Strona 108 z 475 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118158208 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.071 do 1.080 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

dzarro
    Gość

Odp: Olympus OM-D E-M5

Ostatni etap dyskusji jest zupełnie bez sensu. Mynameisnobody ma rację. Co tu udowadniać? Wszystkie aparaty, przy których produkcji koszty nie odgrywają zasadniczej roli - czyli np. średnioformatowe maszynki Pentaxa, Leiki i Hasselblada wykorzystują metryce CCD, gdyby matryce CMOS były lepsze to byłyby wykorzystywane w tak drogich aparatach. CMOS są bardziej uniwersalne więc lepiej pasują do tańszego sprzętu przeznaczonego do szerszych zastosowań. Ostatnio stwierdziłem, że nawet CCD w EX-1 daje na ogół fajniejsze kolorki niż CMOS z G-1, może to kwestia ABW a może nie, w żadne testy oczywiście bawił się nie będę.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    jeśli wyniki nie odpowiadają obstalowanym ...to powtarza się eksperyment aż do pierwszego wyjątku potwierdzającego tezę.
    Zrób parę porównań jeszcze aż ci wynik wyjdzie jakiego sobie nyny rzyczy -i wszystko znów będzie na soim miejscu.
    Wylumacz mi logicznie jaki sens ma porownanie matryc na plutym jotpegu z puszki mistrzu retoryki?

Zarzyj mnie prosze tym mega obrazkiem z tej matrycy, bo chce naprawde uwierzyc, czy to takie trudne?

pozdro

@zibi1303: bardzo dziekuje za minusa, informuje iz srednio wplynal na reputacje...
    Rozumiec zasade testowania to podstawa. No chyba zeby sobie postrzelac byle co na byle czym i dla byle czego...

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 5.04.12 o 19:05
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Wylumacz mi logicznie jaki sens ma porownanie matryc na plutym jotpegu z puszki mistrzu retoryki?
    Zarzyj mnie prosze tym mega obrazkiem z tej matrycy, bo chce naprawde uwierzyc, czy to takie trudne?
    pozdro
    @zibi1303: bardzo dziekuje za minusa, informuje iz srednio wplynal na reputacje...
    Rozumiec zasade testowania to podstawa. No chyba zeby sobie postrzelac byle co na byle czym i dla byle czego...
    pozdro
    Informuje że nie interesuje mnie Twoja reputacja. Minus to wyraz sprzeciwu wobec agresji i arogancji jaką zacząłeś nagle reprezentować. W ogóle Twoje posty były nie na temat.... Niczym rozmowa dziada z obrazem. Wybacz ale moim zdaniem sam sobie coś doczytałeś między wierszami, a potem jakieś pretensje...
    Bez sensu. Robisz fajne zdjęcia ale nie dzięki D300 a dzięki sobie i własnym umiejętnością. Minus był przeciw wypowiedziom nie przeciw Tobie chciałbym abyś to zapamiętał.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Informuje że nie interesuje mnie Twoja reputacja. Minus to wyraz sprzeciwu wobec agresji i arogancji jaką zacząłeś nagle reprezentować. W ogóle Twoje posty były nie na temat.... Niczym rozmowa dziada z obrazem. Wybacz ale moim zdaniem sam sobie coś doczytałeś między wierszami, a potem jakieś pretensje...
    Bez sensu. Robisz fajne zdjęcia ale nie dzięki D300 a dzięki sobie i własnym umiejętnością. Minus był przeciw wypowiedziom nie przeciw Tobie chciałbym abyś to zapamiętał.
    Nie robie zdjec D300 to tak na poczatek...

Przejzyj jeszcze raz watek i zobacz do czego sie odnosze i kto zaczal dyskusje w temacie super hiper magic from kodak.
    Nie ja pisze farmazony o wyzszosci tego cudu, i na samej koniec podrzucajac do dyskusji bylejakie i byleczego porownanie.
    Kapiszi?

Wypowiadac sie nadal bede dopoki pare osob nie bedzie na kazdym kroku pisalo bezedur bez poparcia ...

pozdro

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

Nyny właśnie dokładnie aczkolwiek spokojnie sobie czytałem. Ktoś wyraża luźno swoją opinię i co z tego ?
    Wolno mu. Kto Ci każe się z tym zgadzać. Ja wypowiedziami niejednego tutaj się nie zgadzam, ale to nie oznacza że każdemu mam napisać że je pisze farmazony albo że jest głupi. Tak reagować po prostu nie wolno. Więcej spokoju i umiaru. Co do matryc nie znam aż tak dobrze szczegółów technologii aby jednoznacznie stwierdzić które są lepsze. Sądzę że mówienie że coś jest najlepsze to obłuda, bo to zależy od celów i zastosowań. Najlepsze to jest perpetum-mobile ale go nie ma
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Gdzie padlo stwierdzenie o glupocie i najlepszejszosci z moich ust?

