Strona 95 z 475 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

dzarro
    Gość

Odp: Olympus OM-D E-M5

Z porównań z EP-3 jasno wynika, że tańszą wersją OM-D może być raczej Pen z wizjerem(chodziły już takie pogłoski). Z drugiej strony dla droższych wersji OM-D musieli by wyczarować jakąś naprawdę nową matrycę. No, chyba, że pójdą w patenty w rodzaju tytanowego korpusu, hybrydowego wizjera i 15 albo 20 klatek na sekundę, ale to byłby raczej przerost formy nad treścią.

PS. Pod względem matryc byłoby najlepiej jakby ich wykupił ktoś na S, albo na F.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Z porównań z EP-3 jasno wynika, że tańszą wersją OM-D może być raczej Pen z wizjerem(chodziły już takie pogłoski). Z drugiej strony dla droższych wersji OM-D musieli by wyczarować jakąś naprawdę nową matrycę. No, chyba, że pójdą w patenty w rodzaju tytanowego korpusu, hybrydowego wizjera i 15 albo 20 klatek na sekundę, ale to byłby raczej przerost formy nad treścią.

PS. Pod względem matryc byłoby najlepiej jakby ich wykupił ktoś na S, albo na F.
    Nie ma co przeżywać, najdalej na jesień będą nowe modele. Ruch w interesie musi być. W zeszłym roku w styczniu był e-pl2 w czerwcu peny z 3 serii. Nowe matryce to raczej w kolejnych generacjach OM-D się pojawią, peny pewnie dostaną bebechy od OM-D ale dopiero wtedy jak firma osiągnie odpowiednią sprzedaż tego modelu.

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

gietrzy,

przejrzalem te fotki no i jpegowa breja... nie widze zadnej poprawy w obrazku, iso, choc czesto uzywam aparatu w ciemnicach w ogole do mnie nie przemawia, pomijam, ze gosc sie nie wysilil raptem 1 fota iso 1600 zreszta dramatyczna...

Z drugiej strony, OMD mozna nazwac korpusem pionierskim, to taki srodkowy palec dla luster sredniej jakosci, uszczelnienia, dosc sprawny karabin ipiekielny AF, grip itd...

Niestety mechanika to nie wszystko i po lalach na poczatku, wszystko umarlo smiercia naturalna...

Oczywiscie, ze aparat sie sprzeda i to mysle w duzych ilosciach ale sprzedalby sie duzo lepiej gdyby bylo tak jak Olek robi to zazwyczaj, nius i zaraz premiera, a terazniejsze podgrzewanie atmosfery przez tak dlugi okres czasu tej zabawce nie sluzy ale to moje prywatne zdanie.

Nie kupie, bo w tej cenie mam z 10 uzywek G1, a przepasci w obrazie nie ma. W trudnych warunkach Panas tez daje rade, kiedys fotografowalem sztorm nad brzegiem i przezyl choc dostal fala i piachem

Czekam na nowa matryce kiedys tam, choc to 1% pewnosci, ze bedzie to czego chce czyli fajnego obrazka i tu z mynameisnobody piateczka.

pozdrowionka
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Dramatyczna tonacja ON
    Jak długo dostawać będą okruchy ze stołu panasonica -tak długo niczego od olympusa nie wezmę.
    Olympus dię skończył na e-400 *a FakeOM jest tego koronnym dowodem.
    Dramatyczna tonacja OFF

* w zasadzie na e-pińset bo e-400 miał skopaną konstrukcję -przegrzewająca się matryca.
    milczenie jest złotem

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Z drugiej strony, OMD mozna nazwac korpusem pionierskim, to taki srodkowy palec dla luster sredniej jakosci, uszczelnienia, dosc sprawny karabin ipiekielny AF, grip itd...
    Piszesz to na podstawie zabaw z OMDe, czy jak zwykle wizjonerujesz?

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Ja bym widział jeszcze miejsce do poprawy.
    9 kl/s tak, ale z działającym AF.

Bo z AF między zdjęciami ma chyba tylko 4 kl/s.

Jednak co by nie narzekać, to uważam, że jest to krok w właściwym kierunku
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Piszesz to na podstawie zabaw z OMDe, czy jak zwykle wizjonerujesz?

pozdro
    Zawsze tak blaznujesz?

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Ja bym widział jeszcze miejsce do poprawy.
    9 kl/s tak, ale z działającym AF.

Bo z AF między zdjęciami ma chyba tylko 4 kl/s.

