czepiacie się:P
czepiacie się:P
Dzięki za odwiedziny i komentarze.
Skończyłem budować "system" do fiksografii oparty na panasie GF1, lensbaby i różniastych soczewkach, nasadkach i innych dziwolągach nakładanych na obiektyw. Nie mogę znaleźć mojego zapomnianego wątku o fiksografii (zniknął???), więc foty wrzucam tutaj.
1527
1528
1529
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 20.01.12 o 23:49
Ciekawe fotki. To skośnoocy inżynierowie męczą się, żeby opanować wady optyczne obiektywów a ty tak pięknie niweczysz ich robotę
Składak na pierwszym zdjęciu kółko już miał zfiksowane czy od soczewek mu się tak porobiło? Składaczek najlepszy z trójcy, pozostałe to jak dla mnie trochę za bardzo zniekształcone.
Panas GF1, do tego podpięty przez przejściówkę m4/3->Nikon obiektyw z plastikową soczewką Lens Baby (ten najtańszy, najmocniej zniekształcający i najmniej ostry). Na to nałożone różne filtry. Nie pamiętam dokładnie jakie, jakie ich kombinacje. Myślę, że główny udział w rozdzieleniu barw miał filtr andromeda.
---------- Post dodany o 23:08 ---------- Poprzedni post był o 23:07 ----------
Tak ten rowerek miał w rzeczywistości.
Nic nie zniknęło. Jest tu --> https://forum.olympusclub.pl/threads...sze?highlight=
Wiesz, że czekam na debilnego wierszyka![]()
Lola vel Sharlotta>>Sekretarka Prezesa TWA<<
<3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
Nie jestem starą babciąZlotowiczka: 7
Kiedyś obiecałeś spróbować freelensinga. I nic. Bardzo mnie ciekawi jak by to wyglądało widziane Twoimi oczami. A m43 do freelensa jest wymarzonym narzędziem.
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Kochanieńki, we freelensingu za duża konkurencja. Ja startuję w lidze co się zowie "fiksografia*". Jestem mistrzem w mojej gminie, starostwie, województwie, kraju, Europie, świecie. A nawet we wszechświecie jezdem najlepsiejszy. Tłumu nie ma. Jeden Rafał Czarny, reszta ustawiła się w kolejce do freenelsingu.
* Termin "fiksografia" ukułem osobiście. Nadużywszy środka powodującego odmienne stany świadomości (w pewnych kręgach zwany jest ćmagą, w innych gołdą...). Mam nadzieję, że dożyję czasów, kiedy edytor Word nie będzie podkreślał wyrazu "fiksografia".
Tymczasem dedykuję Ci Wieprzku kolejną fiksografię.
1529
dzięki.
Po obejrzeniu Seksmisji wpadłem na to skąd Twoje zamiłowanie do fiksografii![]()
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
dziwna ta grafia-fikso....czy to jeszcze foto czy już nie??
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)