Nie ja marudze w temacie cmosa i nie ja uwazam ccd za osmy cud swiata...

pozdro

| OlyJedi Awatar jozinzbazin
    Mieszka w
    Grodzisk Mazowiecki(okolice)
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Pax, pax, Bracia, pax między Chrześcijany !!!

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

CMOS to crap straszliwy -taniocha i ersatz dla przeciętnego pstrykacza nikomu niepotrzebnych stopklatek a KODAK CCD FFT (tak właśnie FFT bo tych jakiś tam nikon czy inny YAKUMO nie stosował) to 9 cud świata -to idał spełniony i zesłany z nieba w roku Pańskim 2004 w postaci Olympusa E-1 jedynego i niepokalanego chińszczyzną i 3 milionami użyszkodników bez gustu i smaku. Nie każdy ma odpowiednią wrażliwość i delikatne podniebienie by rozróżnić smak wina od jabola i nie robię mu za to zarzutów -pozostaję ze wspułczuciem.
    Klakier

Zakładam fundaję na rzecz zdobycia środków na bypassy dla coponiektórych fanów
    zabawek elektronicznych produkcji Chińskiej Republiki Ludowej.

Ps. Oglądając video z efektem (nie wadą! -a kolejnym z wielu cmosowych- "efektów" ) rolling shutter dostaję torsji.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 6.04.12 o 00:38
    milczenie jest złotem

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

Problem w tym, że w wielu dziedzinach "taniość rządzi" i w zasadzie nie ma tzw środka.
    Albo masz taniochę -często sprzedawaną wcale nie nie za tanie pieniądze- albo urządzenia w cenie "luksusowej".
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

ale to nie problem -to prawo wyboru czego "niektórzy" tak jak faszyści nie potrafią zaakceptować.
    Olympus miał dobre matryce ale klientela zarządała takich jak konkurencja (również tutaj wyto wręcz o WIĘKSZE ISO! -jakby na tym polegała sztuka zrobienia głupiej fotki).
    No i...

Olympus zastosował takie jak konkurencja -to klientela stała się "byłą" klientelą bo konkurencja z racji większej powierzchni takich samych technologicznie CRAPOWYCH matrycek pozwala jednak na nieco więcej (dB. -sygnał-szum).
    No i Olympus został w czarnej d. wychodząc z własnej bezpiecznej dziury na ruchliwą autostradę gdzie jadąc na pasie awaryjnym jest potrącany co jakiś czas przez dzisiejszych "królów niskich półek"...

-Bez klienteli która przerzuca się już gdzie indziej (w lepszych systemach) dzięsiątkami tysięcy ISO plotąc te same durnoty nt. cyfranek jak wcześniej. :P
    -Bez miłośników niskich ISO i szkieł SHG o których można już tylko poczytać w książkach archeologicznych.

-A olympus klepie biedę porzuciwszy coś co było jego jedynym udanym "dzieckiem" i pragnąc się uczepić procenta rynku między samsungiem a pen-YETI-taxem...

-Kogo obchodzi olympus z jego TAK SAMO BADZIEWNYMI MATRYCAMI jak u innych tyle że do tego mnieszymi +dramatyczny dramat?
    Aaaa- Nyny > by stwierdzić (odkrycie roku !) że C-AF olków nie nadaje się do niczego

Na takich użytkowników sobie olympus zapracował -i na tym skończy swoją błyskotliwą karierę skanibalizowany przez własnego bękarta > panasonica.

Serdeczne Pozdrowienia dla Wszystkich!

Ps. Dobra wiadomość> za głupie 90ę można sobi sprawić dobrą DSLR z CCD FFT KODAKa (! -to w końcu 1/4 matrycy Leici M9!) -to jak za parę butów i samemu popróbować o co chodzi i w czym leży róznica. ACR6 czy Lightroom4 użyczył tym konstrukcjom drugiej młodości>
    Na zdrowie!
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 6.04.12 o 01:20
    milczenie jest złotem

Uprawnienia umieszczania postów