Strona 49 z 145 PierwszyPierwszy ... 3947484950515999 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 481 do 490 z 1449

Wątek: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D - gdybania przed premierą

Cytat Zamieszczone przez Roberto73 Zobacz posta
    Bardzo to upraszczasz widzę. Wielu nowych (zielonych) użytkowników , którzy zakupili sobie np. takiego E-PL1 (jeszcze dostaną nowego) , nie analizując cen optyki wcześniej, po jakimś czasie porówna jednak ceny i może sobie zadać pytanie o co tu chodzi. I nie piszę tu o szkłach typu 12 2.0 . piszę o plasticzakach 40-150 , 14-42 , 45 , czy 9-18 . No chyba że stajemy się tacy wyjątkowi posiadając Olympus PEN , że cena nie gra roli.
    A który z tych obiektywów jest taki zły, że nie zrobisz z niego odbitki A3? Dużo zrobiłeś większych odbitek ze swoich zdjęć?

Mam takie powiększenia ze zdjęć zrobionych 40-150 i 14-42. Trudno sie do nich przyczepić. Oczywiście 20/1,7 jest lepszy ale pokaż mi kity z innego systemu o lepszej jakości.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Bardzo to upraszczasz widzę. Wielu nowych (zielonych) użytkowników , którzy zakupili sobie np. takiego E-PL1 (jeszcze dostaną nowego) , nie analizując cen optyki wcześniej, .
    Wielu wzieło za żonę złe kobiety... studia złe wybrała... samochód... też wcześniej nie analizowała. Nie usprawiedliwiajmy własnego błędu w wyborze, zrzucając winę na czynniki zewnętrzne czy paskudne korporacje.

Zresztą ktoś, kto wszedł w system z podstawową puszką i to taniuśką (e-pl1) nie ma problemu z wyjściem z systemu...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    A który z tych obiektywów jest taki zły, że nie zrobisz z niego odbitki A3? Dużo zrobiłeś większych odbitek ze swoich zdjęć?
    A co tu ma piernik do wiatraka???? Pisałem o cenie . ale chyba nie zrozumialeś.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Do grizz, romek1967

Bardzo przepraszam za popełnienie myślozbrodni powątpiewając w to że Olympus był i jest najlepszy. Przestrzegano mnie, żeby nie ujawniać tu swoich poglądów. Nie wierzyłem więc mam za swoje. Faktem jest, że duży i mały 4/3 chyba mi się trochę pomieszały.

Bardzo przepraszam i już więcej nie będę.

Do apz

W burzy wywołanej moim postem, Pana odpowiedź - Post 449 - była chyba jedyną merytoryczną a nie emocjonalną. Niestety, opisanego przez Pana zjawiska w swoim zestawie nie obserwuję (ale to jak na m4/3 leciwy zestaw)

do adambieg

Też z ciekawością będzie się przyglądał zapowiadanej nowości OM-D i generalnie rodziny m4/3 ale zarazem cieszę się że dziś mam wybór - Sony, Samsung, Fuji czy choćby ten pokraczny Nikon 1. Gdy kupowałem Pena wybór miałem tylko między m4/3 a lustrzanką. Z perspektywy czasu, pomimo licznych zastrzeżeń, wierzę że wybrałem dobrze. Jednak dziś, Panasonic czy Olympus, jeśli będą chcieli na mnie coś zarobić to muszą się postarać, i to nie ideologią ale faktami. Ot choćby takimi o jakich pisał apz.

pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Zresztą zobacz ile osób weszło w mikrusy właśnie przez cenę e-pl1...
    No właśnie nie wiem ilu.

A tak w ogóle, to wracając do tematu - adapter coś nei wywołał poruszenia :P czy to na + czy -.
    Ja bym nawet nie pomyślał, że taki adapter może być nieszczelny. Jestem zdziwiony, że trzeba go jeszcze uszczelniać i wypuszczać nowy, zapewne droższy, model.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

deja vu - wszystko już było...

A tak w ogóle, to wracając do tematu - adapter coś nei wywołał poruszenia :P czy to na + czy -.
    Bo to nie jest nowy adapter, nawet nie jest uszczelniony. To fake - napisali tylko że nowy.
    No mam dokładnie taki sam
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P1247426ol.jpg
Wyświetleń:	55
Rozmiar:	175,7 KB
ID:	59139  
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

A co tu ma piernik do wiatraka???? Pisałem o cenie . ale chyba nie zrozumialeś.
    Nie rozumiem, plasticzaki jak to nazwałeś z wyjątkiem 9-18 mają niskie ceny. Szerokie szkiełka jak 9-18 który jest bardzo przyzwoity we wszystkich systemach są dosyć drogie. A kupując E-PL1 z dwoma kitami masz podstawowy zakres ogniskowych w dobrej cenie i dobrej jakości.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Moominek
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Wielu wzieło za żonę złe kobiety... studia złe wybrała... samochód... też wcześniej nie analizowała. Nie usprawiedliwiajmy własnego błędu w wyborze, zrzucając winę na czynniki zewnętrzne czy paskudne korporacje.
    Jak to powiedział mój kolega innemu jeszcze nie żonatemu - zanim się ożenisz, pozwiedzaj trochę świata i zapoznaj wiele kobiet. I tak w końcu wybierzesz tę najgorszą ale przynajmniej poznałeś inne
    "...był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się."

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Jan_S Zobacz posta
    Do grizz, romek1967

Bardzo przepraszam za popełnienie myślozbrodni powątpiewając w to że Olympus był i jest najlepszy.
    Teraz to już trolujesz na całego i zdecydowanie nie czytasz co się do Ciebie pisze.

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    No właśnie nie wiem ilu.
    Jak orientacyjnie patrzę, na nowe (i stare) twarze na forum, to aparacik cieszy się popularnością.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Do grizz, romek1967

Bardzo przepraszam za popełnienie myślozbrodni powątpiewając w to że Olympus był i jest najlepszy. Przestrzegano mnie, żeby nie ujawniać tu swoich poglądów. Nie wierzyłem więc mam za swoje. Faktem jest, że duży i mały 4/3 chyba mi się trochę pomieszały.

Bardzo przepraszam i już więcej nie będę.
    Wypaczasz sens naszych wypowiedzi. Celowo?

Jednak dziś, Panasonic czy Olympus, jeśli będą chcieli na mnie coś zarobić to muszą się postarać, i to nie ideologią ale faktami. Ot choćby takimi o jakich pisał apz.
    Te chciałbym przeczytać fakty w Twoich wypowiedziach.
    The question is: What is a Mahna Mahna?