Witaj,
Muszę przyznać że mewa a la Mirek54 o wiele bardziej mi się podoba, kutry już mniej![]()
Pozdarwiam
Witaj,
Muszę przyznać że mewa a la Mirek54 o wiele bardziej mi się podoba, kutry już mniej![]()
Pozdarwiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
ehh, czas poćwiczyć obróbkę ;D
Mirek, podpowiesz jak dzięki oprogramowaniu usuwasz odblaski? Bo poprawić lekko cienie i światła już chyba potrafię.
Fujifilm X10
To wszystko zalezy jakiego oprogramowania uzywasz.Ale generalnie zaczyna sie od tego,zeby biale miejsca i czarne doprowadzic do takich kolorow,reszta juz sama sie ujawnia.Nastepnie usuwanie dominaty barwnej-samo ustawienie temperatury na wiele sie nie zdaje,a wielu na tym konczy obrobke.Na koniec wycinanie odpowiedniego kadru z obrazu i gotowe.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Mewa w wykonaniu Mirka fajna i kadr przy łódce lepszy.
Witam ponownie. Chyba mam za małą regularność aby przyciągnąć uwagę. Ponieważ faktycznie, nie potrafię zmusić się do regularności, a dzisiaj też nie potrafię wybrać czegoś do oceny i dyskusji, to zamieszczam zdjęcie Ani podczas zabawy (chwale się).
E-500, iso 800, długi kit, popołudniowe (tak przed 15:00) światło zastane, przy oknie wychodzącym na wschód. Gdyby nie bałagan w kadrze byłoby miło ;D. Mam jeszcze serię raw'ów z manualnego heliosa i wrzucę wieczorkiem dla porównania (tam tło jest rozmyte i bałagan znika).
Osobiście muszę przyznać, że wg. mnie E-500 daje radę na iso 800. Na ekran bez cięcia i na wydruki do A4 jest super (większych nigdy nie robiłem).
15. Ciastolina
Fujifilm X10
Wskrzeszam wątek
16. Jesień zawitała w Krakowie (e-500, Optik Meyer-Orestor 135 F2.8 )
Fujifilm X10
Widzę, że masz cierpliwość do ostrzenia manualami z E-500, któren ciemny i mały wizjer ma. A tak z ciekawosci, procentowo - ile strzałów masz ostrych ?
Obiektyw rysuje ładnie.
Obcięcie trawy na dole do liści i kawałka lewej strony dobrze by temu zdjęciu zrobiło zarówno kolorystycznie, jak i kompozycyjnie, tak sobie myślę.
Ostatnio edytowane przez deduch ; 4.11.11 o 15:57
E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo
Jak się nie ma co się lubi... to się lubi co się ma. Procentowo zawsze miałem mniej niż chciałem, bo to jeszcze mam okulary na nosie i lewe oko inaczej mi ostrzy niż prawe. Dlatego zazwyczaj strzelam 4-5 pod rząd, w tym czasie lewą ręką dostrajam. W pewnych sytuacjach - np. gdy przymknę przysłonę, albo tak jak na tym zdjęciu gdy kadr jest daleko i głębia ostrości się powiększa - jest na prawdę łatwo. Ale dzień wcześniej wyszedłem z Kitami - ciemne to jak diabli. A jesienią raz jest jaśniej - raz ciemniej. Przy przesłonie ok. f .4 i ISO 400 miałem problemy z kitami, dlatego na następny spacer wziąłem stare jasne manuale.
---------- Post dodany o 20:40 ---------- Poprzedni post był o 20:38 ----------
brzmi zachęcająco, spróbuje i pochwale się efektem.
Fujifilm X10
Robiłem dziś porządki. Ach ile ja mam zdjęć, chyba musze większość usunąć bo i tak nikt tego nie obejrzy(A większość z datą 2005, bo kiedyś rozładowała mi się bateria :-/ ). Wygrzebałem takie zdjęcie z wakacji - oczekuje porady dotyczącej kadrowania (musze jeszcze podglądnąć mirka, bo gdzieś widziałęm że założył nowy wątek). Z tego co pamiętam zdjęcie robione Heliosem 44m w słoneczny dzień w cieniu.
17. Czerwona Róża
Fujifilm X10