jpg , a to ma jakies znaczenie w głoszeniu tej teorii? Sądzisz , że jpg z o wiele lat młodszego nowoczesnego pena jest gorzej obrabiany niż ze staruśkiego E-500 ?
jpg , a to ma jakies znaczenie w głoszeniu tej teorii? Sądzisz , że jpg z o wiele lat młodszego nowoczesnego pena jest gorzej obrabiany niż ze staruśkiego E-500 ?
Jeśli własne przekonania nie pasują do rzeczywistości to tym gorzej dla rzeczywistości.
Pozdrawienia od jednego z "bandy klakierów"...
milczenie jest złotem
Dziekuje,
Teraz wroc do mojego pierwszego posta i przeczytaj go tak ze 3 razy...
I jak zaczniesz znowu testy urzadzac to spojrz co generuje dziadoska maryca, ktora szumi, nie ma kolorow, wogole tutaj DR lezy i kwiczy:
https://galeria.olympusclub.pl/displ...p&cat=0&pos=40
Zrobic porzadny i rzetelny test i w dodatku obiektywny to tez trza sie naumiec...
pozdro
---------- Post dodany o 15:40 ---------- Poprzedni post był o 15:37 ----------
Pokazesz w koncu ta magie, czy dalej bedziesz tlukl frazesy w klawiature?
No pokaz to mnie w formie obrazka, bo chce uwierzyc...
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Roberto73 - ja tam nic nie sugeruję, bo nie znam tych kadrów.
Kadry z obu aparatów powinny być podobne, lub bardzo podobne, tak samo jak ISO i przesłona aby można porównywać. Ale jeśli z jednego aparatu wybierzesz pełny kadr, a z drugiego dużego cropa to na tym drugim żeby skały sr*ły to wyjdzie ziarno.
Może załącz rawy lub pełne jpg-i i sobie zobaczymy.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bardzo proszę o kilka głębokich wdechów i wyluzowanie atmosfery. Kilka postów poleciało.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
jeśli wyniki nie odpowiadają obstalowanym ...to powtarza się eksperyment aż do pierwszego wyjątku potwierdzającego tezę.
Zrób parę porównań jeszcze aż ci wynik wyjdzie jakiego sobie nyny rzyczy -i wszystko znów będzie na soim miejscu.
milczenie jest złotem
wszystkie te "wady" CMOSów (taniej technologii umożliwiającej wyprodukować*więcej i z większą marżą) są tak naprawdę "cechami" i tylko świadomy i uczony fachowiec potrafi je tak naprawdę obiektywnie docenić.
Ciiiiii!
nie zaprzeczać!
Pamiętać*o bypassach!
milczenie jest złotem
Jak wieczorem mnie tu nie będzie to znaczy, że piję. Zrobię sobie reset. Mam matrycę CMOS, błądzę a wszystkie moje zdjęcia są do d...
Jutro wstanę i jakoś będę z tym dalej żył ale teraz już świadomie![]()
Dzięki chłopaki.
Tylko ten szum na niskim ISO z nowych matryc i tak ledwie widać i to dopiero po powiększeniu zdjęcia na 100%. A skoro w zamian dostajemy zauważalnie niższy szum na wysokim ISO to taka wymiana jest ok.