"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Ja uzywam.Od lat uzywam nazwy aparat fotograficzny.Nie widze potrzeby uzywania innej nazwy.Tak jak nie widze potrzeby uzywania szyber dach,spoko,full wypas.
Uzywam sziihbe dach (fonetycznie)Wyraz pochodzi od przesuwanego dachu,Uzywam spokojnie i uzywam pelne wyposazenie.Na Janka wolam Janek a nie Jony,na Agnieszke Agnieszka a nie Agnes.Jeszcze pare innych wyrazow tez uzywam.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
A ja skończyłem 57 lat. Zaczynałem śmiertelnie poważnie od DRUCH-a i przez wszystkie które potem były. Zaczynałem wtedy kiedy Ciebie jeszcze na świecie nie było, eee więcej - nie byłeś nawet planowany
I NIE używam nazwy "aparat fotograficzny" tylko "grat" - podobnie zresztą jak na samochód. Żona na moje zabawki mówi "klamoty", a ja sam na PEN-a mówię kurdupel.
Ot i cała filozofia.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Ja i ciachoz moim brzuchem - dobre
Ale fakt - miło by było usłyszeć, tylko pewnie już nie doczekam.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
To może załóżmy klub stetryczałych fanów Olka...Ja mam 49...
...kurde, zaraz moderator nas pogoni
, ale w końcu wakacje...
![]()
Ja tam za stetryczałego się jeszcze nie uważam chociaż stuknłęo mi o 16 lat wiecej
Ja w tym roku skończę 40, więc do klubu też się chyba nadaję
Kiedy byłem bardzo młodym człowiekiem nie stać mnie było na spełnianie mojego hobby - sprzęt foto był dla mnie zbyt drogi. Miałem jedynie Smienę, która dostałem na komunię.
Teraz finansowo jest lepiej i sprzęt mam, jednak kiedy kupiłem OM-D naprawdę odżyła "pierwsza miłość". teraz marzy mi się jakiś OM analogowy...