Strona 83 z 475 PierwszyPierwszy ... 3373818283848593133183 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 821 do 830 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

A to już nie rządzi E-1?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A to już nie rządzi E-1?
    Nie.Juz mamy 2012 rok.Mniejsi tez juz odeszli.Zaspana tez juz nie rzadzi placowkami.Mamy kolejna wiosne.

darkelf
    Gość

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    A patrząc na to bardziej przyziemnie to czy opłaca sie wydać przeszło dwa razy więcej kasy jak z G2 czy G3 można miec prawie to samo ?
    w sensie jak się kupi g2 lub g3 to ma sie OM-D czy też wracamy do puntu "aparat to tylko matryca" oraz "oborze ale on szómi co ja zrobiem teraz"

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A to już nie rządzi E-1?
    To dogmat niezaprzeczalny i oczywisty.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

jest ładny. Jest bardzo ladny.
    Generalnie takie wrażenie z macania i leniwych pstryków mam bardzo pozytywne.
    seria 9 fps troszkę mnie przestraszyła, że mozna tak szybko w takim maluchu .
    hałasuje z prędkością dobrej profi puszki

Widzę dużą poprawę we współpracy z dużym 4/3 ( ZD50-200 ) nie ma jeszcze co prawda siły wodospadu. Ale w Nepalu pracowałem E-PL1 z 50-200 zaś tu jest duuuuża poprawa. W systemowych szkłach MZD AF smiga ładnie, stabilizacja też wygląda na dużo dającą.

biorąc pod uwage - jasne szkło, (mZD 45/1.8 czy Nokton f 0,95 ) poprawione jakości czułości i wydajna stabiliację - w warunkach słabego światła pracuje bardzo fajnie.

generalnie jest to ruch w bardzo dobrym kierunku. Widzę tego typu aparat na większości moich wypraw jako główne body
    chciałbym go porządnie poeksploatować w terenie - ale jak dla mnie jest perspektywiczny - choć pewnie trzeba chwilke poczekać na wykorzystanie przez producentów patentu na dobrą współpracę z dużymi obiektywami

w połowie kwietnia ma być ponoć jako możliwy do kupienia.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    jest ładny. Jest bardzo ladny.
    Generalnie takie wrażenie z macania i leniwych pstryków mam bardzo pozytywne.
    hałasuje z prędkością dobrej profi puszki

Widzę dużą poprawę we współpracy z dużym 4/3 ( ZD50-200 ) nie ma jeszcze co prawda siły wodospadu. Ale w Nepalu pracowałem E-PL1 z 50-200 zaś tu jest duuuuża poprawa. W systemowych szkłach MZD AF smiga ładnie, stabilizacja też wygląda na dużo dającą.

biorąc pod uwage - jasne szkło, (mZD 45/1.8 czy Noktor 0,95/50mm ) poprawione jakości czułości i wydajna stabiliację - w warunkach słabego światła pracuje bardzo fajnie.

generalnie jest to ruch w bardzo dobrym kierunku. Widzę tego typu aparat na większości moich wypraw jako główne body
    chciałbym go porządnie poeksploatować w terenie - ale jak dla mnie jest perspektywiczny - choć pewnie trzeba chwilke poczekać na wykorzystanie przez producentów patentu na dobrą współpracę z dużymi obiektywami

w połowie kwietnia ma być ponoć jako możliwy do kupienia.
    Jesteś po macaniu? - napisz coś więcej o swoich obserwacjach.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

wiele więcej nie mam do napisania - macanie mozna nazwac przelotnym i w pośpiechu ani na świeżym powietrzu i bardziej "przy okazji " tak więc oprócz stwierdzenia . że aparat wydaje się bardzo mniaam wiele nie napiszę Mi sie podoba . Podoba mi się że jest lepiej ze szklarnią 4/3 choć zdecydowanie mogło by być jeszczze lepiej. podoba mi się sam aparat, dwie roleczki EVF. są funkcje pod guzikami strzałek są guziki funkcyjne. seryjne zdjęcia rbią wrażenie. Ale więcej nie napiszę bo oglądanie było przelotem.

Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

ceny w Malezji :
    OM-D Body (Black only) @ RM3,599 ~ jeden ringgit to pi razy oko jeden złoty
    HLD-6 Power Battery Holder @ RM899 (Normal Price RM999)

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Tyle, ze to jest wartosc dla raz ustawionego punktu ostrosci, jak ma przefocusowywac to spada o polowe niestety.

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Tyle, ze to jest wartosc dla raz ustawionego punktu ostrosci, jak ma przefocusowywac to spada o polowe niestety.

pozdro
    No niestety cos za cos - to nie jest puszka PRO, nawet SEMI-PRO. Inaczej Nikon D4 mógłby się czuć nieswojo :P

Abstrahujac od szybkosci. Pooglądałem sobie sample z OM-D na dpreview.com (o tu: http://www.dpreview.com/previews/olympusem5/7)
    Wrzuciłem sobie do poównania Nikona D7000... i w JPG i w RAW jest całkiem smacznie. Dla mnie poziom szumów przy ISO>800 już na granicy reszty rynku, a nawet IMHO może nawet lepszy od wspomnianego D7000. To cieszy.
    Ostrość i szczegółowość obrazu też niezła.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Uprawnienia umieszczania postów