Jeżeli nie widziałeś wcześniej wątku podlinkowanego niżej to polecam:
W czym nosicie swoje Peny?
Jeżeli nie widziałeś wcześniej wątku podlinkowanego niżej to polecam:
W czym nosicie swoje Peny?
Ja zanabyłem drogą kupna taką zgrabną "kaburkę" CASE LOGIC DCB303K. Spokojnie wchodzi e-pl3 z kitem 14-42, upchnąłem też na dole flesza z własnym opakowaniem. Niestety body + 14-54 z MMF-2 już nie upchnę (nieśmiało na to liczyłem).
Trochę offttop ale nie mogę znaleźć wątku o niskich cenach. Otóż mogę jeszcze polecić wyglądające na oryginalne akumulatorki BLS-1 - wyprzedaje znana firma. Kupiłem za przysłowiowe grosze, wczoraj odebrałem i ładuje się własnie
http://allegro.pl/olympus-akumulator...937283132.html
Proszę, ale nie offtopujmy już tego wątku.
Podepnę się pod wątek z dylematem z cyklu "co by było lepsze..." Rozważam zakup pena, bo e-30 nie zawsze mieści mi się do torebkiże o kieszeni nie wspomnę.
Ceny w Olyjedi są kuszące, zastanawiam się nad Epl-3 albo epl-1. Za Epl3 "maleńkość", podobno super szybki AF i odchylany ekranik. Za Epl1 fajna cena w zestawie z 2 obiektywami i przelotką do 4/3Żadnego z tych aparacików nie miałam okazji pomacać więc proszę o opinie Wasze
![]()
Dodatek do e-30? To może e-pm1.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Rozważam ale różnica w cenie chyba nie rekompensuje braku odchylanego wyświetlacza![]()
Jest jeszcze róznica w rozmiarze![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
3mm grubości
![]()
E-PL1 jest na wylocie wiec jest tani, jak to u Olka. Prawie wszystko wskazuje na nowszy aparat - lepszy AF, odchylany i lepszy ekran, filmy full hd i jeszcze kilka szczegółów. Prawie bo E-PL1 ma 100 ISO (natywnie 200 w obu aparatach) i chyba nieco lepszy optycznie kit, chociaż większy, wolniejszy, głośniejszy. E-PL1 jest tańszy o powiedzmy m.zd 45/1.8 - argument trudny do przecenienia. Nie teoretyzuj - macaj, oglądaj pliki, przeglądnij instrukcje do obu aparatów.
mam e-pl1 i myślałem o zmianie na e-pl3 - na razie nic nie wyszło z tego -
Podjechałem do MM żeby się przekonac że wybór jest trafny.
i rzeczywiście af zrobił na mnie wrażenie, moja dwudziestka panasa dostała życia, kit śmigał szybciej niż moja 14-150 na e-pl1 i dodatkowo ta lampka wspomagania af więc juz byłem zdecydowany.
Jednak coś mi nie leżało w nim - a mianowicie sposób trzymania - wziąłem wiec e-p3 do ręki i zrozumiałem co z nim było nie tak. jest dla mnie zamały. i jakoś przeszkadzał mi w dobrym trzymaniu ten odchylany wyswietlacz.
Jako, że mieli na stanie jeszcze e-pm1 to wziąłem w "macanko"równiez ten model i o dziwo, trzymało mi się go dużo lepiej niż e-pl3.
Podpowiem Ci więc, że gdybym ja miał teraz wybierać to albo e-p3 albo e-pm1.