Strona 18 z 22 PierwszyPierwszy ... 81617181920 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 218

Wątek: E5 - pierwsze próby

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Odp: E5 - pierwsze próby

No i jestem po testach zimowych... sroga temp pewnie, ze - kolo 20st, Nasze ulubione Mechelinki.
    Korpus pokazuje pazurki, gdy pada na niego snieg, nie zebym sie bal wyciagac E-PL1 czy G1 ale E-5 do takiej pracy zostal stworzony.
    Poturlalem sie troche w sniegu, polazilem po lesie, pare fotek popelnilem z odchylonym LCD prosto z mroznej ziemi, pare z lodu, kilkumetrowej zmarzliny nad brzegiem.

Wszystko smigalo pieknie, bateria troszke szybciej uciekala jeno ale to normalne w tych warunkach.

Zadnych niespodzianek, czysta przyjemnosc pracy, do tego E-5 jest stworzony i kazdy to doceni, na duzy + obrotowy LCD, jak sie juz raz tego zasmakuje (Panasonic G1), to ciezko sie odzwyczaic.

Jak dam rade, jutro ostatni sprawdzian w slabych warunkach, Gdynia Kabaret Hrabi w Teatrze Miejskim (jak dostane akredytacje)

Tymczasem pare fotek z mroznej przygody:

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria

Piękne zdjęcia!!!
    Widać że pokazuje to na co go stać gdy ma więcej światła.
    Bardzo dobra tonalność -toć całkiem z innego świata niż te robione w ISO1600 i ciemnicy.
    milczenie jest złotem

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    Kwestie g1 i d3 to mozesz miec swoje zdanie, nikt jego Tobie nie broni i cale szczescie jest to tylko Twoje zdanie...
    Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    Z seria G Panasa w porownaniu do D3, to nie tylko moje zdanie ale jak juz wspomnialem nie bede wywolywal do tablicy, jak uzytkownik tego forum bedzie chcial sie podzielic swoimi spostrzezeniami, to takowe zrobi, w tej chwili niestety jestem osamotniony
    No to jak na razie mogę potwierdzić słowa Janeczka. GH2 vs D3 -w wielu sytuacjach GH2 był szybszy. Celność taka sama. AF-S. Szkła: P14-42 i N14-24. Sprawdzę (jak już kupię O45 1.8 ) jak to wygląda na jasnych i dłuższych obiektywach, ale myślę że będzie podobnie (wtedy też sprawdzę AF-C).

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    No to jak na razie mogę potwierdzić słowa Janeczka. GH2 vs D3 -w wielu sytuacjach GH2 był szybszy. Celność taka sama. AF-S. Szkła: P14-42 i N14-24. Sprawdzę (jak już kupię O45 1.8 ) jak to wygląda na jasnych i dłuższych obiektywach, ale myślę że będzie podobnie (wtedy też sprawdzę AF-C).
    No ja mam nieco odmienne zdanie, poki co tandemu d300s/d3s jakos nie mialem przyjemnosci niczym zagiac...
    Na dniach mam testowac sobie epl3 i nowego panasa wiec bede na czasie...

p.s. Na AF patrze poprzez pryzmat calosciowy, czyli ma byc szybki, celny, w kazdym trybie ma sobie radzic (AF-C to podstawa), ma miec mozliwosc wyboru wielu punktow rozsadnie rozmieszczonych z mozliwoscia krzyzowania.
    Bo szybki AF to ja mialem tez w E3, jednak to nie to samo co wypadkowa wszystkich powyzszych skladnikow.

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 6.02.12 o 15:39
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Ale jeszcze nie porównywałeś z epl3 lub GH2/G3 ?

AF-C porównam jak będę miał odpowiednie szkła do m43 (przy 14-42 nie ma sensu tego robić).

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Ale jeszcze nie porównywałeś z epl3 lub GH2/G3 ?

AF-C porównam jak będę miał odpowiednie szkła do m43 (przy 14-42 nie ma sensu tego robić).
    Z G1, epl2 i innymi pierdami wykastrowanymi, ale z tymi ktore wymieniles nie mialem bezposredniego starcia.

p.s. Moglbys Fatmanie zapodac jakis przyklad gdzie uwazasz, ze AF mial co robic? Chcialbym zobaczyc w jakich warunkach pracowac mu przyszlo.

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 6.02.12 o 18:38

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Aaaa no to jak nie sprawdzałeś to czemu masz odmienne zdanie ? Z góry zakładasz, że mnie i Janeczkowi się tylko tak wydaje ?

Możesz mieć wątpliwości, ale żeby od razu odmienne zdanie.........

Uwierz... dla mnie to też było nieprawdopodobne, ale takie są fakty. Oba aparaty leżą obok mnie i jak bym nie sprawdzał, przy obecnych szkłach i warunkach, to GH2 radzi sobie ciut lepiej........

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

fatmanu,

doprecyzuj moze nynemu to co wiesz, ze gh2 w dobrych warunkach najzupelniej trzyma fason, a przy slabym swietle najzupelniej w swiecie zawstydza Twoje D3, zawstydza w sensie, ze taki malutki i predziutki jest wszak D3, to swietna puszka bardzo mile ja wspominam...

pozdrawiam serdecznie
    Janek

PS
    fatman, gdzie te krzywe kadry? tak patrzac na avatara...
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Aaaa no to jak nie sprawdzałeś to czemu masz odmienne zdanie ? Z góry zakładasz, że mnie i Janeczkowi się tylko tak wydaje ?

Możesz mieć wątpliwości, ale żeby od razu odmienne zdanie.........

Uwierz... dla mnie to też było nieprawdopodobne, ale takie są fakty. Oba aparaty leżą obok mnie i jak bym nie sprawdzał, przy obecnych szkłach i warunkach, to GH2 radzi sobie ciut lepiej........
    Ja napisalem, ze sobie nie wyobrazam aby tak bylo, po prostu po tym co bylo na rynku do tej pory nie ma szans aby cos w najblizszej przyszlosci sie zblizylo. Gdyby tak faktycznie mialo byc super to uwazam, ze rzesze przyrodnikow bez sentymentu przezucilyby sie na mikrusy.
    Znajomy przyrodnik ma d3s, zonie kupil g3 i stwierdzil, ze jest lepiej ale do d3s to jeszcze duuuuza droga.

Malo tego sam chce sobie sprawic mikrusa, dlatego po konsultacjach z chlopakami na ircu bede macal wlasnie epl3 i gh2 bo podpowiedzieli, ze moze byc niezle.

Jeszcze raz poprosze, zapodaj mi Fatmanie jakas fote na ktorej mikrus dal rade.

Ja pisze o takich kadrach (nie szalalem wybralem na szybko dwie z pixelpipera z uzyciem d300s):
    http://www.flickr.com/photos/9602726@N06/5333597323
    http://www.flickr.com/photos/9602726@N06/6400885803

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 6.02.12 o 19:08

| OlyJedi Awatar Fatman
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Przyrodnicy przerzucą się na mikrusy jak w mikrusach pojawią się odpowiednie matryce i jak będzie co pod nie podpiąć. A tak swoją drogą polecam sprawdzić filmowanie GH2 z 14-140 z opcją EX Tele -jestem pewien, że szczęka Ci opadnie