Strona 66 z 103 PierwszyPierwszy ... 1656646566676876 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    477
    Moja galeria
    Nie, nie pokazują się czarne paski, wręcz przeciwnie - czarne paski pokazują się przy 4:3
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar marun
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Skrytobojca Zobacz posta
    Pozbywam sie lustra i szukam jakiegos dobrego kompaktu w zamian.
    Wlasnie "wasz" olympus XZ-1 strasznie mi sie spodobal.

Chce lustro zamienic na cos mniejszego, zebym nie musial targac do 1.5kg na szyi ciagle

Z tego co czytalem i widzialem, to bdb obraz produkuje ten olek.

Powiedzcie mi czy jezeli ustawi sie proporcje zdjecia 3:2 zamiast standardowo 4:3, to na ekranie pokazuja sie czarne paski zawezajace obraz, czy na ekranie widac caly obszar, a aparat sam sobie wycina co niepotrzebne?

Nie mialem okazji pobawic sie aparatem jeszcze na zywo, wiec mnie to ciekawi.

Jak oceniacie jakosc i wytrzymalosc materialow?
    Obudowa obiektywu jest plastikowa czy aluminowa/metalowa?
    Widok na ekranie dostosowuje się do proporcji kadru jakie zostały wybrane, jest to naprawdę wygodne rozwiązanie. Obudowa obiektywu jest plastikowa, a wytrzymałość ciężko ocenić - ja bym nim nie rzucał , ale całość sprawia bardzo solidne wrażenie.

Mieszka w
    null
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dobrze wiedziec, ze jest to w ten sposob rozwiazane.
    Wole ustawic 3:2 i nie bawic sie pozniej w kadrowanie, przy oddawaniu zdjec do labu.

Wiadomo, ze rzucac aparatem nie wypada, chyba ze w tesciowa
    Podoba mi sie biala obudowa, mam nadzieje, ze da rade i nie bedzie sie brudzic jakos szczegolnie.

Czekam teraz na jakas promocje w euro rtv, maja go za 1611zl wiec jakby tak spadlo do 1499zl by bylo milo.

Oby moja lustrzanka sie dobrze sprzedala i starczylo na aparacik + karta + tulejka do filtrow i polarek :>

Powiedzcie jeszcze ile mniej wiecej MB zajmuje jedno zdjecie? Zastanawiam sie o jakim indeksie predkosci karte kupic, aby plynnie i bez problemu chodzila.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Skrytobojca, jeśli zależy Ci na proporcjach 3:2, pomyśl jeszcze nad Panasonikiem LX3/LX5. On ma matrycę o proporcjach m.in. 3:2, więc będziesz miał szerszy kadr, niż po przycięciu obrazka o proporcjach boków 4:3 do 3:2.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    Dobrze wiedziec, ze jest to w ten sposob rozwiazane.
    Wole ustawic 3:2 i nie bawic sie pozniej w kadrowanie, przy oddawaniu zdjec do labu.

Wiadomo, ze rzucac aparatem nie wypada, chyba ze w tesciowa
    Podoba mi sie biala obudowa, mam nadzieje, ze da rade i nie bedzie sie brudzic jakos szczegolnie.

Czekam teraz na jakas promocje w euro rtv, maja go za 1611zl wiec jakby tak spadlo do 1499zl by bylo milo.

Oby moja lustrzanka sie dobrze sprzedala i starczylo na aparacik + karta + tulejka do filtrow i polarek :>

Powiedzcie jeszcze ile mniej wiecej MB zajmuje jedno zdjecie? Zastanawiam sie o jakim indeksie predkosci karte kupic, aby plynnie i bez problemu chodzila.
    Na ebayu możesz kupić za 1398 zł (łącznie z kosztami przesyłki z Anglii).

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Możesz dać linka do aukcji?

Mieszka w
    null
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Skrytobojca, jeśli zależy Ci na proporcjach 3:2, pomyśl jeszcze nad Panasonikiem LX3/LX5. On ma matrycę o proporcjach m.in. 3:2, więc będziesz miał szerszy kadr, niż po przycięciu obrazka o proporcjach boków 4:3 do 3:2.
    Porownywalem zdjecia i jakos bardziej przypada mi do gustu to co produkuje olek. Az tak na ilosci pikseli mi nie zalezy. Mialem juz kompakty, lustro tez i wiem na jakich funkcjach mi bardziej zalezy a na jakich miej

Cytat Zamieszczone przez jurekg Zobacz posta
    Na ebayu możesz kupić za 1398 zł (łącznie z kosztami przesyłki z Anglii).
    A gwarancja bedzie obowiazywac w Polsce rowniez?
    Jakies clo itp. bedzie trzeba oplacac?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Lx-y mają matrycę 4:3. Raw wtedy ma 10MB. Po przełączeniu na proporcje 3:2 raw waży 9,5M. Zatem po prostu obcina piksele.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    A gwarancja bedzie obowiazywac w Polsce rowniez?
    Jakies clo itp. bedzie trzeba oplacac?
    Na towar zakupiony w Unii nie jest nałożone cło.
    Dziś kurs euro jest trochę wyższy, więc xz1 kosztuje coś około 1400 zł z przesyłką:

http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWAX:IT

Tutaj odpowiedź pracownika Olimpus.pl:

Aparat Olympus zakupiony w dowolnym miejscu Świata posiada gwarancję realizowaną również w Polsce, bez konieczności odsyłania aparatu w razie awarii dokądkolwiek w inne miejsce. W takich sytuacjach oferujemy nawet bezpłatną przesyłkę do serwisu, informacja na temat napraw gwarancyjnych: http://www2.olympus.pl/consumer/208_1562.htm Aparaty kupione w Europie posiadają 24 miesiące gwarancji, poza Europą - 12 miesięcy, liczone od daty zakupu (na paragonie, lub wg wpisu na karcie gwarancyjnej.
    Kind regards, Mit freundlichen Grüßen, Serdecznie pozdrawiam,
    PEN - New Generation System Cameras

Jacek Kowalczyk

Dział Systemów Obrazowania
    Wsparcie Użytkowników
    Ostatnio edytowane przez jurekg ; 23.07.11 o 13:46

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez micky Zobacz posta
    w dedykowanej firmowej skórce nie do końca praktyczna ale za to bardzo stylowa w teren kupiłem sztywne etui od GPS dobrze chroni aparat w bagażu jest jeszcze miejcie na dodatkową baterię i karty
    O dedykowanej nawet nie myślałem, nie chodzi mi o lans
    W MM znalazłem torebkę Hama Canberra 90L:
    http://www.cyfrowe.pl/aparaty/hama-c...niebieska.html
    Aparat łatwo się wkłada, bo pozostaje pewien luz, jest kieszonka na akumulator i karty pamięci, oraz pokrowiec przeciwdeszczowy (trochę nie przemyślane owijanie w ten pokrowiec, ale nie jest źle). Właśnie czegoś takiego szukałem

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów