Strona 57 z 475 PierwszyPierwszy ... 747555657585967107157 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

dzarro
    Gość

Odp: Olympus OM-D E-M5

[QUOTE=Moominek;796014]Chciejstwo niskiego ISO nie wynika z niczego - najmniejsze wzmocnienie oferuje najlepszy stosunek sygnału do szumu, DR i zakres tonalny (np. pejzaż) oraz pozwala używać jasnych obiektywów otwartych przy silnym świetle (co oczywiście i tak ma swoje granice ale czas ISO100 w stosunku do ISO200 i tak mamy dwa razy dłuższy). [QUOTE=Moominek;796014]

Jako laik powiem zapewne coś głupiego, ale według mnie przy silnym świetle nie jest potrzebne ani jakiekolwiek ISO, ani jakakolwiek wartość przysłony czy migawki, w ogóle aparat nie jest potrzebny... Ktoś tu powiedział, że pełnym słońcu to należy szukać cienia i sączyć zimne napoje. Można sie tez poopalać(to moja autorska koncepcja).

PS. Oczywiście wyższe ISO będzie upierdliwe przy wydłużaniu czasu naświetlania.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 27.02.12 o 00:19

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Moominek;796014...a migawka klapie dwa razy szybciej (lub [B
    założymy sobie filtr ND[/B]) to sprawa rozwiązana i nikt za starym ISO100 płakał nie będzie.

Jeżeli ten wykres DR się potwierdzi i inne parametry podskoczą podobnie, cena wcale nie będzie zbyt wysoka (a to cena nowości). Ile kosztuje np taki D7000 z 16-86VR vs OM-D z 12-50? Dodatkowo jeżeli pojawi się lepsza współpraca z dużymi szkłami 4/3 (czytaj - na poziomie fazowego AF w E-3) lub odpowiedniki 12-60 i 50-200 w mikro w cenie podobnej do dużego 4/3 to już będzie to poważna oferta.
    To często niestety nie jest to samo - ja przynajmniej takich filtrów jeszcze nie spotkałem.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    co jest absolutną bzdurą -(a opalanie szkodzi na cerę)
    Tak rozumjąc to w nocy się śpi a wieczorem zabawia z panienką.
    Focić nie potrzeba bo ktoś inny już to zrobił = lepiej ściągnąć z internetu.
    Nic nie kumam, prawdopodobnie dlatego - tu pozwolę sobie zacytować klasyka - że, zaniedbałem ostatnio mój japoński...

PS. Na panienki to pewnie każda pora jest dobra. Co do fot - to noc albo wieczór ma jednak większy sens.
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 27.02.12 o 00:46

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

[QUOTE=dzarro;796197]
    Cytat Zamieszczone przez Moominek Zobacz posta
    Jako laik powiem zapewne coś głupiego, ale według mnie przy silnym świetle nie jest potrzebne ani jakiekolwiek ISO, ani jakakolwiek wartość przysłony czy migawki, w ogóle aparat nie jest potrzebny...
    Najfajniejsze zdjęcia robi się wtedy, kiedy mało kto chce je robić.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Nic nie kumam, prawdopodobnie dlatego - tu pozwolę sobie zacytować klasyka - że, zaniedbałem ostatnio mój japoński...

PS. Na panienki to pewnie każda pora jest dobra. Co do fot - to noc albo wieczór ma jednak większy sens.
    No to bez D3X lub następcy nie ujedziesz. A powołując się na klasyków - fotografia jest malowaniem światłem , nie ciemnością.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Współpraca szkieł 43 z nowym E-M5 wg
    http://www.pekkapotka.com/journal/20...43-lenses.html
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta

Poducz sie dzapaniis zas, ew kup foveona, tam robisz foty o kazdej porze dnia....

Janko,
    Swiete slowa!

apz,
    esencja,

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi Awatar qwert
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

http://www.43rumors.com/ . OLYMPUS OM-D E M-5
    Ostatnio edytowane przez qwert ; 29.02.12 o 12:09

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

Jutro na stronie Potki fotki 1:1
    cały dzień Plejstejszyn.

Uprawnienia umieszczania postów