to zmieniający się pomiar światła przy zoomowaniu, bardzo ciężko się ustawia ręcznie ostrość, bo niestety pomiar światła wykorzystuje tylko wyzoomowany fragment i nagle obiekt na którym chcę ustaić ostrość się przepala, albo robi czarny... wolałbym żeby pomiar światła zawsze działał na całym obrazku... ale może gdzieś jest obcja do tego w menu?
Z przykrością muszę zakomunikować, że mój egzemplarz się popsuł( Po włączeniu jest ciemność, nie mogę sterować przysłoną (pokazuje kreseczki). Stało się to nagle (i co ciekawsze po dłuższym nieużywaniu). Nie za każdym razem tak jest, ale na 10 włączeń średnio 7 właśnie tym się objawia. Oczywiście zrobienie zdjęcia jest niemożliwe, resetowałem już ustawienia, ale nie pomogło. Problemem nie jest obiektyw, bo na moich wszystkich (czyli dwóch
) jest to samo. Bez podpiętego obiektywu obraz pokazuje, więc dlatego wydaje mi się, że to sterowanie przesłoną w obiektywie. Podpowiedzcie mi gdzie reklamować aparat w MM czy najszybciej będzie bezpośrednio u Olympusa ? Nigdy nie musiałem naprawiać sprzętu więc z serwisem nie mam doświadczenia
![]()
Pozdrawiam
Sebastian
OM-D E-M5 + 12-50 + 45
Nie baw sie z MM.
Slij do Olka bezposrednio.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Zgadzam się z nyny. MM będzie pośrednikiem, niepotrzebnie tylko wydłużającym proces dostarczania sprzętu do serwisu. W zeszłym roku wysyłałem swojego Olka do serwisu i byłem mile zaskoczony szybkością jego działania (ok. półtora tygodnia).
Ziootek
E-30; E-P3; mZD 14-42; "dekielek" 15 mm; ZD 14-54; ZD 9-18; ZD 40-150; Sigma 24; Metz 48-AF1
OMD jako aparat ślubny
http://robinwong.blogspot.ca/2012/09...l-kel-lis.html