to czekamy na efekty fotograficzne z odzysku![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Ja myślę że obsługa jest ok. Jak wiecie zostałem z Marysią na poniedziałek. Rano wstajemy, a pani pyta czy na śniadanie mamy ochotę. Ja oczy w słup![]()
Oczywiście za odpłatnością, ale wyżerka potężna i w sumie za psie pieniądze.
Więc Jacku, cieszę się razem z Tobą![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Cieszę się, że udało Ci się odzyskać aparat
Nie ma to jak miły początek tygodnia.
BTW, nie wiecie może gdzie można by przerobić E-PL1 na podczerwień?
Dodam, że jestem w tym temacie zielony jak szczypiorek na wiosnę.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
przerabianie aparatów na IR
Sprawdźcie tam mi 510 robił może i pena da radę. Wiem, że kompakty na pewno robił.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
To tylko kwestia kosztów. Filtr w Optelu kosztuje 140,- w pełnym wyborze - szkło Schott od 615 do 1000 nm, a przekładankę zrobi najbliższy zakład usługowy zajmujący się naprawą aparatów cyfrowych za umiarkowaną opłata (wersja dla mało odważnych), bądź za friko - samemu (to już poniekąd hardcore). Jedyny kłopot, to zwymiarować filtr od PENa (nie mam dostępu do dokumentacji konstrukcyjnej, więc trzeba zdjąć wymiar z natury).
Dwa zdjęcia z poniedziałku:
Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!
E, fajne. Jedynka za dobry kadr a dwójka za dramatyczne niebo.
Chciało by się powiedzieć, że ciekawe światło miałeś ale chyba lepiej zabrzmi - piękne promieniowanie elektromagnetyczne Ci się trafiło![]()