Strona 50 z 145 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    . piszę o plasticzakach 40-150 , 14-42 , 45 , czy 9-18 . No chyba że stajemy się tacy wyjątkowi posiadając Olympus PEN , że cena nie gra roli.
    Z tych plasticzkow widzialem kadry 2x3 metry.Naprawde byly rownie dobre jak z innych szkiel i puszek.
    Roznica jest widoczna kiedy pan x wezmie w obroty jedna puszke z plasticzkiem a druga ze szklem.Wtedy widac wyzszosc szkla.
    Zakladam,ze jak przedstawie Ci w necie kadr z plasticzka i ze szkla to nie odroznisz.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    deja vu - wszystko już było...

Bo to nie jest nowy adapter, nawet nie jest uszczelniony. To fake - napisali tylko że nowy.
    No mam dokładnie taki sam
    Do starego adaptera dostaniesz puszkę smaru silikonowego do uszczelnienia połączenia i będzie uszczelniony adapter. Proste?

darkelf
    Gość

cenzura!!!!!! ACTA!!!!!
    Ostatnio edytowane przez darkelf ; 24.01.12 o 22:35

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Nie rozumiem, plasticzaki jak to nazwałeś z wyjątkiem 9-18 mają niskie ceny. Szerokie szkiełka jak 9-18 który jest bardzo przyzwoity we wszystkich systemach są dosyć drogie. A kupując E-PL1 z dwoma kitami masz podstawowy zakres ogniskowych w dobrej cenie i dobrej jakości.
    Nie mówię , że olympus jest tu wyjątkiem jeśli chodzi o dziwne ceny dla tego typu szkiełek w bezlusterkowcach , bo wystarczy popatrzeć na ceny w systemie NEX. Chodziło mi tylko o to , że za obiektywy w systemach APS-C ( jak by nie było znacznie większe) żądano od nas jednak mniej pieniędzy, nigdy żadna 50 1.8 (a sprzedaję sprzęt foto od wielu lat ) nie kosztowała tylu co ten ZD 45 ( to szklo dobre ale tylko dobre). Producenci zaoferowali nam coś innego (bezlusterkowce) , ale jednocześnie postanowili na tym trochę więcej zarobić, i tego faktu nikt nie obali.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Nie mówię , że olympus jest tu wyjątkiem jeśli chodzi o dziwne ceny dla tego typu szkiełek w bezlusterkowcach , bo wystarczy popatrzeć na ceny w systemie NEX. Chodziło mi tylko o to , że za obiektywy w systemach APS-C ( jak by nie było znacznie większe) żądano od nas jednak mniej pieniędzy, nigdy żadna 50 1.8 (a sprzedaję sprzęt foto od wielu lat ) nie kosztowała tylu co ten ZD 45 ( to szklo dobre ale tylko dobre). Producenci zaoferowali nam coś innego (bezlusterkowce) , ale jednocześnie postanowili na tym trochę więcej zarobić, i tego faktu nikt nie obali.
    Ale nikt nie chce obalać.

Po prostu nie rozumieją marudzenia na ceny dóbr nie do końca suplementarnych... miedzy mikrusami a dslrami apsc jest troszkę róznic poza cenami.
    I jeszcze krzyczenie, że firma robi kogoś w konia... jakby ceny nei znał przed zakupem i nie mógł porównać z alternatywami.

---------- Post dodany o 21:16 ---------- Poprzedni post był o 21:13 ----------

Ba! Co więcej OM-D (czy tam nowe Fuji) też będzie miał cenę wysoką... za którą kupisz dslr'a, że hoho... tylko co z tego... jak ktoś nie chce dslr'a...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Przyznaje rację, jeżeli o 45/1,8 chodzi. Mógłby być ze 3 stówki tańszy. Ale jest na rynku dosyć krótko i cena pewnie jeszcze trochę spadnie. Ale 9-18 na tle swoich odpowiedników w innych systemach drogi nie jest a to całkiem dobre szkiełko.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Ekhm... Panowie... (Tyczy się skasowanych postów) Wyluzujcie, bo nieprzyjemne się robi.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

No przyznam trochę marudzę , ale jest to jednak przykre. Patrzcie na system samsung NX , na ceny tak dobrego szkła jak 30 2.0 albo 30 2.8 czy kita. Mogą być jednak znacznie mniejsze. A dlaczego tak jest ?? Ano Samsung po prostu zawsze był postrzegany jako firma z mniejszymi tradycjami foto , nie tak prestiżowa , a więc chce się przebić lepszymi cenami. Czyli jednak można zaoferować cos takiego w dobrej cenie. A jak ktoś nie wie to jakość wykonania takiego szkła jak samsung 55-200 i zuiko 40-150 to przepaść na korzyść samsunga.
    Tylko mi nie piszcie abym sobie kupił samsunga.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

No przyznam trochę marudzę , ale jest to jednak przykre. Patrzcie na system samsung NX , na ceny tak dobrego szkła jak 30 2.0 albo 30 2.8 czy kita. Mogą być jednak znacznie mniejsze. A dlaczego tak jest ?? Ano Samsung po prostu zawsze był postrzegany jako firma z mniejszymi tradycjami foto , nie tak prestiżowa , a więc chce się przebić lepszymi cenami. Czyli jednak można zaoferować cos takiego w dobrej cenie. A jak ktoś nie wie to jakość wykonania takiego szkła jak samsung 55-200 i zuiko 40-150 to przepaść na korzyść samsunga.
    I na pewno nie ma tu zależności mniejsza matryca - mniejsze soczewki - mniejsze obiektywy. Nie. Na pewno nie!

Tylko mi nie piszcie abym sobie kupił samsunga.
    Jak tu tego nie pisać? Powiedz sam.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Ale nikt nie chce obalać.

Po prostu nie rozumieją marudzenia na ceny dóbr nie do końca suplementarnych... miedzy mikrusami a dslrami apsc jest troszkę róznic poza cenami..
    Tak , a jakie to są różnice , które miały by wpływ na wyższą cenę wyprodukowania takiego mikro 45 1 .8 ??? Oświeć mnie.