Wystarczy, że raz przetłumaczył...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Ale mi chodzi o tryb RC nie wpychanie lampy w aparat!
Jak już dali RC to przynajmniej konfigurację grup by zostawili, żeby można było indywidualnie korektę błysku ustawić.![]()
Ostatnio edytowane przez piozet ; 22.06.11 o 18:00 Powód: Automatyczne scalenie postów
Testował ktoś już może Xz 1 z obudową pod wodą??
Jeżeli tak, to jak on się spisuje??
A może zamiast obudowy, to lepiej kupić TG 810 ?? (nie mówimy tu na razie o głębokości)
Xz 1
Jakość zdjęć z każdego aparatu Olympus Tough będzie dużo gorsza od XZ-1.
nie widzę w specyfikacji samowyzwalacza, czyżby Xz go nie posiadał ??
edit:
No ok,dzięki (już nie będę zawracać głowy pierdołami) :P
Ostatnio edytowane przez Blacker ; 27.06.11 o 13:41 Powód: na prośbę autora
Xz 1
Ściągnij sobie instrukcję po polsku do XZ-1, przeczytaj zamiast zgadywać, domyślać się i pytać. Polecam stronę 38, rozdział "Zdjęcia seryjne/korzystanie z samowyzwalacza"
The question is: What is a Mahna Mahna?
Witam wszystkich w klubie XZ-1. Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem XZ-1 (mam tylko nadzieję, że szczęście nie uleci w raz w użytkowaniem). Kupiony trochę z sentymentu do Olka, trochę z wiary, że będzie godnym następcą UZ 740, którego używałem z zadowoleniem parę lat wcześniej, a trochę z okazji, bo żona stwierdziła, że przydałby się jakiś poręczy i dobry jakościowo aparat.
W wątku znalazłem raczej pozytywne opinie o tym sprzęcie i mam nadzieję, że w takim klimacie utrzyma się dalej.
Ostatnio edytowane przez TomP24 ; 28.06.11 o 23:40
Mój maluch właśnie miał chrzest bojowy w ciężkich warunkach - na ulicy i w podziemiach Londynu. Dopóki nie miałem zooma o takim świetle, nie wiedziałem jak to może być fajnie. A jest niesamowicie. Wszystko, ponad 2000 zdjęć - ostra. Z ręki, w metrze, także jadącym, kolebiącym się na boki. Wraz z dość wydają stabilizacją całość jest kapitalna. Już wiem, że na takie zdjęcia nie wezmę nigdy żadnego lustra, a nawet u43 ze względu na wymiary i ową jasność, użyteczną od pełnej dziury.
Tak duża ilość zdjęć potrzebna mi do pewnego projektu, ale na razie - cichosza![]()
Też to zauważyłem (mam Panasa LX5) - jeśli ustawię w nim i lustrze np. max ISO 400 to wieczorem w pomieszczeniach bez doświetlania lampą da mi lepsze zdjęcia bo zyskuję na stabilizacji (świetnej!!) i jasnym szkle i nadal mam dobrą GO.
W lustrze sporo zdjęć wychodzi poruszonych - wieczorem to już używam tylko Panasa albo lustra z dopiętą lampą.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.