www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Jaasne epikure, tym bardziej, ze moje ruchome obiekty leza np na stole
pozdrawiam serdecznie
Janek
Raczej zaprzeczasz fizyce, albo podajesz niepełne dane. Przy szerokim kącie bez podparcia i stabilizacji raczej 1/15 sekundy to maksymalny czas jaki można uzyskać otrzymując poprawne zdjęcie (nie znaczy: tak ostre, jak ze statywu czy przy krótszym czasie).
Stabilizacja, jeśli tylko nie jest uszkodzona, zawsze daje przynajmniej 1ev lepiej, na odwrót (co sugerują Twoje słowa) zdarza się to w przypadku używania podparcia (statywu) i raczej (chyba) w starszych konstrukcjach.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
No nie jest tak zle, standardowa ogniskowa z 35mm, kombinujac - moze byc podporka, framuga itp... wiesz to moze wynika z tego, ze kiedys sie troche strzelalo i po prostu mam jakies nawyki
epicure,
sprawdze epla na dlugich ogniskowych i dlugich czasach jak bedzie lepiej niz z reki, to jednak ja jestem sprawca
pozdrawiam serdecznie
Janek
No nie jest tak źle, ale trzeba wiedzieć. Byłem rozbestwiony przez E-30
dane w exifie, z ręki, bez podpórki.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Bodzip - 54mm, 1/5s - nieźle.
Ja wczoraj znów pobawiłem się chwilę epeelem trzecim. Tym razem z kitowym obiektywem. AF jest kozacki z tym kitem - bez dwóch zdań, pamiętam wrażenia z macania E-P1, róznica to "niebo a ziemia". Chyba nieco bardziej śliska jest wersja biała niż czarna i jak na złość to ona mi się bardziej podoba. Aparat nie trzyma się najgorzej - ta gumowana wypustka na kciuk z tyłu jest ok. Zrobiłem kilka zdjęć - ten obiektyw kitowy nie jest chyba taki kiepski jakby mogło wynikać z niektórych sampli w Sieci.
BTW - może ktoś pokazać jak prezentuje się biały E-PL3 z naleśnikiem Panasa? Jest niby możliwość symulacji na http://www.four-thirds.org/en/special/matching.html ale malutkie to.
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Porównałem jpgi oraz rawy do E-PL2 i mam wrażenie, że jakość obrazka jest identyczna. Oczywiście ekranik, autofokus i szybkość na + ale zmieniać z E-PL2 na 3 nie warto moim zdaniem. Jeżeli ktoś dopiero kupuje pierwszego bezlusterkowca to pewnie lepiej brać 3, różnica w cenie nieduża. A najlepiej E-P3![]()