8 złe światło, buźka malucha zbyt żółta
środkowy łabądek ładnie odbił się w wodzie
8 złe światło, buźka malucha zbyt żółta
środkowy łabądek ładnie odbił się w wodzie
Drugie i trzecie z dzieciakiem bardzo przyjemne tylk na ostatnim poprawiłbyś balans bieli i pmógłbys pamiętać, zeby nie umieszczać fotografowanych twarzy w cieniu.
Dziękuje za uwagi i zainteresowanie.
Światło złe to fakt, taka mieszanka świetlówek i żarówki.
A buźka żółtapani doktor to samo mówiła, ale Ani już przeszło, podobno za dużo marchewek. No i oczywiście otoczenie czerwonej sofy również ma swój wpływ.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Właśnie nie wiem co z tym balansem, wydaje mi się ok, tylko cień wszystko psuje. Brak mi jeszcze takiego wyczucia.
Chciałbym poprawić te twarze, bo na wydruku ich właściwie nie widać. A lekcja z twarzami w cieniu raczej nie zostanie zapomniana. Chyba że zacznę zabawy z blendą.
Ostatnio edytowane przez kateb ; 10.01.09 o 11:51 Powód: Automatyczne scalenie postów
Fujifilm X10
Minęło pół roku, w tym czasie zauważyłem że robię tylko i wyłącznie foty albumowe, a że to nie nasza-klasa, to nie umieszczałem do oceny. Ale wracam, po wakacjach mam parę zdjęć, które moim zdaniem mają pewien potencjał, ale nie wiem jak się do nich zabrać. Zaproponuję więc swoje wersje i liczę na jakiś odzew z waszej strony.
P.S. Po roku zabawy e-500 wnerwia mnie ciągła zmiana obiektywów, trzeba się chyba przyzwyczaić.
Zaczynam na spokojnie dwoma zdjęciami:
11. kutry o zmierzchu
12. mewa na rozbiegu (czy taki jasny czubek głowy jest ok?)
------
POPRAWILEM NUMERACJĘ było 1 i 2 a jest 11 i 12.
Ostatnio edytowane przez kateb ; 28.07.09 o 11:20
Fujifilm X10
Witaj,
podobają mi się:
5. Szary
6. Biały
1. kutry o zmierzchu - fajny pomysł ale MSZ podeszłabym bliżej do nich i spróbowała uchwycić je bez budynku w tle
2. mewa na rozbiegu- jeżei to mozliwe spróbuj pobawić się kolorami, bo ptak trochę jak dla mnie zbytnio zlewa się z tłem
Pozdrawiam
"Bo jak zrobisz akt to Ci go zawsze k**a mać przez pryzmat cycków i d**y oceniają. A potem się dziwić kobietom, że pozowanie do aktów jest traktowane jako pochodna dziwkarstwa."
Pozdrawiam, Nataszach
dzięki nataszach,
Uważasz, że budynek kutrom nie potrzebny? może masz rację, ale już za późno, spróbuję może wykadrować. A co do mewy, też mi się wydawało, że kolorki się zlewają, ale mewa jasno-szara, kostka szara, ciężko coś poprawić. Ale spróbuje poprawić kontrasty, bo chyba zbyt ostrożnie podszedłem do tego zdjęcia. Ale to już na weekendzie.
nr. 13 (czy pechowy?). A teraz załączam efekty mojej zabawy, chciałem opowiedzieć historię z kilku zdjęć na jednym, taka składanka, jednak obawiam się że przesadziłem. Co o tym sądzicie.
Fujifilm X10
Kutry bym tak widzial
A do mewy polarka bys zakrecil to cos podobnego by ci wyszlo-tylko,ze lepsze
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 30.07.09 o 01:24
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
i jeszcze na dobranoc ;D
14 - spadaj to moja lampa
Fujifilm X10
Jeżeli chodzi o kadr to się zgodzę. Co do kolorów, takie oziębłe, całkowicie zmieniają klimat zdjęcia to już nie wygląda na godzinę 19:30 z takim ciepłym światełkiem, ale jest do przyjęcia. Dzięki za wskazanie tej drogi. To przecież może być po prostu zdjęcie kutrów, a nie koniecznie zdjęcie kutrów przed zachodem.
czy przy mewie po prostu poprawiłeś kontrast?
Fujifilm X10
Trawa dosc agresywna na pierwszym planie,kutry wyciagniete ze swojego srodowiska na bocznice i pozostawione w nieladzie.Zbierajace sie chmury i ich rodzaj nie wplywa dobrze na sielankowy czas zachodzacego dnia(zlota godzina)Raczej burzowy i ponury klimat mi bardziej tu pasuje.Ale ile glow tyle glosow.
Przy mewie zgasilem odblaski i poglebilem czarny kolor-i tak wyszlo.![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie