Zobacz wyniki ankiety: Czy wątek analizy prac laureatów popRAWki ma sens?

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

23 82,14%
  • Nie

5 17,86%
Strona 4 z 16 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 153

Wątek: analiza popRAWkowych mistrzów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar judasz
    Mieszka w
    kraina OZ
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Odp: analiza popRAWkowych mistrzów

zabraklo w smiley brawo , pzdr.
    Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
    pozdrawiam reszte !
    http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    To zdjęcie jest cholernie trudne do obróbki. Przede wszystkim zwalone jest doświetlanie blendą. Dało to zbyt dużo i zbyt mocnych cieni. Oczywiście, da się z tego wybrnąć, aczkolwiek na samym rawie robota z tym zdjęciem jest ciężka. Odrębną sprawą jest to, że więcej światła poszło na ramię, a nie na twarz. Znów, bardziej ingerencyjna obróbka pozwoli to naprawić, na rawie, bez pędzelków jest trudno.
    E tam.Az tak mocno nie jest zwalone.Ramie wystarczy miejscowo w wywolywaczce niedoswietlic i ocieplic.Co niektore pozwalaja pracowac na rawie jako obiekcie inteligentnym(ACR)A w tym przypadku to juz mamy sporo suwakowanych mozliwosci.Pracujac na pieterku i wracajac do orginala,caly czas na rawie bedac.
    Duze cienie i mnogosc swiatel to tylko bedzie pretekst do nasladowania stylu p.Greenberg.Tylko jak zmusic do placzu.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Ciekawy pomysł na analizę zdjęć - obróbka nie jest moją mocną stroną a tak mogę się czegoś nauczyć.
    Kiedyś mieliśmy na forum więcej omawianych zdjęć i od czasu do czasu pojawił się jakiś tutek...
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Dziadku, toś mi pojechał z tymi pomysłami... Daj Pan spokój. Natomiast czekanie na moją pracę mogło Cię zgubić, bo jakoś późno wrzuciłem
    Mirku, tak, tylko pamiętać trzeba, że miniona edycja popRAWki nie pozwalała na używanie pędzelków i zabawy miejscowe.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    101
    Moja galeria

zagłosowane. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Dziadku, toś mi pojechał z tymi pomysłami... Daj Pan spokój. Natomiast czekanie na moją pracę mogło Cię zgubić, bo jakoś późno wrzuciłem
    I tak się właśnie stało w tej poprawce
    To Pan na forum jakoś nie pasuje, brzmi chłodno, więc bardzo proszę Dziadek albo Jasiu
    Bardzo uważnie oglądam Twoje prace i jestem pełen podziwu dla tego co pokazujesz.
    Pozdrawiam całą Rodzinkę i cieszę się na spotkanie.
    Ostatnio edytowane przez Dziadek ; 24.03.12 o 09:39
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Dziadek Zobacz posta
    I tak się właśnie stało w tej poprawce
    To Pan na forum jakoś nie pasuje, brzmi chłodno, więc bardzo proszę Dziadek albo Jasiu
    Bardzo uważnie oglądam Twoje prace i jestem pełen podziwu dla tego co pokazujesz.
    Pozdrawiam całą Rodzinkę i cieszę się na spotkanie.
    Ale ten Pan to tak jajcowo, znaczy, z dystansem. No, Jasiu, skoro już po słodyczy jedziemy, tak lepiej?

Dziękuję Ci za dobre słowo, dobrze wiedzieć, że ktoś bacznie obserwuje i wyłapuje błędy A niedługo, tak się pochwalę, będzie coś nowego.

Z tym spotkaniem, niestety, może być już gorzej :/
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Mniujt malina bedzie.Zaglosowalem na nie.Dlatego ze uwazam,ze nie powinno sie analizowac gustow i o gustach dyskutowac.
    Jesli wygrywa fota z jeleniem lasem jeziorkiem i chmurkami to nie znaczy,ze jest najlepiej obrobiona ,tylko,ze ma najwieksze powodzenie wsrod oceniajacych.Gust oceniajacego to rzecz swieta,Natomiast gusta razem wziete to obraz grupy,fanow,znawcow i .....Juz zapomnialem co mialem napisac.
    Wybacz o Wielki Złośliwcze mylisz pojęcia. To nie o gustach dyskusja, a o tym co ktoś zrobił nie tak i jak można lepiej. Albo co kto zrobił fajnie i jak bo na pewno się przyda.
    Więc nie kombinuj, tylko pomóż.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Krakman
    Mieszka w
    Polana Żywiecka
    Siła reputacji
    294
    Moja galeria

ja też na nie....................... choć wiecie, że lubię dużo gadać nawet czasem się czepiać...

A poważnie to w każdej poprawce jest miejsce na komentaże, dyskusje i oftopki nawet moje ulubione..
    Zagłosowałem tylko za tym, że to nie ma sensu a nie , że się sprzeciwiam.
    Pozdrawiam
    Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
    Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Krakman Zobacz posta
    ja też na nie....................... choć wiecie, że lubię dużo gadać nawet czasem się czepiać...

A poważnie to w każdej poprawce jest miejsce na komentaże, dyskusje i oftopki nawet moje ulubione..
    Zagłosowałem tylko za tym, że to nie ma sensu a nie , że się sprzeciwiam.
    Pozdrawiam
    Widzisz Grafman, masz rację: w poprawkach jest miejsce na pogaduchy i pieprzoty. Tu chciałbym, skupić się na technikaliach, czego w poprawkach brak.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL