Strona 130 z 475 PierwszyPierwszy ... 3080120128129130131132140180230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.291 do 1.300 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Skoro o wizjerze mowa, to są wśród testerów okularnicy? Niedawno czytając test jakiegoś aparatu trafiłem na narzekania, że czujnik oka jest tam bezużyteczny w przypadku okularów. Tzn. raz wykrywa, raz nie, obraz miga w wizjerze, pojawiając się i znikając co chwilę. W efekcie trzeba z czujnika zrezygnować i przełączać ręcznie.
    Jak to jest w OM-D?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Z G1 bez problemu patrzyłem w wizjer w okularach, czujnik nie miał problemu. Nie wiem jak jest w OM-D, ale tego typu czujniki zbliżeniowe są zwykle dosyć gorliwe i nawet przy odległości kilku centymetrów się włączają.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Gdy bawiłem się X100, w jego wizjerze elektronicznym wyświetlał się podgląd zdjęcia zaraz po jego zrobieniu. Strasznie mnie to irytowało... Człowiek chce od razu widzieć kadr, żeby być gotowym do wykonania następnego zdjęcia, a tu mu wyskakuje jakiś nieruchomy obrazek, który trochę dezorientuje. Sekunda minęła, zanim się kapnąłem, że to podgląd - w pierwszej chwili pomyślałem, że to wizjer ma takie opóźnienie, że ja ruszam aparatem, a obraz w nim stoi w miejscu
    Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Nie dało się tego wyłączyć?
    Da się - można ustawić dowolną kombinację:
    - podgląd w wizjerze po zrobieniu zdjęcia
    - podgląd na LCD po zrobieniu zdjęcia
    - podgląd i na LCD i wizjerze (obraz przełącza się automatycznie przy zbliżeniu oka do wizjera)
    - brak podglądu gdziekolwiek
    W sumie X100 daje dużo możliwości i jak ktoś lubi to może wszystkie działania - włącznie z obsługą menu robić przez wizjer mając wyłączony LCD. Moim zdaniem jest to przydatne - tym bardziej przy wykorzystaniu trybu cichego (brak dzwięku migawki etc.) Dla żony włączam tryb "małpkowy" i robi zdjęcia kadrując przez LCD - dla każdego więc coś miłego.
    Co do samego OM-D: bardzo mnie cieszy, że potwierdziły się wcześniejsze informacje o jakości dawanego obrazu. Brawo, brawo, brawo. Co do ceny za sprzęt - nie uważam by była to wygórowana cena za dobry, kompaktowy, świetnie wykonany i posiadający wiele nowinek sprzęt.
    Ostatnio edytowane przez MCR ; 18.04.12 o 11:33

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ajt Zobacz posta
    Skoro o wizjerze mowa, to są wśród testerów okularnicy? Niedawno czytając test jakiegoś aparatu trafiłem na narzekania, że czujnik oka jest tam bezużyteczny w przypadku okularów. Tzn. raz wykrywa, raz nie, obraz miga w wizjerze, pojawiając się i znikając co chwilę. W efekcie trzeba z czujnika zrezygnować i przełączać ręcznie.
    Jak to jest w OM-D?
    u mnie w OMD bez problemu. Fakt ze ja mam jakieś rachityczne okulary i rachityczne oprawki - ale w okularach bez problemu EVF wie że przykładam oko do wizjera

| OlyJedi Awatar andronek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Jak to jest w OM-D?
    Witam.
    Gh2 nie sprawia żadnego problemu. Mam go niecałe 2 tygodnie ale nie zauważyłem tego typu problemów. Jako okularnik z dużym astygmatyzmem jestem wizjerem zachwycony.
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Dobas mógłbyś sprawdzić jedną rzecz?
    Jak zachowuje się wizjer w okularach przeciwsłonecznym z filtrem polaryzacyjnym?
    VF-2 się nie zachowuje...
    E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez snuffi Zobacz posta
    Dobas mógłbyś sprawdzić jedną rzecz?
    Jak zachowuje się wizjer w okularach przeciwsłonecznym z filtrem polaryzacyjnym?
    VF-2 się nie zachowuje...

nie wiem czy te co mam sa z filtrem polaryzacyjnym, ale sprawdzałem na dwóch sztukach szpanglasów i z każdymi się przełącza

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    nie wiem czy te co mam sa z filtrem polaryzacyjnym, ale sprawdzałem na dwóch sztukach szpanglasów i z każdymi się przełącza
    instrukcja rozpoznawania czy okulary dobasa są z polarem - patrzysz przez nie na ekran mono LCD np. zegarka czy dowolnego wyświetlacza i obracasz, efekt widać
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Jak to jest w OM-D?
    Nie miałem problemu z używaniem wizjera nosząc przy tym okulary. W GH2 czasem trzeba bardziej docisnąć oko, ale w E-M5 takiego problemu nie było.

| OlyJedi Awatar snuffi
    Mieszka w
    Poznan, Poland
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

To czy się przełącz w "szpanglasach" (fajne określenie swoją drogą :P) to raczej mniej mnie interesuje ale w czy tak jak w VF-2 pojawiają się dziwne "fale" (coś na kształt rozlanego oleju samochodowego na asfalcie) na obrazie i przekłamane kolory
    E-M5/7-14/12-40/40-150/45/17/7,5samyang

Uprawnienia umieszczania postów