Jednak co by nie narzekać, to uważam, że jest to krok w właściwym kierunku
    Nie mylisz sie, nawet Jack potwierdzil, AF w sledzeniu wyrabia 4.5kl/s.
    9kl to jest dla raz zlapanej ostrosci.
    Wiec jeszcze dluga droga do szybkosci w tym wzgledzie
    Kwestii AF nie podejmuje bo nie mialem OMD w lapach, jednak widzac co wyrabia reszta kastratow to jest jeszcze duuuuuuuuuuuzo, bardzo duzo do zrobienia.

pozdro

---------- Post dodany o 19:51 ---------- Poprzedni post był o 19:50 ----------

Zawsze tak blaznujesz?
    Tylko jak czytam Twoje wywody pozbawione jakichkolwiek podstaw merytorycznych.
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

gietrzy
    Janeczek, ja tylko wklejam linki na zasadzie FYI, jeśli suma linków ujemnych jest większa niż suma linków dodatnich, po prostu dodaj mnie "do ignore".
    Z perspektywy ceny masz rację. Kupisz sobie 10 (jak piszesz) G1, z perspektywy romka nic nie zobaczysz bowiem jak pracuje wizjer w G1 to ja doskonale wiem i ten nawet nie stał obok tego z E-M5 (piszę na podstawie romansu z GH2 i VF2) a przecież nie kto inny jak ty pisał o zdecydowanej niechęci do zakupu mZD 75/1.8 bo Zeiss (manual, tak?) daje radę. Skoro w G1 daje radę to jak opisać komfort pracy jaki daje E-M5 w tej materii?
    Nic nie umarło śmiercią naturalną, puszka jest w sprzedaży, jeszcze nie jest za rogiem w biedronce, ale jest.
    Kolejny temat to np. video, tu twoje G1 mocno... a takie E-M5 rządzi i tak moglibyśmy bez końca... Proszę nie odbieraj tego postu jako atak na twoją osobę, to protest post do tych wszystkich, co w Gdynii byli a Kraków widzieli.
    Ja cię rozumiem z tą bryją, sam mam kozaka - EPL1, ostatniego niebryjowatego. Ztcp XZ-1 zapoczątkował budyniowy zawrót głowy. Dlaczego budyń pisał kiedyś Jack (jest Janeczek, gietrzy a naprzeciw tysiąc Azjatów zakochanych w art filtrach).
    Imho system już w tej chwili jest tak uniwersalny, że naprawdę każdy może bardzo konkretnie skroić szkiełka i akcesoria pod konkretne potrzeby a pryzmat ceny to nie jedyne jak widać kryterium wyboru. Np. ja wracam na stare śmieci (już jutro 20/1.7 znowu przybije piąteczkę z EPL1).

BTW. przepaść w obrazie? Jest nowy model kilowego! D800, można kupić toto z 50/1.8 i mieć naprawdę fajny noktowizor.
    Jeszcze raz: right tool for the right job czytaj: przestańmy mieszać z błotem (nowego) Olka. Chociaż na tym forum...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 28.03.12 o 20:38
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

eja gietrzy,

gdzie ty to odebrales jako atak na Cie? szacun za linkowanie, jestes dla mnie link majster, bo przynajmniej nie musze szukac nowinek po sieci...
    Zas w swoim poscie wyrazilem opinie o hiper OMD, ze jest to w pewnych aspektach aparat przelomowy (uszczelnienia, grip itd) zas obrazki produkuje nadal bez zmian, jak dla mnie, nie widze realnej przewagi nad G1 (film pomijam, bo na razie mnie nie kreci). Moze kiedys kupie OMD jak bedzie w terazniejszej cenie G1.

Zas cos pisales jeszcze o wizierze G1 vs OMD, jakas roznica jest? bo mnie ten VF2 w ogole nie podchodzil, takie mocno neutralne barwy dawal, pomijam, ze bez dodatkowej muszli w sloneczny dzien nie podchodz... co ja poradze, ze wole G1? no chyba nic, tymczasem kolejne 2 puszki nam przybyly i mam nadzieje, ze posluza jeszcze ze....

Nikt nie miesza Olka z blotem, cenie sobie rozwiazania, cenie sobie bardzo wysoko jako firme, podejscie do klienta itd ale w tym przypadku przegieli, za dlugo to trwa, to samo miala fuji, mial wyjsc x100, ktory mial byc najswietniejszym obrazkiem w historii i co? g... a fuji tez lubie.

Kocham Olympusa!

nyny,
    blazenki mi sie kojarza z gdzie jest nemo, choc nijak CIe tam nie widze, moze jako psora?

pozdrowionka

Uprawnienia umieszczania postów