Witam,
czy do e-pl3 można kupić (zamontować) szkło GGS?
Witam,
czy do e-pl3 można kupić (zamontować) szkło GGS?
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
dzięki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Powoli zaczyna za mną "chodzić" E-PL3. Zastanawiam się czy kupić w zestawie z 14-42 II R czy tez z nowym 12-50 ?
Zależy od potrzeb... ja brałbym 14-150a potem dokooptował stałki.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Popieram. Właśnie odebrałem to szkiełko z poczty. Na E-PL1 w porównaniu do 14-42 II i 40-150 af działa znacznie szybciej. I czuć, że to kawał szkła
Wymiarowo identyczny z 40-150 ale znacznie cięższy. Znacznie wygodniejsza opcja niż dwa kity a cena ostatnio bardzo atrakcyjna.
Jak już dostaniesz co pasuje daj znać. Szukałem po necie i jakoś nie mogę znaleźć. W zasadzie zastanawiam się czy jest to potrzebne - w zasadzie bardziej w "transporcie" niż przy normalnym użytkowaniu. E-30 ma obracany więc jak nie używam wyświetlacza to po prostu go odwracam.
Mam epl3 z kitem 14-42R II i niedawno zanabyłem 12-50. Pierwsze wrażenia? Jakiegoś super szału nie ma, tzw "kopara nie opadła" jak kiedyś w dużym 43 przy przesiadce z kita na 14-54. Jednak 12-50 to takie dwa w jednym (o co mi w sumie chodziło), warto podkreślić że jest powiedziałbym znacznie lepszy do wideo od kita (łapanie i gubienie ostrości, pływanie obrazu chyba od stabilizacji - tylko przy dużym zbliżeniu). Niestety 12-50 jest większy powiedzmy w trybie transportowym, 14-42 się składa co przy zestawie z epl3 ma znaczenie.
Co do zdjęć trudno mi się wypowiedzieć, póki co powiedziałbym oba szkła są porównywalne na podstawie dość subiektywnej oceny fotek wykonanych w nieciekawych warunkach. Narazie zostawiam sobie oba szkiełka i jadę w przyszłym tygodniu w góry też trochę popstrykać.
Jeśli miałbym wybierać brałbym chyba jednak 12-50.