Strona 11 z 22 PierwszyPierwszy ... 91011121321 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 218

Wątek: E5 - pierwsze próby

| OlyJedi Awatar Janeczek
    Mieszka w
    Wolne Miasto Gdańsk
    Siła reputacji
    103
    Moja galeria

Odp: E5 - pierwsze próby

nyny,

wlasnie nic nie biore, a chyba powinienem czytajac, to co wiesz najlepiej wg swoich spostrzezen, to co drukuja w sieci, to wierutne bzdury wyssane z palca, najwazniejszy jest NIKON, nikon chocby d700 z 24-70N, przy ktorym dziarsko trzymal sie pewnego czasu af z E3 +12-60, ktory to Olek padal dopiero w trudnych warunkach oswietleniowych ALE otworz oczy, odpal wojka google czy tam jutuba i popatrz np na statyczne sceny i szybkosc ostrzenia luster i serii G panasa, tak wiem, wiem statyczne sceny, to nie wszystko i tak mozna w kolko Macieju ty o jednym, ja o drugim,

kurokial,

za przeproszeniem pier.... jak potluczony, cos tam wylapales z kontekstu, posluchales 2go i 3go, nieudolnie skleciles i masz swoje zdanie, szkoda, ze nie na temat, o ktorym mowie

chlopaki, na prawde wspolczuje szczerze, z garsci moich spostrzezen zaraz dostane bana jako wrog systemu i bluznierca, no na prawde szkoda dyskutowac skoro kazdy mowi o czym innym,

ode mnie koniec w tej kwestii ale piszcie jak macie ochote, odezwe sie jak cos wiecej popstrykam w tygodniu, jest dobrze auto odpalilem ale jak przewidzialem ladowania nie ma ech....

pozdrawiam serdecznie
    Janek
    Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Zdrowa zasada w takich sytuacjach jest jedna, zapoznaję się ze sprzętem na ile mogę, dzielę się spostrzeżeniami tak jak umiem a dyskusję pozostawiam innym Wierz mi, sprawdza się i na zdrowie wychodzi, kto inny niech sobie nerwy szarpie
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

mam E5 od kwietnia 2011 i nadal nie żałuję...
    pozdro...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Szybki AF czy wolny to pojecie wzgledne.W moim E510 z kitami i po ciemku dla mnie jest szybki i zawsze trafny.Spawarka wylaczona,od poczatku nigdy nie wlaczana,bo niepotrzebna.
    Wg mnie szybki AF to taki co wylapie ostrosc w 0,001 sek.Jesli nie wylapie to Wg mnie jest wolny

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Bo to już chyba naprawdę ma niewielkie znaczenie, czy aparat ustawi ostrość w jedną pierdylionową sekundy, czy w dwie pierdylionowe...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janeczek Zobacz posta
    nyny,

wlasnie nic nie biore, a chyba powinienem czytajac, to co wiesz najlepiej wg swoich spostrzezen, to co drukuja w sieci, to wierutne bzdury wyssane z palca, najwazniejszy jest NIKON, nikon chocby d700 z 24-70N, przy ktorym dziarsko trzymal sie pewnego czasu af z E3 +12-60, ktory to Olek padal dopiero w trudnych warunkach oswietleniowych ALE otworz oczy, odpal wojka google czy tam jutuba i popatrz np na statyczne sceny i szybkosc ostrzenia luster i serii G panasa, tak wiem, wiem statyczne sceny, to nie wszystko i tak mozna w kolko Macieju ty o jednym, ja o drugim,
    Juz, ktorys raz w swoich wypowiedziach masz jakies problemy z nikonem. Wiele mozesz zarzucic zoltym ale nie to, ze nie maja najlepszego systemu AF, nie zmieni tego twoj sposob postrzegania rzeczywistosci .

Tak w kwestii wyjasnienia, d700 nie jest tuzem jesli chodzi o AF ma inne mocne strony, a swego czasu e3+12-60 reklamowany byl jako najszybszy AF swiata wiec nie dziwota, ze sa porownywalne.
    Jeszcze raz napisze bo widze, ze ciezko dochodzi do Ciebie, mikrusy maja jeszcze do nadrobienia do duetu e3/e5, ten jest calkiem OK, jednak tez ma co nadrabiac wzgledem d300s/d3s/d4...
    Nie patrze na system AF przez pryzmat fotografowania tylko statycznych scen z pieknym oswietleniem, lecz na jego prace w kazdych warunkach.
    Palnoles jedna glupote porownujac AF mikrusa do e3/e5, a potem poprawiles jedna z wiekszych durnot klasyfikujac go na rowni z d3.

@jagger: a niby czego mialbys zalowac, az taki denny ten epinc to nie jest

@Mirek: o dziwo mialem identyczny zestaw (e520 i dwukitowca), no i fajnie, ze juz nie mam

pozdro
    Ostatnio edytowane przez nyny ; 22.01.12 o 19:37
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta

@Mirek: o dziwo mialem identyczny zestaw (e520 i dwukitowca), no i fajnie, ze juz nie mam

pozdro
    A teraz grzecznie napisz co masz i kto Ci proponowal te rase i gdzie.

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    A teraz grzecznie napisz co masz i kto Ci proponowal te rase i gdzie.
    Mam takie tam zolte sraczkowate gowienko....
    I fakt faktem byles jeda z kilku osob, ktore od razu wskazaly co i jak i niejako utwierdzily mnie w slusznosci wyboru
    Co rowniez potwierdzil ponad rok obcowania z tym sprzetem, i bardzo za to dziekuje

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    mam E5 od kwietnia 2011 i nadal nie żałuję...
    pozdro...
    Ja mam olka E-5 od listopada 2010 i nic a nic nie żałuje. Jedynie co mnie lekko irytuje, to porównując E-5 do E-330 jest duży plus dla E-330 za rozpiętość tonalną. Jestem pod wrażeniem ile można wyciągnąć szczegółów z cieni. Poza tym balans bieli, świetne oddanie kolorów i ładna plastyka zdjęć, to co mnie urzekło w E-330. Gdyby jeszcze była stabilizacja... .
    Olympus OM-D EM-1 l OM-D EM5 Mark II l M.ZD 7-14mm | M.ZD 75mm f1.8 l ZD 150mm f2.0 | Panasonic Leica 42.5mm f1.2 | Panasonic Leica 25mm f1.4 | FL-36R l FL-50R

| OlyJedi Awatar Tobik
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez playtech Zobacz posta
    Jedynie co mnie lekko irytuje, to porównując E-5 do E-330 jest duży plus dla E-330 za rozpiętość tonalną. Jestem pod wrażeniem ile można wyciągnąć szczegółów z cieni. .
    Dziwne, bo w E-330 jest już Live MOS a nie CCD.