Jedyny aparat w E-Systemie, który ma taką możliwość to E-5
W najbliższej przyszłości mam zamiar zakupić coś nielustrzankowego jako backup i zawęziłem wybór do xz-1 i Panasa lx5. Intryguje mnie czy będzie duża różnica w GO na długim końcu przy maksymalnie otwartej przesłonie. Może ktoś ma dostęp do Panasa i Oliego i zrobił by takie porównanie![]()
Biorąc pod uwagę, że oba aparaty mają matrycę, o takiej samej przekątnej, a różnica na długim końcu to 2,5 - 3,3 to moim zdaniem różnica będzie minimalna. Osobiści używam XZ-1 i E-30 i po ostatniej wizycie w górach zdecydowanie polecam XZ-1, bo radzi sobie naprawdę świtanie w słabych warunkach.
No właśnie szukam czegoś z dobrym światłem w poręcznej formie - nie zawsze po drodze jest tachać torbę ze wszystkimi szpejami![]()
W czym nosicie swoje aparaty? Szukałem wczoraj w Saturnie jakiejś torebki i nie było nic odpowiedniego. Albo są za duże, albo za małe.
Czy xz1 sprowadzone z Hong-kongu będą miały w menu j. polski?
W lumixach lx3, lx5 bywa różnie.
Powinieneś mieć w menu język polski.
Pozbywam sie lustra i szukam jakiegos dobrego kompaktu w zamian.
Wlasnie "wasz" olympus XZ-1 strasznie mi sie spodobal.
Chce lustro zamienic na cos mniejszego, zebym nie musial targac do 1.5kg na szyi ciagle
Z tego co czytalem i widzialem, to bdb obraz produkuje ten olek.
Powiedzcie mi czy jezeli ustawi sie proporcje zdjecia 3:2 zamiast standardowo 4:3, to na ekranie pokazuja sie czarne paski zawezajace obraz, czy na ekranie widac caly obszar, a aparat sam sobie wycina co niepotrzebne?
Nie mialem okazji pobawic sie aparatem jeszcze na zywo, wiec mnie to ciekawi.
Jak oceniacie jakosc i wytrzymalosc materialow?
Obudowa obiektywu jest plastikowa czy aluminowa/metalowa?![]()
Ostatnio edytowane przez Skrytobojca ; 22.07.11 o 16:29