Ładne. Jak lekko wykadrujesz dół i prawo, powinno być optymalnie.
Ładne. Jak lekko wykadrujesz dół i prawo, powinno być optymalnie.
E-jakieśtam + ZD standardowe + ZD tele + Fl mocnobłyskające.
Na pragnienia - za mało, na wiedzę - za dużo
18. żegnamy zimę (kompakcik sony):
---------- Post dodany o 00:19 ---------- Poprzedni post był o 00:18 ----------
19. Witamy wiosnę (bateria padła, więc ratuje się zdjęciem z ubiegłego roku, i nie wiem dlaczego nie wstawiłem go tu wcześniej):
---------- Post dodany o 00:22 ---------- Poprzedni post był o 00:19 ----------
20. Jesień z numerku 16. poprawiona zgodnie z podpowiedzią deducha:
---------- Post dodany o 00:25 ---------- Poprzedni post był o 00:22 ----------
21. Piękna pogoda, wstawiam więc kolejną fotę radosno-wiosenną (ubiegły rok.):
Fujifilm X10
19 plastycznie jak cholera, kompakcik sony? ktory?
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
A wybaczcie mi dwuznaczność opisu, tylko 18 jest kompaktem, cała reszta to Olympus E500, a już niedługo wejdą wstawki Panasonic G2. Postaram się podpisywać zdjęcia lepiej, gdy będe je mieszał miedzy sobą.
Co do zdjęcia nr. 19, to jest JPEG prost z puszki (w E500 miałem już wszystkie parametry ustawione pod siebie), rozjaśniony w picassa. Robione moim ulubionym obiektywem Meyer-Optik Orestor 135 F2.8 (poprzednik pentacona 135mm F2.. Nie jest on super ostry, ale daje radę. nie samą ostrością robi się zdjęcia. W tej serii to 3 są tym obiektywem 19, 20, 21.
I widzę, że mi kompresja zjadła trochę jakość na 19-tym, postaram się inaczej wrzucać.
Ostatnio edytowane przez kateb ; 19.03.12 o 11:11
Fujifilm X10
Nie widać fot.
Ponawiam wrzutki (tym razem bezpośrednio na forum):
18. Zima (kompakcikiem)
19. Późna Wiosna 2011 (manual 135 f2.8 )
21. Wczesna wiosna 2011
22. I w końcu jedno z pierwszych zdjęć z panasonica G2 (plus 135 f2.8 ), po drodze do pracy
Mam nadzięję, że już nic mi nie zniknie. I postaram się nastepnym razem dbać o to skąd swoje zdjęcia linkuje.
Fujifilm X10
Nowa wrzutka.
Zdjęcia kolejno przedstawiają baziowe szaleństwo, mały eksperyment z techniką "panoramowania", a do tego spodobało mi sie ciepłe światło na ławeczce (wracałem z pracy, jeszcze przed zmianą czasu...).
@apz, ja tak na raty wrzucam, chciałem uratować tamte fotki od zapomnienia. Ale już się chyba rozruszałem po zimie, i wrzucam nowości.
Fujifilm X10