Strona 56 z 103 PierwszyPierwszy ... 646545556575866 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1021

Wątek: Olympus XZ-1 F1,8-2,5

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar henry1
    Mieszka w
    Stołeczne Miasto Poznań
    Siła reputacji
    328
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Harnas Zobacz posta
    Wsadził kartę 32GB z tysiącami zdjęć i nie ma różnicy w stosunku do pustej 2GB
    Tu pisał po mocniejszym środku https://forum.olympusclub.pl/showthr...745#post730745
    Ciekawe, co pali ?

| OlyJedi Awatar piozet
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez henry1 Zobacz posta
    Google nie potrafi tego przetłumaczyć.
    Zna ktoś jakiś inny program do deszyfracji ?
    Wystarczy, że raz przetłumaczył...
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Zwróć też uwagę że FL-50r ( a więc też na pewno Metz 58 ) może być używana tylko w trybie RC. W/g mnie chodzi o sanki które można wyłamać dużą i ciężka lampą. To mnie akurat nie przeszkadza, w sankach mam zawsze wizjer.
    Ale mi chodzi o tryb RC nie wpychanie lampy w aparat!
    Jak już dali RC to przynajmniej konfigurację grup by zostawili, żeby można było indywidualnie korektę błysku ustawić.
    Ostatnio edytowane przez piozet ; 22.06.11 o 18:00 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar Blacker
    Mieszka w
    Świdnica
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    Testował ktoś już może Xz 1 z obudową pod wodą??
    Jeżeli tak, to jak on się spisuje??
    A może zamiast obudowy, to lepiej kupić TG 810 ?? (nie mówimy tu na razie o głębokości)
    Xz 1

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jakość zdjęć z każdego aparatu Olympus Tough będzie dużo gorsza od XZ-1.

| OlyJedi Awatar Blacker
    Mieszka w
    Świdnica
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria
    nie widzę w specyfikacji samowyzwalacza, czyżby Xz go nie posiadał ??
    edit:
    No ok,dzięki (już nie będę zawracać głowy pierdołami) :P
    Ostatnio edytowane przez Blacker ; 27.06.11 o 13:41 Powód: na prośbę autora
    Xz 1

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Blacker Zobacz posta
    nie widzę w specyfikacji samowyzwalacza, czyżby Xz go nie posiadał ??
    Ściągnij sobie instrukcję po polsku do XZ-1, przeczytaj zamiast zgadywać, domyślać się i pytać. Polecam stronę 38, rozdział "Zdjęcia seryjne/korzystanie z samowyzwalacza"
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar TomP24
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Witam wszystkich w klubie XZ-1. Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem XZ-1 (mam tylko nadzieję, że szczęście nie uleci w raz w użytkowaniem). Kupiony trochę z sentymentu do Olka, trochę z wiary, że będzie godnym następcą UZ 740, którego używałem z zadowoleniem parę lat wcześniej, a trochę z okazji, bo żona stwierdziła, że przydałby się jakiś poręczy i dobry jakościowo aparat.
    W wątku znalazłem raczej pozytywne opinie o tym sprzęcie i mam nadzieję, że w takim klimacie utrzyma się dalej.
    Ostatnio edytowane przez TomP24 ; 28.06.11 o 23:40

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria
    Mój maluch właśnie miał chrzest bojowy w ciężkich warunkach - na ulicy i w podziemiach Londynu. Dopóki nie miałem zooma o takim świetle, nie wiedziałem jak to może być fajnie. A jest niesamowicie. Wszystko, ponad 2000 zdjęć - ostra. Z ręki, w metrze, także jadącym, kolebiącym się na boki. Wraz z dość wydają stabilizacją całość jest kapitalna. Już wiem, że na takie zdjęcia nie wezmę nigdy żadnego lustra, a nawet u43 ze względu na wymiary i ową jasność, użyteczną od pełnej dziury.
    Tak duża ilość zdjęć potrzebna mi do pewnego projektu, ale na razie - cichosza

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Mój maluch właśnie miał chrzest bojowy w ciężkich warunkach - na ulicy i w podziemiach Londynu. Dopóki nie miałem zooma o takim świetle, nie wiedziałem jak to może być fajnie. A jest niesamowicie. Wszystko, ponad 2000 zdjęć - ostra. Z ręki, w metrze, także jadącym, kolebiącym się na boki. Wraz z dość wydają stabilizacją całość jest kapitalna. Już wiem, że na takie zdjęcia nie wezmę nigdy żadnego lustra, a nawet u43 ze względu na wymiary i ową jasność, użyteczną od pełnej dziury.
    Tak duża ilość zdjęć potrzebna mi do pewnego projektu, ale na razie - cichosza
    Też to zauważyłem (mam Panasa LX5) - jeśli ustawię w nim i lustrze np. max ISO 400 to wieczorem w pomieszczeniach bez doświetlania lampą da mi lepsze zdjęcia bo zyskuję na stabilizacji (świetnej!!) i jasnym szkle i nadal mam dobrą GO.
    W lustrze sporo zdjęć wychodzi poruszonych - wieczorem to już używam tylko Panasa albo lustra z dopiętą lampą.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Już wiem, że na takie zdjęcia nie wezmę nigdy żadnego lustra, a nawet u43 ze względu na wymiary i ową jasność, użyteczną od pełnej dziury.
    To jeszcze (na sucho) pokaż/napisz parametry ekspozycji, żebym wiedział o czym piszesz. Mi ostatnio w Amsterdamie (1/10, 3200, 1.7, GF1 co ważne) brakowało jeszcze około 1EV...
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów