Strona 40 z 93 PierwszyPierwszy ... 3038394041425090 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 921

Wątek: PEN Lite E-PL3

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Odp: PEN Lite E-PL3

Słowo się rzekło - kobyłka u płota czy jakoś tak. Zamówienie się wysłało dziś do Pani Joanny, będzie EPL3....ach ten ekranik Łapki mam małe, mam nadzieję że sobie poradzę
    Dziękuję za wszelkie podpowiedzi

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez zulka Zobacz posta
    Słowo się rzekło - kobyłka u płota czy jakoś tak. Zamówienie się wysłało dziś do Pani Joanny, będzie EPL3....ach ten ekranik Łapki mam małe, mam nadzieję że sobie poradzę
    Dziękuję za wszelkie podpowiedzi
    Odchylany lcd-ek z blachami i drutami pod spodem przeważył - to ja jakiś niedzisiejszy jestem. Macałem wszystkie trzy te aparaciki i jeśli już to E-P3 jak dla mnie.
    EPM-1 zraził mnie do siebie konstrukcją menu, do czego pewnie można się przyzwyczaić, wciąz zastanawia mnie rzekoma wyższość EPL-1 nad późniejszymi penami w jakości obrazka. Jestem tak ciekaw, że może sobie takiego na chwilę kupię.
    Ostatnio edytowane przez apz ; 23.11.11 o 17:41
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    E-PL1 jest na wylocie wiec jest tani, jak to u Olka.
    E-PL1 rzeczywiście jest na wylocie . Zamawiałem dziś zestaw z dwoma obiektywami i mmf-2 i był problem. Znalazły się ostatnie 2 szt. Są jeszcze zestawy bez adaptera do 4/3 ale tylko z białym body. Kto się szykuje na E-PL1 powinien się pospieszyć.
    A aparacik fajny, kupiłem niedawno używkę jako 2 body do mikro systemu.

| OlyJedi Awatar zulka
    Mieszka w
    koniec świata - ostatni dom po lewej :)
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria

Nie miałam okazji pomacać, mogłam sobie jedynie filmiki na youtubie pooglądać. Przekonam się na własnej osobie o jakości i używalności tegoż "odchylania" Na pewno się podzielę uwagami

| OlyJedi Awatar Wieprz
    Mieszka w
    Wwa
    Siła reputacji
    119
    Moja galeria

używałem analogicznego odchylania w C8080 pozyczanym od brata. I to było naprawdę bardzo dobre. Ale ja w ogóle lubię jak mi się odchyla coś.
    przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...

Awatar Roberto73
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    182
    Moja galeria

Mam od niedawna E-PL1 , a i ostatnio mam możliwość pobawienia się E-PL3 , i jak już się napalałem na szybką zmianę na nowy , tak po macaniu doszedłem do wniosku, że nie ma sensu. Owszem ekran odchylany , ale malutki , i tej rozdzielczości LCD większej nie widzę. Co z tego że ma proporcje 16:9 , przydadzą się pewnie tylko przy filmowaniu. No i aparat jest faktycznie malutki , przez to kiepsko się go trzyma. AF oczywiście szybszy , ale ja zawsze się przymierzam do fotki , więc nie ma to dla mnie znaczenia. Wygląd E-PL1 wraz z kitem , mimo że konstrukcja plastikowata jest taki taki jakiś oldschoolowy , no i z wizjerem VF-2 model E-PL3 wyglądałby dość dziwacznie (spory jest ten wizjer) .

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

EPL-1
    Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Odchylany lcd-ek z blachami i drutami pod spodem przeważył - to ja jakiś niedzisiejszy jestem. Macałem wszystkie trzy te aparaciki i jeśli już to E-P3 jak dla mnie.
    Rozwiązanie takie jak w E-330, co z nim jest nie tak? Dla mnie ze wszystkich nowych Penów właśnie E-PL3 jest najfajniejszy.

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    wciąz zastanawia mnie rzekoma wyższość EPL-1 nad późniejszymi penami w jakości obrazka. Jestem tak ciekaw, że może sobie takiego na chwilę kupię.
    Skąd info o tej wyższości obrazka? Oglądałem/obrabiałem trochę fot z tych Penów, mam swoje "widzi mi się" ale trudno to uogólniać bo kadry były całkiem inne. BTW - dziś zrobiłem przelew za E-PL1 w OJ
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 23.11.11 o 21:46
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar ayu
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Panowie z tym odchylaniem to jest tak, że pewne rozwiązania są opatentowane i firmy muszą to respektować. Moim zdaniem najlepsze rozwiązanie ma Canon i Panasonic.

Wysłane z SGS-Tapatalk
    Lubię sobie popstrykać.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Najlepsze odchylanie LCD jak dla mnie ma E-3 / E-5, szkoda że nie zrobili go w E-PL3 tak jak w dużych puszkach. E-PL3 jakoś mi nie leży właśnie przez to odchylanie.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    EPL-1

Skąd info o tej wyższości obrazka? Oglądałem/obrabiałem trochę fot z tych Penów, mam swoje "widzi mi się" ale trudno to uogólniać bo kadry były całkiem inne. BTW - dziś zrobiłem przelew za E-PL1 w OJ
    Optyczni piszą m, że testują na EPL-1 bo nie zniekształca ani w pionie, ani w poziomie, poza tym ma podobno najsłabszy filrt AA z pozostałych mikroaparatów, nie wiem czy wszystkich?

---------- Post dodany o 20:17 ---------- Poprzedni post był o 20:02 ----------

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Najlepsze odchylanie LCD jak dla mnie ma E-3 / E-5, szkoda że nie zrobili go w E-PL3 tak jak w dużych puszkach. E-PL3 jakoś mi nie leży właśnie przez to odchylanie.
    Romku u Panasłonika w G1 jest ten san patent, byłem mile zdziwiony.

Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro