Strona 16 z 22 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 218

Wątek: E5 - pierwsze próby

| OlyJedi Awatar Hrr
    Mieszka w
    Las Palmas
    Siła reputacji
    93
    Moja galeria

Odp: E5 - pierwsze próby

Tyle szumu ( w przenośni ! ) o jedno nudne zdjęcia ?
    Gdyby przyciągało uwagę, od patrzenia uruchamiało woow w głowie, to i zaszumienie wprost z legendarnej matrycy E-1 by nikomu nie przeszkadzało. Nie zwracało by się na nie uwagi.
    A tak to można je sobie wołać do woli i szum zawsze tam będzie. Szczególnie, że jak widać, jest głównym tematem tej foty.
    Pozdrawiam

Zapraszam na Instagrama

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tobik Zobacz posta
    Jak zwykle nie zawodzisz, dzięki Tobie wielu już wie, że Nikon jest uber alles.
    Die hard !! Aha i pamiętaj nie ma zmiłuj, napisz w temacie tak z 5-6 postów tak po prostu bez wyraźnego celu, wtedy może uznasz kolejny dzień za zaliczony.
    Jakis problem masz z ocenianiem rzeczywistosci?

Gdzie padlo jakiekolwiek zdanie o N?
    I to, ze wszyscy maja lepsze matryce naokolo, to raczej nie moja wina...

Wyluzuj bo sie niepotrzebnie spinasz, ja nie musze udowadniac niczego i nikomu, i nie sprowadzam dyskusji do oczywistych oczywistosci.
    Jest to dyskusja o E5, i tym co soba reprezentuje, a ze konkurencja jest daleko z przodu to chyba nie wina konkurencji...

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 30.01.12 o 20:34
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

Znaczy da sie cos zrobic....

Szczerze Wam powiem, nie wzialem Panasa z 85 1.4* Zeissa i to byl cholerny blad ale to nie o to chodzilo, mial byc sprawdzian dla E5 i byl.
    Obok walczyl 5D z Lka no i jesli 1 dzialka my styknela, to bedzie lepiej, rozchodzi sie o to do czego to pojdzie...

Kiedys juz wspominalem, ze wiekszosc repo to u nas trzepia na 1Dmk2N, ktorego sam mialem i mysle nadal, ze to najbardziej uniwersalny korpus do wszystkiego, no i tani dosc jak na owe czasy.

A za nynym juz nie nadazam, na razie jesli dobrze ogarniam, to AF jest lepszy od mikro - gorszy od Nikosia ale za to matryca to porazka...

Kiedys pewien bardzo madry czlowiek opowiadal mi o swietle i powiedzial: pamietaj, z gowna bata nie ukrecisz, gdzie nie ma swiatla, nie ma zdjecia.
    Mial duzo racji w bardzo wolnym tlumaczeniu.S

Szukam eventa na ten tydzien, wezme i Panasa i E5 z 85tka i sobie porownamy

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

No taaa...
    Sprawdzian jak cholera.
    Porownac chcial e5 z ciemnym wide do mikrusa z jasna stalka - brawo za pomysl...

Testowac rzetelnie tez trza umiec, cale metodologie do testowania nie na darmo powstaja...

EDIT: nie moja wina ze nie nadazasz, jak cos jest OK to nie staram sie manipulowac, ze tak nie jest. Wszystko zreszta opisalem w odpowiednich kontekstach.

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 30.01.12 o 20:38
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Centus
    Gość

no to poprawilem to drugie

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Jak mozecie, to wrzuccie swoje wypociny z kadrow chetnie popatrze co mozna pociagnac i gdzie, tymczasem raw:
    Se automatycznie to mi tak wywolalo pomniejszylo i zapisaloZałącznik 59350,ale gdybym mial mieszac to tak w te niebieskie bym mieszadlem wchodzil zeby tak bylo Załącznik 59351-slicznie,prawda?

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    104
    Moja galeria

nyny,

zal mi Ciebie w tej chwili, znow cos oderwales od rzeczywistosci, gdzie ja chcialem E5 z wide postawic obok mikro z jasna stalka?
    prosze skoncz juz, bo sie kompromitujesz, wracaj, ach wracaj do swego swiata:

a dla reszty ot taka ciekawostka:

http://www.trojmiasto.pl/photo.php?id=63900

kolega z tego co kojarze 5d z jasna stalka, sami ocencie jak daleko nam do nich...

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    Dzieki Mirku, widac kazdy cos innego potrafi upichcic

---------- Post dodany o 21:08 ---------- Poprzedni post był o 19:52 ----------

No dobrze, jako, ze zdanie nynego juz znamy (serdecznie dziekujemy), mozemy wrocic do merytorycznej dyskusji o E5, no to moze ode mnie kotletowy gniotek pt: uciekajacy Pan Mlody...

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Ech... pozamiatałem. Mam nadzieję, ze nie poleciało za dużo, potraficie się zagalopować panowie, oj potraficie.

Wyłączyć kompa, zrobić drinka, odsapnąć.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Chyba z nudów trochę przeczytałem cały ten wątek o E-5. Oprócz standardowej dawki kłótni wyłonił mi się obraz aparatu, który jest drogi jak cholera (6000zł i więcej) a wyraźnie odstaje jakością swojej matrycy w stosunku do konkurencji. Np dziwi mnie mocno fakt, że ISO w okolicach 1000-2000 jest już kłopotliwe. Jeśli w tym samym czasie na rynku są aparaty, dla których ISO 6400 jest całkiem użyteczne a cena tego sprzętu dwa razy mniejsza! Mam na myśli np K-5 Pentaxa. I nie opieram się teraz na testach oficjalnych, (te potwierdzają jakość z K-5) tylko na spostrzeżeniach grupowiczów z analogicznego forum Pentaxa.
    Nie chce mi się grzebać teraz po necie, ale jak przypominam sobie testy oficjalne (typu dpreview etc) to tam nigdy Olympus nie był w czołówce jakościowej-matrycowej. Dziwne, że pozwala sobie na tak wysokie windowanie cen.

Aha, osobiście nie macałem ani E-5, ani K-5 a używam Pentaxa K-20 z koszmarnym AF i mam oko na PENy, a lektura tego wątku jeszcze bardziej mnie do nich przekonuje. System E Olka jest jakiś taki mało pociągający.

P.

Banned | OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

grrrr.
    Obróbka takich plików to jak kopanie się z koniem.

Ten aparat NIE NADAJE SIĘ do takich warunków -nieporównywalnie lepsze rezultaty w słabym świetle daje mój leciwy E-1 (ocz nigdy nie przekraczam tam ISO 400!).

---------- Post dodany o 22:40 ---------- Poprzedni post był o 22:30 ----------

tak jak pisałem -w tych warunkach ISO 800 jest dla tej matrycy absolutnym maksimum.

Nic powyżej tego co potrafi E-400... oprócz rozdzielczości oczywiście (ale to dla małych czułości).
    Dla jakości obrazu wybrałbym z tych 2ch E-400 bez mrugnięcia okiem ISO 100,200,400... powyżej i tak nie ma sensu.
    I
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 30.01.12 o 23:33