Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Kolejna część testu by Robin Wong - tym razem makro z użyciem E-M5 i ZD 50 f/2 MACRO
http://www.robinwong.blogspot.com/20...rfly-park.html
I paczka zdjęć do ściągnięcia.
T.
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
zd50!!!!!
Krótka fraszka nt. E-M5 vs. X Pro1
http://www.gabriellemotola.com/photo...d-fuji-x-pro1/
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Jak sobie patrze na E-M5 i X-1 PRO stojące obok siebie, to tak sobie mysle, ze szkoda ze tem nowy OM-D jednak nie ma rozmiarow przynajmniej tego Fuji. Dalej nie bylby za duzy, a z gripami stalby sie calkiem fajnym, konkretnym aparatem, a nie zabawka.
I bede narzekal... wlasnie jedyna rzecza, ktora od poczatku w OM-D mi nie pasuje to jego rozmiar - jest za maly :/
T.
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
C-AF i tryb "karabin"
I co - były wielgachny korpus do malusich obiektywów? Fuji to jednak wyższa półka cenowa(choć po zakupie gripa do OM-D już niekoniecznie). NEX-7 jest tu raczej lepszym odniesieniem bo cena jest niemal identyczna - zarówno za body jak i za zestaw kitowy.
---------- Post dodany o 11:34 ---------- Poprzedni post był o 11:26 ----------
Trochę dziwaczne zestawienie - tym bardziej, że w obydwu systemach są obiektywy 90 mm i 50 mm w ekwiwalencie dla FF. Pomijam różnice w oświetleniu modelki(czy raczej w jej ustawieniu względem źródła światła).
Ostatnio edytowane przez dzarro ; 13.03.12 o 12:37
No ale co ma wielkosc body do ceny (przedzialu cenowego)? :P
Poza tym jesli bylby to korpus wielkosci Fuji X-1 PRO to nie bylby taki wielgachny nie przesadzajmy. Nowe obiektywy 75 i 60 macro male tez nie sa.
Dla mnie taki wiekszy korpus (ale dalej mniejszy niz klasyczne "luszczanki") bylby tylko zaleta.
T.