Strona 74 z 475 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684124174 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No ale co ma wielkosc body do ceny (przedzialu cenowego)? :P
    Poza tym jesli bylby to korpus wielkosci Fuji X-1 PRO to nie bylby taki wielgachny nie przesadzajmy. Nowe obiektywy 75 i 60 macro male tez nie sa.
    Dla mnie taki wiekszy korpus (ale dalej mniejszy niz klasyczne "luszczanki") bylby tylko zaleta.

T.
    Chyba z powodu utartych pogladow. Korpusy do mikro musza byc male. Abalogicznie nikt nie wypuscuil FF wielkosci E-420 a jest to mozliwe

Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

dzarro
    Gość

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No ale co ma wielkosc body do ceny (przedzialu cenowego)? :P
    Poza tym jesli bylby to korpus wielkosci Fuji X-1 PRO to nie bylby taki wielgachny nie przesadzajmy. Nowe obiektywy 75 i 60 macro male tez nie sa.
    Dla mnie taki wiekszy korpus (ale dalej mniejszy niz klasyczne "luszczanki") bylby tylko zaleta.

T.
    Nieporozumienie: generalnie oba korpusy są raczej małe ale Fuji celuje jednak w trochę w wyższy segment cenowy - tzn. konkuruje z najdroższymi lustrzankami APSC(A-77, 7D, D300 itd.). OM-D wielkości Fuji to gabarytowo byłaby już mała lustrzanka, miałoby to sens gdyby Oly oferował pełną kompatybilność z 4/3.

---------- Post dodany o 14:31 ---------- Poprzedni post był o 14:29 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Chyba z powodu utartych pogladow. Korpusy do mikro musza byc male. Abalogicznie nikt nie wypuscuil FF wielkosci E-420 a jest to mozliwe

Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk
    Jest możliwe i nawet ma już nazwę: M9 . Powiedzmy, że jest ciut większe

darkelf
    Gość

Pamiętam jak na forum, chyba nawet tutaj, ludzie krytykowali, że 4/3 miało oznaczać mniejsze aparaty a tu ciągle są za duże. Teraz jak są micro to znowu narzekanie, żę tym razem za małe.

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Pamiętam jak na forum, chyba nawet tutaj, ludzie krytykowali, że 4/3 miało oznaczać mniejsze aparaty a tu ciągle są za duże. Teraz jak są micro to znowu narzekanie, żę tym razem za małe.
    Jak ktoś ma ręce jak panienka(np. ja ) to preferuje mniejsze. Ale do łapy koszykarza taki OM-D może nie pasować. Widziałem gdzieś narzekania na d800 , że też za mały...

| OlyJedi Awatar ajt
    Mieszka w
    Radom
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Wszystkim naraz trudno dogodzić
    Dla mnie małe wymiary są właśnie powodem, dla którego całkiem poważnie myślę o jego zakupie, a łap takich malutkich wcale nie mam Mógłby być nawet jeszcze mniejszy, a właściwie nieco niższy.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Właściwie wogóle by go mogło nie być...
    milczenie jest złotem

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Ja tam na za duze nie narzekalem. Trzymam sie swojej linii obrony Dla mnie te zabawki m4/3 sa za male. OM-D fajne no, ale dalej ciutke za male.
    Ale moze trzeba poczekac i zobaczymy cos wiekszego

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

darkelf
    Gość

chyba właśnie fajnie jakby aparaty były powiększane gripem, wtedy można sobie uchwyt indywidualnie dopasować

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Mikrusy są za małe do dużych obiektywów. Ale takich w mikro 4/3 przecież nie ma.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Mikrusy są za małe do dużych obiektywów. Ale takich w mikro 4/3 przecież nie ma.
    Jeżeli mają być zumy na miarę tych z 4/3, ewentualnie kompatybilność ze "starymi" lub jasne stałki o dłuższych ogniskowych to jednak wypadałoby pomyśleć o czymś większym. Jeżeli nie - to owszem korpusy m4/3 rozmiarowo są odpowiednie.

Uprawnienia umieszczania postów