Nie wrzucajcie takich zdjęć po nocach. Głodny się zrobiłem, a mam nie jeść przed snem..
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ja też tego samego Olympusowi życzę, bo kasa mu potrzebna, jak my łakniemy tlenu...
OM ładny, ale wolalbym 4/3.
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
czytanie waszych duskusji jest calkiem rozrywkowe :}
Olympus sie juz wypowiedzial, że ze szklami 3/4 autofocus bedzie dzialac wolniej.
Ten filmik z autofocusem chyba nie wiele mowi, bo jest bardzo duzy kontrast pomiedzy twarza a tlem, oraz panie sa bardzo dobrze oswietlone - wiec to idealne warunki.
Te probki iso to tez za wiele nie mowia - male go, duze odszumianie i zapewne dobre oswietlenie. Anyway - juz na 4-tym zdjeciu(iso 1600) na 1-1 widac spory spadek detalu, wiec nie jest to rewelacyjny wynik.
Już kiedyś pisałem, i nie tylko ja, że ci malutcy będą uciekać od pryzmatów, luster w stronę totalnej elekktroniki, a to wszystko w cenie dzisiejszych luster. Walka na mega piksele nie ustanie, bo nawet sam Olek zauważył, że nie obroni się przed tym trendem, bo inaczej DR z 12-tu Mpix drastycznie wpływa na życie firmy. Wizjery też coraz pojemniejsze mamy wiec nie ma oporów ze strony producentów by likwidować "część mechaniczną" w lustrach. Przy starej technologii pozostaną wielcy jak C i N...
E-420 +14-300 oraz inne szpeje
From The Earth
merti jeśli sądzisz że długo zostaną to się mylisz. Za 10 lat lustra być może będziesz miał tylko w szafie. Postęp w elektronice jest niewiarygodny. Nadal mimo upływu czasu podwajają parametry co 18 miesięcy a w niektórych aspektach jest jeszcze większy postęp. Wielcy zrobią przejście nagle, skokowo bo ich stać na to. Mali muszą zacząć wcześniej zmiany by dotrzymać kroku. Olympus idzie jak najbardziej słuszną drogą
/*...................*/
/* ...........................*/
Kolejne fotki (FW .95)
http://www.dslrmagazine.com/images/s...MST/index.html